preskoči na sadržaj

VII. gimnazija Zagreb

 > Naslovnica
vijesti

Ljetni odmor

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 7. 2019. 22:54

Krajem ovoga tjedna većina djelatnika naše škole odlazi na zasluženi odmor. Njima i svima koji već uživaju u blagodatima ljeta želimo ugodna i kreativna druženja s obitelji, prijateljima i naravno, knjigom!

 [više]

Svečana podjela svjedodžbi

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 7. 2019. 22:51

U srijedu 17.7. u Kapelici maturanti su se još jednom okupili kako bi na svečanoj podjeli svjedodžbi primili potvrdu uspješno završenog srednjoškolskog obrazovanja. Ravnateljica Ivka Nevistić pozdravila ih je, poželjela im puno sreće, istaknula kako su im vrata škole otvorena te im poručila da Sedmu uvijek nose u srcu. Učenicima su se obratili i njihove razrednice, koje su im čestitale na uspjehu, ohrabrile ih te izrazile nadu da ih neće zaboraviti. Nakon zajedničkoga dijela, razrednice su u učionicama podijelile maturalne svjedodžbe. I mi se pridružujemo čestitkama i lijepim željama!

 [više]

Upis u 1. razred

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 7. 2019. 22:16

Upisi u VII. gimnaziju održat će se 15. i 16. srpnja 2019. od 8:30 do 12:30 sati.

Za upis je potrebno donijeti:

  • potpisani obrazac o upisu (upisnicu) u 1. razred VII. gimnazije (učenik ga tiska sa stranice www.upisi.hr)
  • svjedodžbu 8. razreda
  • dokumente na osnovi kojih su ostvarena dodatna prava za upis (za učenike koji imaju dodatne bodove)
 [više]

Informatika u Školi za život

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 7. 2019. 21:37

U ponedjeljak je u našoj školi održano stručno usavršavanje za nastavnike informatike u sklopu projekta "Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme II, Obrazovna reforma Škola za život", financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Predavanju i radionici nazočilo je četrdesetak nastavnika informatike Grada Zagreba.

 [više]

Latinski jezik u Školi za život

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 7. 2019. 21:35

U našoj školi u utorak 2. srpnja održano je stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike klasičnih jezika u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme II (CKR II), Obrazovna reforma Škola za život, financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Voditelji skupa bili su članovi mentorskog tima Dubravka Matković, Zdravka Martinić Jerčić i Tonći Maleš. Nakon uvodnog dijela održane su radionice na kojima su profesori imali priliku primijeniti znanja i vještine stečene na Loomenu.

 [više]

Odabrani udžbenici i dodatni obrazovni materijali Vijest ima dokument u privitku

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 7. 2019. 14:40

U priloženim dokumentima možete vidjeti popis odabranih udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za 1. razred u šk. god. 2019./2020.

 [više]

Na ISABS-ovoj konferenciji u Splitu

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 7. 2019. 23:15

  

Nedavno smo izvijestili o našoj Matei Bürger iz 3.d koja je na ISABS-ovoj konferenciji u Splitu u lipnju zajedno s mentoricom, profesoricom Vlatkom Kuhar, predstavila svoj rad o papučici u evolucijskoj poveznici te primila nagradu The ISABS Future Scientist Award. Na konferenciji su slušale zanimljiva predavanja Manolisa Kellisa i predstavnika Klinike Mayo a svoja znanstvena otkrića izložili su i dobitnici Nobelove nagrade, prof. dr. Ada Yonath, prof. dr. Paul Modrich, prof. dr. Robert Huber i prof. dr. Avram Hershko. "Sudjelovati na konferenciji znanstvenika iz cijelog svijeta na kojoj su predstavljena najnovija medicinska otkrića iznimna je čast i povlastica te izvrstan poticaj za daljnje bavljenje medicinom i znanošću“ rekla je Matea.

 [više]

Upis u 1. razred

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 7. 2019. 23:13

Čestitamo i zahvaljujemo na povjerenju svim učenicima koji su ostvarili pravo upisa u prvi razred naše škole! Vidimo se 9. rujna u poslijepodnevnoj smjeni!

 [više]

Obavijest za maturante

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 7. 2019. 23:11

Svečana podjela maturalnih svjedodžbi bit će u srijedu 17. srpnja 2019. u 11 sati u dvorani Kapelici.

 [više]

Maturalac na Azurnoj obali i u Španjolskoj

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 7. 2019. 14:38

Učenici 3.b, 3.c, 3.d i 3.e s razrednicima i profesorima u pratnji bili su na maturalcu na Azurnoj obali i u Španjolskoj. Otpočetka vladala je odlična atmosfera i dobra zabava. Učenici su puno toga vidjeli i u potpunosti je realiziran predviđeni program. Razrednici, pratnja i djelatnici agencije posebno pohvaljuju razrede za uzorno ponašanje bez ikakvih incidenata, točnost pri dogovorima i pravi duh zajedništva na putu.

 [više]

Maturalac u Grčkoj

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 7. 2019. 14:35

Učenici 3.a i 3.f krajem lipnja vratili su se s maturalca u Grčkoj gdje su proveli tjedan dana. Uživali su sa svojim razrednicima, profesoricom Lanom Šarić i profesorom Hrvojem Malčićem te profesorima u pratnji Katarinom Filković i Filipom Pinterom. Venezia, brod, zalazak, pjesma... Albanija, Kalambaka, bazen... Meteori, suvlaki, Delfi, znoj, plaža... muzeji, buvljaci, cjenkanje, Akropola, čika Momo, ježinac... Korintski kanal, Epidaur, Mikena, Agamemnon koji spava, čika Momo, ježinac... bazen, Sunion, Posejdon, kokteli, sunce... gyros, Atena, frapuccino, Plaka, Croatia Airlines... i još nekoliko slatkih tajni... jednom riječju – GRČKA!

 [više]

Martin u Carnegie Hallu

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 7. 2019. 14:29

Martin Kutnar naš je maturant koji je prošle subote nastupio na Međunarodnom glazbenom natjecanju Manhattan u glasovitoj dvorani Carnegie Hall u New Yorku. Zadovoljan je nastupom, dvorana je bila ispunjena pa mu je bio užitak svirati i atraktivnom točkom pridobiti publiku. Žao mu je što na tom završnom koncertu natjecanja nije bio naš slavni pijanist Ivo Pogorelić te ostali članovi povjerenstva koji su pobjednike birali internetskim putem. Ponosni smo i čestitamo Martinu!

 [više]

Nagrada ”Profesor Baltazar”

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 7. 2019. 22:09

U subotu 5. srpnja naša učenica Lucija Benković i njezina mentorica, profesorica Sanja Botica, primile su nagradu ”Profesor Baltazar“ koja se od ove godine dodjeljuje najuspješnijim državnim natjecateljima i mentorima. Uz priznanje za osvojeno 3. mjesto na državnom Natjecanju iz povijesti dobile su i novčanu nagradu. Čestitamo!

 [više]

Obavijest za učenike 1., 2. i 3. razreda

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 7. 2019. 22:07

Učenici koji nisu preuzeli svjedodžbe na dan službene podjele iste će dobiti prvi dan nastave, 9. rujna 2019.

 [više]

S nobelovcima

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 7. 2019. 22:03

Naša Matea Bürger, 3.d među šestero je hrvatskih srednjoškolaca koji su osvojili nagradu The ISABS Future Scientist Award. Matea se natjecala radom ”Papučica (Paramecium aurelia) u evolucijskoj poveznici – sposobnost odgovora na različite frekvencije zvuka" (Paramecium /Paramecium aurelia/ in evolutionary linkage - ability to respond to different sound frequencies). Mentorica joj je bila profesorica Vlatka Kuhar. Čestitamo!

