preskoči na sadržaj

VII. gimnazija Zagreb

Riječ ravnateljice Ivke Nevistić, prof., ravnatelj mentor
Dragi naši posjetitelji, 

dobro došli na stranice VII. gimnazije! 

Sjedište VII. gimnazije je u Križanićevoj 4 u Zagrebu. Naša lijepa školska zgrada ima dugačku tradiciju, sagrađena je 30-ih godina prošlog stoljeća te je zbog svoje arhitektonske vrijednosti pod spomeničkom zaštitom. Nacrte za zgradu izradio je arhitekt Egon Steinmann u stilu moderne. 

Ponosna sam što sam dio ove odgojno-obrazovne zajednice te sa svojim djelatnicima težim izvrsnosti i stalnom poboljšanju odgojno-obrazovnog rada. Nastojimo poticati mlade u učenju i otkrivanju njihovih mogućnosti kako bi ostvarili svoj puni potencijal, a svojim djelovanjem oplemenili našu sredinu.

Naša je misija omogućiti svim učenicima da u pozitivnom ozračju steknu opće znanje, vještine i kompetencije potrebne u suvremenom društvu te da razvijaju vrijednosti važne za život.  Zato potičemo timski pristup radu, uporabu suvremene informacijsko-komunikacijske tehnologije te informiranje o  znanstvenim spoznajama i dostignućima. 

Važno je da svaki učenik kroz opće, izborne i fakultativne predmete te izvannastavne aktivnosti, u suradnji s nastavnicima, razvije i svoj karakter. Učenici su nam u središtu djelatnosti i njihova suradnja sa svim nastavnicima, stručnim suradnicima i ostalim djelatnicima na visokoj je razini. Naša Škola odgojila je i obrazovala tisuće mladih ljudi koji su ugledni građani, intelektualci i radnici u različitim domenama društva. 

Vizija kojoj težimo uključuje kvalitetnu i sigurnu školu u kojoj je ugodno učiti i raditi, u kojoj se svi ponašaju odgovorno, međusobno se uvažavaju i poštuju. Želimo da atmosfera bude radna i prijateljska. U međusobnim odnosima trebamo biti tolerantni, dobro surađivati, zalagati se za pravednost i humanost, njegovati prijateljstvo, cijeniti red, rad i odgovornost te poticati kreativnost. 

Naši učenici postižu izvrsne rezultate sudjelovanjem na školskim, županijskim i državnim natjecanjima kao i na ispitima Državne mature te se uspješno upisuju na željene fakultete. Imamo i učenike koji se bave sportom na vrhunskoj razini kao članovi reprezentacije, a neki učenici paralelno pohađaju glazbenu školu. 

Učenici koji uče njemački kao prvi ili drugi strani jezik mogu u školi besplatno polagati ispit za stjecanje Njemačke jezične diplome II, koju izdaje njemačko Ministarstvo kulture (DSD II der KMK). Studenti s različitih fakulteta u našoj Školi kod profesora mentora i savjetnika obavljaju nastavnu praksu pri čemu im oni rado prenose znanja i iskustva. 

Naš identitet satkan je od znanstvenog, dobrotvornog, sportskog, umjetničkog, građanskog i ekološkog duha koji nas čini boljima. Iako uvjeti u suvremenom društvu postaju sve složeniji, nastojat ćemo i ubuduće zajedno s novim generacijama naših učenika neprestano poboljšavati svoj rad i sudjelovati u izgradnji ljepše i sigurnije sutrašnjice.


Sedma na Facebooku

Otvoreni dan Sedme

Školski list

Godišnjak

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi

calendar šk. god. 2016./2017.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2016.

Ukupno: 628967
Ovaj tjedan: 1202
Danas: 1
Oglasna ploča
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
VII. gimnazija Zagreb / Križanićeva 4, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-sedma-zg.skole.hr / 7.gimnazija-zg@zg.t-com.hr
preskoči na navigaciju