preskoči na sadržaj

VII. gimnazija Zagreb

Izvannastavne aktivnosti s knjižnicom

O svim našim aktivnostima možete saznati više na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/Sedma.knjiznica i Instagram profilu https://www.instagram.com/sedmagimnazija/

 

i, naravno, javiti nam se ako imate bilo kakvih pitanja! :)


Novinarska grupa

Novinarska grupa okuplja učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti (pisanje, grafički dizajn, fotografija, videofilmsko stvaralaštvo) koji rade na izradi online školskog lista Sedma.

Sudjelovanje u grupi pomaže učenicima da izbruse svoje talente, upoznaju sebi slične učenike te budu u tijeku sa školskim aktivnostima i temama bitnima mladima. Sastanci uživo održavaju se u prosjeku svaka dva tjedna, a uz to se komunikacija odvija i putem društvenih mreža. Grupa ima stalne članove koji imaju odlučujuću ulogu u uređivanju lista te vanjske suradnike koji pridonose po potrebi i mogućnostima. U sklopu grupe organiziramo i odlaske na predavanja i događanja iz područja novinarstva i medija.

 


Čitateljski klub

Naš čitateljski klub okuplja ljubitelje knjiga i žustrih rasprava. U njemu u prosjeku jednom mjesečno raspravljamo o knjizi koju učenici sami odabiru. Nekad pročitamo istu knjigu pa o njoj raspravljamo, nekad svatko pročita drugu knjigu na istu temu pa razmjenjujemo dojmove, a ponekad čitamo poeziju (npr. za Svjetski dan poezije) – kombinacije su razne! No, uvijek je zanimljivo  i zabavno. Ovo je grupa za sve koji žele proširiti krug prijatelja i poznanika te razmijeniti mišljenje – u ovoj grupi svi imaju priliku reći što žele i svačije se mišljenje poštuje. Grupa okuplja i učenike i profesore, što je čini dodatno zanimljivom. U sklopu kluba također organiziramo odlaske na književna događanja u obližnje gradske knjižnice i ustanove.

 

 


Kreativna grupa

Kreativna grupa okuplja kreativce svih umjetničkih područja: glazba, crtanje, slikanje, fotografija, videofilmsko stvaralaštvo, grafički dizajn te izražajno čitanje, u svrhu promoviranja VII. gimnazije. Članovi sudjeluju u brojnim aktivnostima i projektima, kao što su aktivnosti tijekom Godine čitanja, Godine Marka Marulića, Mjeseca hrvatske knjige, Dana sjećanja na Vukovar, događanja u došašću, obilježavanje fašnika, Valentinova, Mjeseca hrvatskoga jezika, Noći knjige itd. Povremeno organiziramo i kreativne radionice te posjećujemo knjižnice, muzeje, galerije, filmske projekcije, sudjelujemo na otvorenim danima obrazovnih, znanstvenih ili kulturnih institucija, na Interliberu i sl. Članovi surađuju u oblikovanju sadržaja Facebook stranice knjižnice/škole i Instagrama te „oživljavaju” školski i okolni prostor umjetničkim intervencijama.

 


Sedma na Facebooku

Otvoreni dan Sedme

Školski list

Godišnjak

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi

calendar šk. god. 2016./2017.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2016.

Ukupno: 626706
Ovaj tjedan: 597
Danas: 54
Oglasna ploča
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
VII. gimnazija Zagreb / Križanićeva 4, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-sedma-zg.skole.hr / 7.gimnazija-zg@zg.t-com.hr
preskoči na navigaciju