 [više]

Obavijest za maturante

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 7. 2019. 13:08

Žalbe na rezultate državne mature bit će:

  • 11.7.2019. (četvrtak) od 9 do 13 sati i
  • 12.7.2019. (petak) od 9 do 12 sati

Prigovori se podnose pisanim putem, isključivo osobno, Školskom ispitnom povjerenstvu (soba 124).

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 6. 2019. 14:39

Podjela svjedodžbi bit će u petak 5. srpnja 2019. i to:

  • za 1. razrede u 9 sati,
  • za 2. razrede u 10 sati,
  • za 3. razrede u 10:30 sati.

Prije podjele svjedodžbi učenici trebaju vratiti knjige u knjižnicu.

 [više]

2.e opet najbolji razred

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 6. 2019. 19:40

Na nedavno održanoj sjednici Nastavničkog vijeća 2.e proglašen je najboljim razredom zbog najmanjeg broja izostanaka i visokog prosjeka ocjena u školskoj godini 2018./2019. Prošlogodišnji pobjednici opet će jedan slobodan nagradni dan iskoristiti u sljedećoj školskoj godini. Čestitamo njima i njihovu razredniku, profesoru Dušku Jakoviću! Potičemo i ostale razrede na marljivost, trud i odgovornost!

 [više]

Školska knjižnica - obavijest

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 6. 2019. 19:38

Do sredine srpnja radno je vrijeme knjižnice za korisnike od 8:30 do 12 sati. Svaki radni dan možete vratiti posuđenu građu, posuditi ljetno štivo, provesti kreativne trenutke u knjižnici ili čitaonici!

 [više]

Magdalena & Magdalena

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 6. 2019. 19:34

 

Svjetski dan glazbe 21. lipnja prigoda je da posebne čestitke uputimo našim učenicima i profesorima koji tijekom godine glazbom obogaćuju razne projekte i aktivnosti. Ovom prilikom ističemo dvije solistice, dvije Magdalene. Četiri godine uživali smo u divnom glasu učenice Magdalene Milić. Zahvalili smo joj na smotri Sedma plus te poželjeli mnogo uspjeha u životu i ”glazbenim vodama“. Maturantica Magdalena Šimunović također nam je priuštila prave glazbene užitke na školskim priredbama – i njoj smo zahvalili te poželjeli još mnogo glazbenih čarolija.

 [više]

50. godišnjica mature

Autor: Inez Birolla Sić, 17. 6. 2019. 21:38

Učenici 4.e razreda VII. gimnazije, generacije 1969., okupili su se 14. lipnja na proslavi 50. obljetnice svoje mature. U "njihovu" razredu pozdravila ih je ravnateljica, profesorica Ivka Nevistić te su nakon prozivanja podijelili đačke uspomene. Nakon zajedničke slike na čuvenim stepenicama vedro su se oprostili, zahvalili na gostoprimstvu i obećali ponovni susret u našoj gimnaziji. 

 [više]

Zagrebački energetski tjedan

Autor: Inez Birolla Sić, 17. 6. 2019. 21:35

U sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna 1.f, 2.e, 3.c i 3.d posjetili su Državni hidrometeorološki zavod gdje su se upoznali s načinom prikupljanja, mjerenja i analizom podataka meteorološke stanice Grič. Uz to, 3.c i 3.d poslušali su predavanje svojih kolega iz razreda o klimatskim promjenama i njenim posljedicama. Osvijestili smo važnost održivog razvoja za buduće generacije i za svijet u kojem živimo.

 [više]

Povrat udžbenika

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 6. 2019. 13:21

Povrat udžbenika bit će u četvrtak u jezičnom kabinetu, u podrumu. Dežurni učenici pozvat će razred po razred pa pripremite komplete.
Prvaši, latinski, engleski i talijanski koriste se i u 2. razredu te ih sačuvajte za sljedeću godinu. Njemački jezik se ne vraća.
Drugaši, psihologija se koristi i u 3. razredu pa je sačuvajte za sljedeću godinu.
Trećaši, engleski i talijanski sačuvajte za 4. razred. Njemački se ne vraća.
Učenici koji idu na dopunsku nastavu vratit će knjige iz tih predmeta u učeničku referadu.

 [više]

"Znanje na djelu"

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 6. 2019. 13:19

U suradnji sa Zakladom "Znanje na djelu“ (Wissen am Werk) u našoj je gimnaziji u ovom polugodištu održana interaktivna radionica "Skok u budućnost“ namijenjena učenicima završnih razreda s ciljem informiranja i usmjeravanja pri odabiru karijere i nastavku školovanja. Uz raznovrsne vježbe i aktivnosti učenicima koji su sudjelovali na radionici omogućeno je upoznavanje s trendovima na globalnom tržištu rada te definiranje vlastitih vještina i talenata bitnih za odluku o budućem zanimanju. Neke od aktivnosti koje je za učenike pripremila voditeljica radionice, gospođa Daška Domljan, menadžerica ljudskih resursa i životna trenerica s bogatim profesionalnim iskustvom, bile su procjena vlastitog životopisa, priprema i analiza intervjua za posao te upoznavanje sa strategijama prezentiranja kao samosvjesnih i kreativnih pojedinaca spremnih za ulazak na tržište rada. Uz radionicu "Skok u budućnost“ za zainteresirane učenike u dodatnom terminu organizirana je selekcija za sudjelovanje učenika u mini praksi u uspješnim tvrtkama i institucijama koje sa Zakladom "Znanje na djelu“ surađuju u okviru programa "POGLEDAJ. PROBAJ. DOŽIVI.“ Učenicima koji su uspješno prošli selekcijski postupak omogućeno je odrađivanje jednodnevne ili dvodnevne prakse na željenom poslu, pri čemu su se izravno mogli upoznati sa zahtjevima budućeg zanimanja i ostvariti prvi korak prema ulasku u svijet rada.

 [više]

Martinov uspjeh

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 6. 2019. 21:25

Nedavno smo objavili vijest kako je naš Martin Kutnar nastupio u Berlinu s orkestrom solista Berlinskih filharmoničara.

Prije nekoliko dana iznenadila ga je vijest da je pozvan na 4th Manhattan International Music Competition! Čestitamo! 

Martinov nastup s PhilHarmonike pogledajte ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [više]

Hrvoje Novak - već nam nedostaje!

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 6. 2019. 21:21

Više puta istaknuli smo da su ovogodišnji maturanti zaista posebni. Među njima je i Hrvoje Novak kojemu smo na smotri Sedma plus uručili zahvalnicu za sudjelovanje u kulturnim aktivnostima. Vrijedan, pažljiv i odgovoran, od prvih dana u našoj školi ovaj virtuoz na violini sudjelovao je skoro u svim školskim i izvanškolskim kulturnim aktivnostima, a najviše ga je veselilo sudjelovanje u školskom zboru i bendu te kasnije u školskoj klapi. 

 [više]

Obavijest maturantima

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 6. 2019. 08:27

Podjela razrednih svjedodžbi za četvrte razrede i povrat udžbenika bit će 27.6.2019. (četvrtak) u 9 sati.

 [više]

Obavijest iz knjižnice

Autor: Inez Birolla Sić, 7. 6. 2019. 08:37

Lektiru i ostalu posuđenu građu što prije vratite u knjižnicu, a s knjižničarkama se dogovorite o posudbi naslova koje ćete čitati tijekom ljeta!

