preskoči na sadržaj

VII. gimnazija Zagreb

 > Erasmus+
Ravnateljica u projektu Erasmus+ KA1

    

Od 4. do 8. studenoga 2019. naša ravnateljica Ivka Nevistić, prof. bila je na projektu mobilnosti u Portu u Portugalu. S ravnateljima i profesorima Hrvatske, Mađarske, Litve, Bugarske, Estonije, Grčke i Italije sudjelovala je na seminaru „Improving School Management: from Single Person to Common Strategy“. Projekt se održao u sklopu ovogodišnjeg Erasmus + natječaja u kojem je Udruzi hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja odobren projekt "Unapređivanje školskog vođenja" (Improving School Leadership). Tijekom seminara sudionici su produbili rukovoditeljske, komunikacijske i socijalne vještine te znanje i vještine iz područja strateškog upravljanja školom, učinkovitog raspolaganja resursima u školama i profesionalnog razvoja nastavnika.


Ravnateljica u projektu Erasmus+ KA1

Udruzi hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja (UHSR), kao nacionalnom konzorciju, odobren je projekt pod nazivom "Unapređivanje školskog vođenja" (Improving School Leadership) u okviru Erasmus+ programa.

Sudionici projekta su ravnatelji 20 srednjih škola i učeničkih domova iz cijele Hrvatske, a među njima je Ivka Nevistić, ravnateljica VII. gimnazije u Zagrebu.

Ravnatelji će u sklopu projekta tijekom 2019./20. godine pohađati strukturirane tečajeve u nekoliko europskih zemalja. Projektom se želi postići razina kompetencija vođenja, rukovođenja i upravljanja školskom ustanovom temeljem preporuke o ključnim kompetencijama za cjeloživotno učenje Vijeća Europske Unije od 22. svibnja 2018. godine. Podići će se i razina digitalnih, jezično-komunikacijskih i multikulturalnih kompetencija ravnatelja, te ojačati europska dimenzija obrazovanja u ustanovama sudionicama projekta. Osnaživanjem kompetencija ravnatelja povećat će se broj škola uključenih u projekte i druge oblike suradnje sa školama u EU te pozitivno djelovati na razvoj školskih kurikuluma. 

Povećat će se broj ravnatelja članova UHSR koji će biti spremni aktivno uključivati nastavnike i učenike svojih škola u sve vrste mobilnosti. Sudjelovanjem u projektu ravnatelji će povećati kapacitete UHSR-a za suradnju s ostalim europskim ustanovama, organizacijama i udrugama. Stečena znanja i razmjena iskustava s kolegama iz Europe omogućit će uvođenje inovacija u strateško planiranje vođenja i upravljanja u odgojno-obrazovnim ustanovama, osnaživanje suradničkog vođenja i rukovođenja, razvijanje tolerancije prema različitostima, poticanje empatije prema slabijem i drugačijem i razumijevanje mutikulturalnosti.


Sedma na Facebooku

Otvoreni dan Sedme

Školski list

Godišnjak

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi

calendar šk. god. 2016./2017.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2016.

Ukupno: 628967
Ovaj tjedan: 1202
Danas: 1
Oglasna ploča
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
VII. gimnazija Zagreb / Križanićeva 4, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-sedma-zg.skole.hr / 7.gimnazija-zg@zg.t-com.hr
preskoči na navigaciju