 [više]

Kreativna lektira

Autor: Inez Birolla Sić, 7. 6. 2019. 08:32

Za izborne lektire ”Fedra” i ”Cid” učenici 2.a, 2.b i 2.c morali su pokazati svoje kreativne sposobnosti i osmisliti način na koji bi mogli zainteresirati one koji nisu još pročitali te knjige, da to učine. Osim samostalnih radova (plakat za film ili predstavu, novinski članci i sl.) bilo je i skupina učenika koji su odglumili dio knjige ili napravili društvenu igru. Većina radova izložena je u školskoj čitaonici. Dođite i pogledajte!

 [više]

Ravnateljica u projektu Erasmus+ KA1

Autor: Inez Birolla Sić, 7. 6. 2019. 08:19

Na ovogodišnji Erasmus + natječaj prijavila se i Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja kao nacionalni konzorcij. Projekt "Unapređivanje školskog vođenja" (Improving School Leadership) odobren je, a među 20 ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova iz Hrvatske je i naša ravnateljica Ivka Nevistić, prof. Bravo, čestitamo!

 [više]

Psihologija na maturi

Autor: Inez Birolla Sić, 3. 6. 2019. 00:46

Profesorica Anđelka Mišura poziva maturante i sve one koje zanima psihologija na maturi da dođu na sastanak u srijedu 5. lipnja u 15:40.

 [više]

Maturalna večer

Autor: Inez Birolla Sić, 3. 6. 2019. 00:39

       

Prošlog utorka maturanti, njihovi razrednici i profesori bili su na zabavi kojom su u veselom duhu obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja. Mnogi se slažu da su bili iznimna generacija koja će se pamtiti. Zahvaljujemo im za ove lijepe četiri godine, želimo im puno uspjeha na maturi i pri upisivanju fakulteta. 
 

 [više]

U Ministarstvu obrane

Autor: Inez Birolla Sić, 3. 6. 2019. 00:35

Učenici 2.d razreda sa svojom razrednicom Sanjom Zolić-Neralić posjetili su Ministarstvo obrane. Pridružile su im se i ravnateljica Ivka Nevistić te pedagoginja Marija Ćubelić. Pred zgradom Ministarstva vidjeli su MIG-21 kojim je Rudolf Perešin u listopadu 1991. preletio iz Bihaća u Klagenfurt. U predvorju zgrade pred izloženim pilotskim odijelom stožernog brigadira Perešina učenici su razgovarali s vojnim pilotom i djelatnicima Ministarstva.

 [više]

Maturanti 1998./1999.

Autor: Inez Birolla Sić, 3. 6. 2019. 00:33

Iako srednjoškolski dani nisu uvijek bajni, lijepo je vratiti se u školske klupe, makar na kratko. To znaju bivši 4.b i 4.d koji su se 20 godina nakon mature s razrednicima Duškom Jakovićem i Ivkom Nevistić prošetali našom školom i prisjetili se vremena provedenog u njoj. Vjerujemo da se na kraju pamte samo lijepi trenutci!

 [više]

Konzultacije za maturante

Autor: Inez Birolla Sić, 28. 5. 2019. 15:36

Razred Predmet Nastavnik Vrijeme Mjesto
4.abcdef Kemija Lana Šarić

čet. 10:00 - 13:00

Kapelica

(probna DM)

4.ef Hrvatski jezik Maja Gnjidić

uto. 8:45 - 9:30

sastanak u predvorju
4.cd Hrvatski jezik Ines Petrović

pon. 11:30 --12:30

sastanak u predvorju
4.ab Matematika Mirjana Špoljar

30.5. u 9:30

6.6. u 17:30

13.6. u 9:30

sastanak u predvorju
4.f Fizika Davor Benedik

čet. 9:35 - 10:20

sastanak u predvorju
4.df Matematika Dragana Ažić

30.5. u 8:45

6.6. u 18:20

13.6. u 8:45

sastanak u predvorju
4.bde Biologija Anamarija Jelić

30.5. 11:30 - 12:45

6.6. 15:40 - 16:25

10.6. 10:40 - 11:25

sastanak u predvorju
4.abcdef Likovna umjetnost Ivana Pivčević

30.5. u 8:45

4.6. u 16:45

6.6. u 17:35

likovni kabinet
4.ab Hrvatski jezik Sanja Zolić-Neralić

čet. 11:45 - 12:30

čet. 16:45 - 17:30

sastanak u predvorju
4.ce Matematika Lucija Baljkas

pon. 8:40 - 10:20

pon. 16:45 - 19:10

sastanak u predvorju
4.a Engleski jezik Martina Lenard

sri. 9:30 - 10:15

sri. 17:30 - 18:15

sastanak u predvorju
4.abcdef Politika i gospodarstvo Dominik Ćosić pon. 10:00 - 13:00 sastanak u predvorju
4.abcdef Geografija Marina Džidžić čet. 10:20 - 11:30 sastanak u predvorju
4.acf Biologija Franica Mirković

30.5. 13:10 - 14:00

sastanak u predvorju

4.abcde Fizika Dora Krovina

sri. uj. u 12:20

uto pop. u 14:45

sastanak u predvorju
4.bcd Engleski jezik Barbara Koričančić

30.5. 8:45 - 9:35

6.6.18:25 - 19:10

13.6. 8:45 - 9:35

sastanak u predvorju

 

 [više]

Super Mario

Autor: Inez Birolla Sić, 28. 5. 2019. 15:32

Maturant Mario Petar Bišćan dobio je zahvalnicu za kreativan rad i sudjelovanje u kulturnim aktivnostima na smotri Sedma plus. Od prvih dana u Sedmoj istaknuo se izvrsnim recitacijama, glazbenim izvedbama na klarinetu, radom na lijepim tekstovima, videu, filmu. Sudjelovao je na natjecanjima, a nagrada za najbolji trailer u projektu "Snimi trailer za lektiru“ donijela mu je mjesto u povjerenstvu na 23. Filmskoj reviji mladeži i 11. Four River Film Festivalu u Karlovcu početkom ove školske godine. 

 [više]

Dan otvorenih vrata Sedme

Autor: Inez Birolla Sić, 28. 5. 2019. 15:26

  

Dana 24. svibnja 2019. zainteresirani učenici, njihovi roditelji i prijatelji posjetili su našu školu kako bi je upoznali prije nadolazećih upisa. U dvorani Kapelici održan je prigodni program na početku kojeg je ravnateljica Ivka Nevistić pozdravila prisutne. Zatim su profesori Lana Šarić i Josip Jukić te učenice predstavili školu, njene aktivnosti i projekte, a uživali smo i u izvedbama naše Marije Čolić i zbora. Zanimljivo je bilo na svim katovima škole - u "multimedijalnoj učionici“, kabinetima kemije i fizike, knjižnici te na hodnicima gdje je bio ”fotokutak“ i Sunčev sustav. Novi učenici, radujemo se vašem dolasku!

 [više]

Naš Martin

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 5. 2019. 22:01

U vrijeme smotre Sedma plus maturant Martin Kutnar bio je u Berlinu gdje je kao harmonikaš nastupio s orkestrom solista Berlinskih simfoničara na svečanom koncertu PhilHarmonika pa je zahvalnicu za sudjelovanje u školskim i izvanškolskim kulturnim aktivnostima primila u njegovo ime razrednica, profesorica Dora Krovina. Često smo pisali o Martinu koji je i student Muzičke akademije, prenosili smo vijesti o njegovim uspjesima, a mogli ste ga vidjeti na nastupima u brojnim aktivnostima u školi i izvan nje, osobito dok nije upisao Akademiju. 

 

 [više]

Postani i TI djevojka IT

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 5. 2019. 21:59

Povodom potpisivanja Deklaracije o posvećenosti pitanju žena u digitalnom svijetu Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u utorak 21. svibnja u 11 sati u zagrebačkom SC-u organizirao je okrugli stol ”Postani i TI, djevojka IT!“ Na njemu su sudjelovale učenice drugih i trećih razreda, a tema je bila osvješćivanje nedovoljne zastupljenosti i angažiranosti žena u digitalnoj ekonomiji i povećanje vidljivosti ženskih uzora u području IKT-a kod mlađe ženske populacije u Hrvatskoj.

 [više]

Kreativna Lana

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 5. 2019. 15:28

 

Lana Miličević naša je maturantica kojoj smo na nedavnoj smotri Sedma plus uručili zahvalnicu za kreativnost, sudjelovanje u kulturnim aktivnostima te promicanje ugleda škole u raznim područjima. Lana se bavila debatom, sudjelovala je u izradi školskog lista, recitirala je na događanjima, sudjelovala je na brojnim natjecanjima, a vrijedna je članica Četvrte generacije Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu. Priznala nam je da su joj četiri godine u Sedmoj jako brzo prošle, a obilježile su ih lijepe uspomene, iskustva i znanja. 
 [više]

Štafeta za pet

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 5. 2019. 11:53

Odličan sportski uspjeh ostvarili su i naši plivači Ante Toni Čulin, Matija Konja, Daniel Lomtatidze i Faris Šećerkadić. Osvojili su 5. mjesto na Županijskom natjecanju srednjih škola u kategoriji štafeta 4 x 50 metara mješovito. Čestitamo njima i mentoru Petru Paradžiku!

 [više]

Prvenstvo Grada Zagreba u plivanju

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 5. 2019. 11:50

 

Osim naših vrhunskih vaterpolista, sportskim uspjehom može se pohvaliti i naš maturant Ante Toni Čulin. On je osvojio 2. mjesto na Prvenstvu Grada Zagreba u plivanju u kategoriji 50 metara prsno. Čestitamo! Osim sportskim rezultatima, uveseljavao nas je i voditeljskim nastupima na priredbama u školi i izvan nje. Na nedavnoj smotri Sedma plus uručili smo mu zahvalnicu koja govori sve – Ante, hvala i sretno!

 [više]

Oproštaj s maturantima

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 5. 2019. 11:46

         

Prekjučer smo se u Kapelici oprostili od naših maturanata koji su pripremili zanimljiv i lijep program. Zahvalili su svima, a zahvaljujemo i mi njima na četiri godine suradnje i želimo puno sreće u daljnjem životu!

 [više]

Bravo Matea!

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 5. 2019. 11:44

Matea Bürger, 3.d, na prvom je mjestu na popisu autora šest najboljih radova koji će biti predstavljeni na kongresu Međunarodnoga društva primijenjenih bioloških znanosti (ISABS) u lipnju u Splitu. Matea je, uz mentorstvo profesorice Vlatke Kuhar, napisala rad "Papučica (Paramecium aurelia) u evolucijskoj poveznici – sposobnost odgovora na različite frekvencije zvuka". Učenicima srednjih škola velika je čast osvojiti posebnu nagradu tako uglednog međunarodnog društva te biti na kongresu u društvu nobelovaca i uglednih znanstvenika. Čestitamo Matei i profesorici Kuhar kojoj je ovo drugo sudjelovanje na ISABS-u: prije dvije godine bila je uz učenika Reja Kovačevića na kongresu u Dubrovniku.
Detaljnije: https://isabs.hr/the-isabs-future-scientist-award/

 [više]

Zlatni dečki

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 5. 2019. 11:34

Naši sjajni vaterpolisti osvojili su prvo mjesto na Prvenstvu Grada Zagreba u vaterpolu za srednje škole. Natjecanje se održalo u subotu 18. svibnja na Zimskom plivalištu Mladost. Čestitamo našim zlatnim dečkima i njihovu mentoru, profesoru Petru Paradžiku! Bravo!

 [više]

Stipendija za izvrsnost

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 5. 2019. 23:58

Maturantica Marta Šiljeg dobitnica je stipendije Grada Zagreba za izvrsnost. Otkrila nam je da visok prosjek ocjena, jedan od kriterija za stipendiju, uspijeva održavati zahvaljujući pažljivom praćenju težih predmeta na satu, poznavanju rada pojedinih profesora i dobroj organizaciji. Pripreme za maturu odlično teku, a želja joj je upisati medicinu ili stomatologiju. Čestitamo Marti, želimo joj mnogo nagrada i stipendija u daljnjem školovanju i radu!

 [više]

Zagreb za zdravlje mladih

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 5. 2019. 23:52

Prolistajte, proučite veoma zanimljiv i koristan priručnik "Zagreb za zdravlje mladih".

 [više]

Radionica kineskog jezika

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 5. 2019. 23:50

U petak je sa skupinom učenika održana radionica kineskog jezika, a vodila ju je predavačica s Konfucijeva instituta. Bilo je zabavno i poučno. Zahvaljujemo djelatnicama Instituta i nadamo se ponovnoj skoroj suradnji!

 [više]

Sedma plus

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 5. 2019. 23:42

      

Prošli četvrtak je u Kapelici održana svečanost na kojoj smo istaknuli uspješne i marljive učenike - sudionike ovogodišnjih natjecanja, sportaše i maturante iznimnog kreativnog doprinosa tijekom četverogodišnjeg obrazovanja. Njima i njihovim mentorima čestitala je ravnateljica Ivka Nevistić, a uručila im je i zahvalnice. Uz to, prisjetili smo se i ostalih projekata i aktivnosti. Program su vodile maturantice Nika Medved i Ines Husković, nastup s LiDraNa izveo je Marko Kordić, a pogledali smo i film naših prvaša ”7 zagrebačkih zgoda Dore i Jure“, snimljen u sklopu projekta Kultura turizma. Čestitamo svima i nadamo se još uspješnijoj idućoj godini!

 [više]

O Domovinskom ratu

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 5. 2019. 23:40

Prošli tjedan je u dvorani Kapelici predavanje o Domovinskom ratu za maturante održao dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra. Tako su naši maturanti dodatno proširili znanje o toj važnoj povijesnoj temi.

 [više]

Na terenskoj u Dalmaciji

Autor: Inez Birolla Sić, 14. 5. 2019. 09:28

Učenici drugoga razreda od 4. do 6. svibnja boravili su na terenskoj nastavi u Solinu, Splitu i Omišu u pratnji profesorica Marije Ćubelić, Anamarije Jelić i Helene Perišić. Najprije su posjetili Salonu gdje su među ostalim vidjeli i baziliku splitskoga zaštitnika svetoga Duje, u Solinu su posjetili Gašpinu mlinicu, a dan je zaokružen odlaskom u HNK Split i gledanjem operete Spli'ski akvarel, velikoga Ive Tijardovića. Drugi dan u Splitu domaćini hajdukovci proveli su drugaše kroz klupske prostorije Hajdukovog stadiona, a kadeti su za naše učenike organizirali i trening. Upoznavanje Splita nastavljeno je radionicama u Park šumi Marjan, a zatim i u centru grada gdje se posjetilo podrume Dioklecijanove palače, katedralu sv. Duje, Peristil, Narodni trg, Voćni trg, Marulićevu kuću i grob… U Omišu je organiziran posjet tvornici Omial novi d.o.o. u kojoj su učenici mogli vidjeti kako nastaju različite aluminijske posudice. Izvanučioničko učenje i druženje zaključeno je posjetom najvećoj hrvatskoj hidroelektrani HE Zakučac.

 [više]

Dojdi osmaš

Autor: Inez Birolla Sić, 14. 5. 2019. 09:26

U petak smo se još jednom predstavili na manifestaciji Dojdi osmaš na Zrinjevcu. Znatiželjni osmaši i njihovi roditelji mogli su porazgovarati s našim učenicima te dobiti informacije iz prve ruke o našoj školi, uzeti informativni letak i prolistati školski list. Imali smo sreće da nas je vrijeme poslužilo, tako da je dan prošao u veseloj, radnoj i pravoj proljetnoj, sunčanoj atmosferi. Podršku učenicima pružili su profesori i ravnateljica Ivka Nevistić. Zahvaljujemo svima, osobito organizatorici Anđelki Mišura.

 [više]

Susret s Milanom Trencom

Autor: Inez Birolla Sić, 14. 5. 2019. 09:24

Prošli utorak je skupina učenika s knjižničarkama prisustvovala razgovoru s Milanom Trencom u Knjižnici Božidara Adžije. Saznali smo mnoge zanimljivosti iz bogate dugogodišnje karijere ovog svestranog autora, ilustratora i crtača stripa te filmskog redatelja, umjetnika svjetske razine. Između ostaloga, čuli smo više o kultnom igranom filmu Zen priče, američkom filmskom serijalu Noć u muzeju snimljenom prema njegovoj istoimenoj slikovnici te nadolazećem filmu Ribanje i ribarsko prigovaranje. U knjižnici je postavljena mala izložba njegovih ilustracija koju još uvijek možete razgledati. Zahvaljujemo djelatnicima Knjižnice Božidara Adžije na pozivu i srdačnom dočeku.

 [više]

Dan otvorenih vrata

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 5. 2019. 20:16

Pozivamo sve zainteresirane!

 [više]

Dojdi osmaš

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 5. 2019. 20:15

Učenici i profesori predstavit će našu školu 10. svibnja 2019. na poznatoj manifestaciji Dojdi osmaš. Potražite nas sutra na Zrinjevcu na štandu br. 86 od 10 do 16 sati! Čekamo vas!

 [više]

Javna debata u Europskom domu

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 5. 2019. 20:13

Debatni klub naše škole i II. gimnazije sudjelovali su prekjučer u javnoj debati o izborima za Europski parlament. Naše debatantice Hana Srna, Paula Fuček i Nika Vajda bile su odlične, a zanimljivo je da je uz Karlu Ćurlić, voditeljicu našeg debatnog kluba, jedna od organizatorica debate naša bivša učenica Klara Halužan. U Tjednu Europe debatu kojom su željeli motivirati mlade za izlazak na izbore organizirali su Europski pokret Hrvatska, Europski dom i Hrvatsko debatno društvo.

 [više]

Tjedan Europe

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 5. 2019. 20:12

 

Učenici 3.a i 4.b pod mentorstvom profesorice Ane Šiljeg Gilja priredili su izložbu učeničkih radova u prizemlju i na prvom katu škole povodom Tjedna Europe koji se obilježava od 6. do 10. svibnja 2019., kao i Dana Europe 9. svibnja. Bravo!
 [više]

Ja sam pisac 2019.

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 5. 2019. 18:30

Rad naše maturantice Lane Miličević o Wertheru stručno povjerenstvo natječaja ”Ja sam pisac“ uvrstilo je među 10 najboljih. Natječaj je i ove godine organizirala nakladnička kuća Znanje u suradnji s portalom za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena te I. gimnazijom iz Zagreba, a tema je bila ”Omiljeni lik u mojoj priči“. Čestitamo Lani i njezinoj mentorici, profesorici Sanji Zolić Neralić!

 [više]

Noć knjige: Tko se boji lika još

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 5. 2019. 18:23

Ljubav prema knjizi i čitanju koju oduvijek prati i glazba pokazali su 30. travnja učenici naše škole te II. i XVI. gimnazije u zajedničkoj književnoj večeri u Knjižnici Medveščak. Bogatim jednosatnim programom pridružili su se događajima koji su proslavili Dan hrvatske knjige te Svjetski dan knjige i autorskih prava. Temu ovogodišnje Noći knjige o omiljenim likovima i junacima iz svijeta knjige sastavljači našeg programa povezali su s izvrsnim djelom književnice Julijane Matanović ”Tko se boji lika još“. Zahvaljujemo domaćinima, djelatnicima Knjižnice Medveščak, osobito knjižničarki Aneli Mažuran, izvođačima i njihovim mentorima te organizatoricama, knjižničarkama Lidiji Dizdar i Mariji Novokmet, Katarini Mudrovčić Hadrović i Jadranki Tukša.

 [više]

Treće mjesto na Državnom iz povijesti

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 5. 2019. 18:17

Lucija Benković, naša učenica prvog razreda, osvojila je 3. mjesto na Državnom natjecanju iz povijesti. Natjecanje je održano od 15. do 17. travnja 2019. u Zadru. Čestitamo Luciji i njezinoj mentorici, profesorici Sanji Botica!

 [više]

Noć knjige u Knjižnici Medveščak

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 4. 2019. 07:46

 

Dan hrvatske knjige i Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježit ćemo 29. travnja u 18 sati u suradnji s učenicima II. i XVI. gimnazije u Knjižnici Medveščak. Dođite i proslavite s nama, uživat ćete u glazbenom i scenskom programu!

 

 

 [više]

Sretan Uskrs!

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 4. 2019. 07:44

 [više]

Financijska pismenost

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 4. 2019. 00:37

U ovom mjesecu maturanti su uz prisutstvo pedagoginje Marije Ćubelić i profesora Dominika Ćosića sudjelovali na tri predavanja i radionice s ciljem stjecanja financijske pismenosti.

 [više]

Bravo Ema!

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 4. 2019. 00:34

Ema Mlinarić, učenica drugog razreda, osvojila je 5. mjesto na Državnom natjecanju iz kemije koje se održalo u Splitu. I ove godine sudjelovala je u kategoriji Samostalni istraživački rad. Ovogodišnja tema bila je kemijska kinetika, odnosno ”Određivanje reda reakcije i zakona brzine reakcije 'zelene' clock reakcije“. Čestitamo Emi i njezinoj mentorici, profesorici Lanu Šarić! 

 [više]

U Šenoinoj kući

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 4. 2019. 00:32

 

Učenici 3.f posjetili su 15. travnja Šenoinu kuću u Zagrebu u pratnji profesorice Ines Petrović. Obilazak je vodila gospođa Jasmina Reis, pokćerka Šenoina unuka Zdenka. Učenici su čuli mnoge zanimljivosti o životu i radu velikoga književnika i njegove obitelji. U tom veoma poticajnom okruženju profesorica Petrović tradicionalno obrađuje lektiru ”Prijan Lovro“ pa su učenici na izvorima dublje upoznali to ugledno djelo hrvatskog predrealizma. 
 [više]

Vaš glas je bitan

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 4. 2019. 00:21

Učenici 4.b i 3.a pod mentorstvom profesorice Ane Šiljeg Gilja sudjelovali su u projektu izrade stripa ili slikovnice o Europskoj uniji na poziv zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić. Radovi će im biti objavljeni u Zborniku koji će europarlamentarka Maletić podijeliti zastupnicima u Europskom parlamentu. Slikovnicu učenika 4.b: Lane Miličević, Eme Maksutić, Luke Kostyja, Farisa Šećerkadića, Marte Šiljeg, Matije Kirhmajera i Tine Malobabić pogledajte ovdje, a slikovnicu učenika 3.a: Ane Milković, Marije Čolić, Marina Buljata, Danijele Leko, Lare Krajcar, Marije Jukičić, Paule Vrban i Luke Šarčevića pogledajte ovdje.

 [više]

Cijepiti se ili ne?

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 4. 2019. 00:17

11.4. je u našoj školi povodom STEM Discovery Weeka održano zanimljivo predavanje našeg bivšeg učenika Zvonimira Mlinarića, studenta 3. godine farmacije. Vodio je raspravu s učenicima, polaznicima fakultativne nastave Eksperimentalna biologija, čija je mentorica profesorica Anamarija Jelić. Tema rasprava bila je: cijepiti se ili ne?! Potaknuo je učenike na kritičko promišljanje o toj temi, budući da je neodlučnost i neznanje oko cjepiva uzela svoj danak u obliku sve većih incidenata bolesti koje se cijepljenjem mogu spriječiti. U predavanju su bile obuhvaćene osnove imunologije, povijest cjepiva i njihov utjecaj na javno zdravlje. 

 [više]

Na Festivalu tolerancije

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 4. 2019. 15:03

Prekjučer su naše učenice u pratnji profesorice Lucije Hranjec Seifert posjetile 13. Festival tolerancije u Studentskom centru. Na programu Edukacijskog jutra pogledale su potresan dokumentarno-animirani film "5105, priča o bijegu iz Mauthausena“. Poslije su pratile intervju s preživjelom svjedokinjom Holokausta Vesnom Domany Hardy. Bilo je veoma dirljivo čuti iz prve ruke o teškim stradanjima u tom mračnom dijelu naše prošlosti. Slike nacističkih koncentracijskih logora Mauthausen i Gusen iz 1941. i svjedočanstvo gospođe Domany Hardy ostat će im zauvijek u sjećanju. Ne ponovilo se, nikada!

 [više]

Na FestArK-u

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 4. 2019. 14:58

Učenici 1.b i 1.f posjetili su u utorak Arheološki muzej u Zagrebu gdje je započeo 1. festival arheološke knjige FestArK, a traje do 13. travnja. Voditeljica radionice "Život neandertalaca“ predstavila je učenicima 1.b zbirku srednjeg paleolitika. Slijedila je praktična radionica poslije koje su mogli pogledati izložbu knjiga arheološke tematike. Učenici 1.f razgledali su izvrsnu egipatsku zbirku uz stručno vodstvo nakon čega su sudjelovali u radionici "Pišemo i čitamo hijeroglife“. Posjet su organizirale naše knjižničarke u suradnji s razrednicama, profesoricama Lucijom Hranjec Seifert i Marinom Džidžić. 

 [više]

Maturanti u Budimpešti

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 4. 2019. 14:52

Svoje posljednje zajedničko putovanje naši maturanti, u pratnji razrednica Pivčević, Šiljeg Gilja, Krovina, Ažić, Jelić i Nekić te profesora Birolla Sić, Ćosića, Ćubelić, Gnjidić, Pintera i Petrović proveli su u Budimpešti - kraljici na Dunavu. Na taj način je zatvoren je jedan krug jer su ovi razredi svoje prvo zajedničko putovanje započeli također na Dunavu, u Vukovaru.

 [više]

Prvaši u Italiji

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 4. 2019. 14:50

I naši prvaši sa svojim razrednicima i profesorima proveli su zabavan vikend u Veroni, Sirmioneu i Gardalandu.

 [više]

Srdačno iz Münchena

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 4. 2019. 14:45

Srdačne pozdrave iz Münchena i Salzburga s dvodnevne izvanučioničke nastave uputili su nam učenici 2.a, 2.c i 2.d razreda s razrednicama i profesorima u pratnji. 

 [više]

Dan škole

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 4. 2019. 14:41

Dan škole 5. travnja obilježen je raznim aktivnostima. Prvi, drugi i četvrti razredi proveli su vikend na izvanučioničkoj nastavi u Gardalandu, Münchenu i Salzburgu te Budimpešti. Treći razredi ostali su u Zagrebu te uživali na Otvorenom danu PMF-a, u Muzeju grada Zagreba, Muzeju iluzija i kinu. 

 [više]

Državno natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 4. 2019. 14:38

Na ovogodišnjem natjecanju iz engleskog jezika u Poreču naša maturantica Zrina Ivanda osvojila je 12. mjesto. Odličan način za privođenje školovanja u Sedmoj kraju. Čestitamo njoj i mentorici, profesorici Barbari Koričančić. Bravo!

 [više]

Predah uz zabavu i smijeh

Autor: Inez Birolla Sić, 3. 4. 2019. 12:51

Na Međunarodni dan smijeha, 1. travnja, naši maturanti u organizaciji razrednica Ane Šiljeg Gilja i Anamarije Jelić odazvali su se humanitarnoj akciji te prisustvovali stand up komediji "Top lista regionalista za stipendije siromašnim učenicima". Uz zabavu i smijeh, ali s plemenitim ciljem, malo su predahnuli od učenja i priprema za nadolazeću maturu. Pridružili su im se i učenici 2.a s razrednicom Lucijom Baljkas.

 [više]

Izvanučionička nastava u Beču

Autor: Inez Birolla Sić, 3. 4. 2019. 12:42

Prošli petak i subotu učenici prvih i drugih razreda, polaznici DSD-nastave i likovne grupe, proveli su u pratnji profesorica Stanislave Horvat i Sanje Botice na izvanučioničkoj nastavi u Beču. Po dolasku u Beč razgledali su kulturno-povijesne znamenitosti grada: bečki Ring, katedralu sv. Stjepana, zimsku rezidenciju Habsburgovaca Hofburg, posjetili Prirodoslovni muzej, Albertinu, Austrijsku galeriju slika u dvorcu Gornji Belvedere i dvorac Schönbrunn te šetali gradom uživajući u toplom i sunčanom proljetnom vremenu.

 [više]

Državno natjecanje iz matematike

Autor: Inez Birolla Sić, 3. 4. 2019. 12:39

Nika Kramar, učenica prvog razreda, sudjelovala je na državnom natjecanju iz matematike, održanom u petak u Poreču. Pripremala ju je profesorica Jadranka Miletić. Čestitamo njoj i njezinoj mentorici, bravo!

 [više]

Poetsko-glazbena večer u Knjižnici Savica

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 3. 2019. 15:00

Jučer smo prisustvovali poetsko-glazbenoj večeri u Knjižnici Savica. Mladi pjesnik Ivan Španjić predstavio je svoju prvu zbirku pjesama "Jedno lice, jedan glas“, a susret su glazbeno upotpunili naši učenici Ana Majer na violončelu, Mario Petar Bišćan na klarinetu i Ivan Ratković na gitari. Došli smo na poziv naše bivše profesorice Maje Selak, koja je vodila razgovor. Večer je protekla u opuštenoj, intimnoj atmosferi ispunjenoj notama i mnogim zanimljivim stihovima.

 [više]

Međužupanijsko debatno natjecanje

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 3. 2019. 15:24

Pretprošlog vikenda u X. gimnaziji održalo se Međužupanijsko debatno natjecanje na kojem su sudjelovale tri ekipe naših Ljiljana. Iako se nijedna nije plasirala na Državno natjecanje, dobro su se zabavili, a i naučili puno toga o Europskoj uniji. Zahvaljujemo voditeljima Karli Ćurlić i Franu Markiću na pripremama za turnir!

 [više]

Svjetski dan poezije

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 3. 2019. 15:22

Učenici 3.f i 4.c s profesoricom Ines Petrović Svjetski dan poezije obilježili su na poseban način. Na kreativnom satu poezije trećaši su se okušali u popularnoj "black out“ poeziji, a njihov rad pratila je Ana Majer na violončelu. Svoje omiljene stihove maturanti su pripremili i ispisali na ukrasnim papirićima. Bilo je i krasnih autorskih radova. Izdvajamo lijepe primjere haiku poezije napisane japanskim jezikom i pismom. Pohvaljujemo učenike i njihovu profesoricu! Svjetski dan poezije u 3.f i 4.c bio je stvarno "svjetski“!

 [više]

Završen Mjesec hrvatskoga jezika

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 3. 2019. 15:20

U nedjelju 17. ožujka završilo je obilježavanje Mjeseca hrvatskoga jezika. Pratili smo brojna događanja koja su započela 21. veljače, na Međunarodni dan materinskoga jezika, a završila su na dan objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika. Organizirali smo nekoliko prigodnih aktivnosti, samostalno ili u suradnji s Knjižnicom Medveščak, a osobito lijepo bilo je na svečanom otvorenju Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva u Staroslavenskom institutu. Svijest o hrvatskome jeziku kao jednoj od najvažnijih značajki hrvatskoga identiteta učenici kontinuirano razvijaju u svim segmentima nastave, osobito na satima Hrvatskoga jezika.

 [više]

Na državno iz kemije

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 3. 2019. 15:18

Ema Mlinarić, učenica drugog razreda, pozvana je i ove godine na državno natjecanje iz kemije. Čestitamo njoj i mentorici, profesorici Lani Šarić!

 [više]

Na državno iz povijesti

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 3. 2019. 15:11

Lucija Benković, učenica prvog razreda, pozvana je na državno natjecanje iz povijesti. Mentorica joj je profesorica Sanja Botica. Bravo, čestitamo!

 [više]

Na državno iz engleskog

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 3. 2019. 15:10

Maturantica Zrina Ivanda pozvana je na državno natjecanje iz engleskoga jezika koje će se održati početkom travnja u Poreču. Bravo, čestitamo njoj i njezinoj mentorici, profesorici Barbari Koričančić!

 [više]

Na državno iz matematike

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 3. 2019. 15:08

Nika Kramar, učenica prvog razredea, pozvana je na državno natjecanje iz matematike. Čestitamo njoj i mentorici, profesorici Jadranki Miletić. Bravo!

 [više]

Kultura turizma

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 3. 2019. 15:01

Ponosni smo što su našu animiranu priču "Sedam zagrebačkih zgoda Dore i Jure“ s veseljem pogledali brojni posjetitelji sajma Place2GO u zagrebačkoj Areni. Tako je završio projekt "Kultura turizma“, čije je završno svečano predstavljanje bilo 16.3., a na kojem su priznanja za sudjelovanje dobile voditeljice projekta, profesorice Marina Džidžić i Lucija Hranjec Seifert te ravnateljica Ivka Nevistić. Priznanja su im uručili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica TZ Grada Zagreba Martina Bienenfeld. 

 [više]

U Dječjem domu

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 3. 2019. 14:54

Učenice 4.f posjetile su sa svojom razrednicom. Cecilijom Nekić, prof. Dječji dom u Nazorovoj. Ugostile su ihvoditeljica odjela za djecu u dobi od tri do sedam godina Ana Jakolić Musija i članica uprave doma Vesna Šugar. U igri, plesu i pjesmi provele supopodne s mališanima koji ihnisu pustili da odemo! Svima toplo savjetujemo posjet Domu!

 [više]

Učenički prosvjed za klimu

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 3. 2019. 14:51

U petak 15. 3. naši učenici sudjelovali su u prosvjedu za klimu. Oko 2000 učenika različitih škola okupilo se na Europskom trgu radi podizanja svijesti o opasnostima koje nas čekaju ako ne promijenimo odnos prema Zemlji. Prosvjed se, osim u Zagrebu, održao i u još nekim gradovima u Hrvatskoj. Razni transparenti upozorili su na načine na koje štetimo klimi. Važnosti ovog prosvjeda svjedoči i pozitivna reakcija prolaznika od kojih su se neki pridružili povorci. Nadamo se da će nakon prosvjeda odgovorni poduzeti sve potrebne mjere kako bismo zaustavili neželjene klimatske promjene.

 [više]

Žene u znanosti

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 3. 2019. 15:23

Ovih dana naši drugaši bili su veoma aktivni. U dvorani Kapelici u sklopu projekta "STEM u Sedmoj" održana je prezentacija pod naslovom "Žene u znanosti". To je ujedno još jedan eTwinning projekt u koji je uključena naša škola. Na ulaznom panou u prizemlju škole možete vidjeti plakat posvećen znanstvenicama koje su promijenile svijet i tako saznati neke manje poznate činjenice o njima. Za organizaciju ovog projekta zaslužne su profesorice Lana Šarić, Mirjana Špoljar i Anamarija Jelić.

 [više]

Debatanti na Ekonomskom fakultetu

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 3. 2019. 15:20

U sklopu priprema za nadolazeće Međužupanijsko natjecanje iz debate, naši su Ljiljani održali debatu pred Debatnim klubom Ekonomskog fakulteta o tome bi li Europska unija trebala biti samo ekonomska ili i politička zajednica. Studenti su debatantima uz pohvale i konstruktivne kritike približili tu temu, a debatanti su njima pokazali kako izgleda format srednjoškolske debate te koja su pravila takvog govorništva.Posebno zahvaljujemo Karli Ćurlić, studentici Ekonomskog fakulteta i voditeljici našeg debatnog kluba, koja je organizirala ovaj susret.

 [više]

Kultura turizma

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 3. 2019. 15:18

Naša škola pod vodstvom profesorica Marine Džidžić i Lucije Hranjec Seifert sudjeluje u projektu Kultura turizma. Za tu priliku u suradnji sa Zagreb filmom marljivo crtamo likove Juru i Doru te animiramo njihove pustolovine po Zagrebu. U crtiću koji pripremamo otkrit ćemo vam tajne našega grada, one znane i manje znane. Svoje ostvarenje predstavit ćemo na ovogodišnjem sajmu Place2go u Areni 16. ožujka. Pratite nas i podržite! #kulturaturizma

 [više]

Predavanje školske liječnice

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 3. 2019. 15:14

Školska liječnica održala je prvo predavanje učenicima prvih razreda. U dvorani Kapelici učenici su sa zanimanjem slušali izlaganje, a pratila ga je i školska pedagoginja.

 [više]

Fašnik u Sedmoj

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 3. 2019. 09:20

    

Jučer smo zabavnim programom obilježili fašnik. Profesori Lana Šarić i Josip Jukić još jednom su pokazali svoj urođeni voditeljski talent, a izvedbe su nam izmamile osmijeh na ovaj, u početku tmuran utorak. Publiku i stručni žiri posebno je oduševio 4.c svojom verzijom kviza "Najslabija karika" te su time odnijeli glavnu nagradu i krafne (ali i "slavu“"na hodnicima u idućih nekoliko dana). Za kraj nas je "razdrmala" izvedba "Da te mogu pismom zvati" u grunge verziji. Spontano, svježe i zabavno! Zahvaljujemo organizatorima, profesorima Barbari Koričančić, Josipu Jukiću i Lani Šarić.

 [više]

Financijska pismenost

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 3. 2019. 09:18

U petak 1. ožujka održana je radionica s ciljem razvijanja financijske pismenosti naših učenika na temu tržišta kapitala. Radionicu su održale gospođa Ana Vrbošić i gospođa Danijela Princi Grgat iz Udruge HIFE, te gospodin Ivan Mučnjak, predstavnik Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Učenici su čuli što je tržište kapitala, koji su sudionici, što je prospekt, što podrazumijeva transparentnost trgovanja i koji su rizici ulaganja. Radionicu je organizirala profesorica Mirjana Špoljar za učenike 4.a i 4.b razreda. O važnosti financijske pismenosti pročitajte u brošuri na mrežnoj stranici HANFA-e: www.hanfa.hr.

 [više]

Županijsko natjecanje iz informatike

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 3. 2019. 09:15

Na županijskom natjecanje iz informatike koje je održano prošli mjesec, maturantica Lana Miličević osvojila je u kategoriji Digitalne kompetencije i Osnove informatike 4. mjesto. Bravo, čestitamo njoj i njezinoj mentorici, profesorici Inez Birolla Sić.

 [više]

Učenički servis Tehničke škole

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 3. 2019. 21:46

 [više]

Hrvatsko debatno društvo

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 3. 2019. 21:42

Uz sve zabavne i zanimljive aktivnosti vezane uz Dan ružičastih majica, prekjučer se i debatiralo. Hrvatsko debatno društvo vodilo je debatu u 2.a. 
 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 3. 2019. 21:32

   

Prekjučer smo prigodnim programom obilježili Dan ružičastih majica, najpoznatiji program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj i svijetu. Proteklih se tjedana na nastavi etike i vjeronauka govorilo o vršnjačkom nasilju, sudjelovali smo u radijskoj emisiji i na predavanjima, a naši su učenici mogli podijeliti svoja iskustva sa sprečavanjem nasilja. Najhumanije učenice - Unu Litvić, Teu Matić i Anu Petrović, nagradili smo diplomama za promicanje nenasilja i tolerancije. Himnu događaja, pjesmu "Život nije siv", izveo je školski bend, popraćen bacanjem roza balona. Poslije priredbe puno se učenika fotografiralo u "kutku za slikanje", a svoje su fotografije objavili na društvenim mrežama pod oznakama #NasiljePrestajeOvdje #SedmaGimnazija. Zahvaljujemo bendu i maturantima koji su vodili priredbu te profesoricama Ani Šiljeg-Gilja i Tihani Arbanas, voditeljicama ovoga projekta. Također, hvala svim učenicima, ravnateljici Ivki Nevistić i profesorima koji su nam bili podrška u pripremama te svojim roza majicama podržali ovaj događaj. Na kreativnoj i stručnoj suradnji zahvaljujemo knjižničarki Mariji Novokmet te pedagoginji Mariji Ćubelić.

 [više]

O vršnjačkom nasilju u Knjižnici Medveščak

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 3. 2019. 21:27

Zanimljiva radionica o vršnjačkom nasilju održana u utorak poslijepodne bila je poticajan uvod u obilježavanje Dana ružičastih majica. Voditeljice radionice, suradnice udruge Hrabri telefon, predstavile su Udrugu, a potom motivirale učenike 1.d za razgovor i rad u skupinama. Zahvaljujemo im, kao i organizatoricama, djelatnicama Knjižnice Medveščak te profesorici Franici Mirković. 

 [više]

Na županijsko iz talijanskoga jezika

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 3. 2019. 21:24

Na županijsko natjecanje iz talijanskog jezika pozvana je Antica Župić, učenica trećeg razreda. Mentorica joj je profesorica Cecilija Nekić. Čestitamo!

 [više]

Na županijsko iz filozofije

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 3. 2019. 21:22

Na županijsko natjecanje iz filozofije pozvani su maturanti Veronika Hađina, Luka Geld, Lana Miličević i Ana Marija Žmegač. Pripremala ih je profesorica Cecilija Nekić. Čestitamo i želimo im puno uspjeha!

 [više]

LiDraNo 2019.

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 3. 2019. 21:20

 

Adrian Vukelja, učenik prvog razreda, autor je samostalnog novinarskog rada ”Imaju li knjige zube?“ Povjerenstvo ga je predložilo za državnu razinu natjecanja. Čestitamo Adrianu i njegovoj mentorici, profesorici Ines Petrović! Želimo im što skoriji poziv za sudjelovanje na državnoj razini LiDraNa!
 [više]

Na županijsko iz povijesti

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 3. 2019. 21:17

 

Na županijsko natjecanje iz povijesti pozvani su Lucija Benković i Janja Vuković (1. razreda), Matija Gurović i Jakov Ivančić (2. razreda), Paula Fuček i Patrik Partl (3. razred) te Roko Vrkljan i Hrvoje Novak (4. razred). Mentori su im profesori Sanja Botica, Lucija Hranjec Seifert, Hrvoje Malčić i Branko Špoljar. Čestitamo i želimo im puno uspjeha!
 [više]

Na županijsko iz njemačkoga jezika

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2019. 19:53

Na županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika pozvani su Patrik Vida (2. razreda) i Mihael Radeljić (3. razred). Mentorice su im profesorice Stanka Horvat i Cmiljka Sivrić. Čestitamo!

 [više]

Na županijsko iz engleskoga jezika

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2019. 19:51

Na županijsko natjecanje iz engleskoga jezika pozvani su maturanti Zrina Ivanda i Faris Šećerkadić. Mentorica im je profesorica Barbara Koričančić. Čestitamo!

 [više]

Na županijsko iz biologije

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2019. 19:48

Na županijsko natjecanje iz biologije pozvani su Ivan Krstanović (1. razred), Petra Kober (2. razred), Matea Bürger i Nika Ložnjak (3. razred) te Zrina Ivanda, Valerija Vidan, Iva Dodig i Matija Konja (4. razred). Pripremale su ih profesorice Anamarija Jelić, Vlatka Kuhar i Franica Mirković. Čestitamo i želimo im puno uspjeha!

 [više]

Na županijsko iz kemije

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2019. 19:45

Na županijsko natjecanje iz kemije pozvana je Ema Mlinarić, učenica drugog razreda. Čestitamo njoj i njezinoj mentorici, profesorici Lani Šarić. Sretno!

 [više]

Na županijsko iz matematike

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2019. 19:42

Na županijsko natjecanje iz matematike pozvani su Nika Kramar (1. razred), Ema Mlinarić i Patrik Vida (2. razred) te Marin Banožić i Mara Radeljak (3. razred). Pripremale su ih profesorice Dragana Ažić, Jadranka Miletić i Mirjana Špoljar. Čestitamo i želimo im puno uspjeha!

 [više]

Na županijsko iz hrvatskoga jezika

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2019. 15:30

Na županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika pozvani su Ivona Klišanin (1. razred), Karla Grubišić, Marta Pisk, Nika Crnčević i Patrik Vida (2. razred), Patrik Partl (3. razred) i Darija Budimir, Magda Radić, Lana Miličević, Marta Šiljeg, Katarina Sarić i Ana Vukoja (4. razred). Pripremale su ih profesorice Maja Gnjidić, Ines Petrović, Katarina Slade, Nevenka Vipauc i Sanja Zolić Neralić. Čestitamo i želimo im puno uspjeha!

 [više]

U Staroslavenskom institutu

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2019. 15:27

U petak 22. veljače, povodom prvog obilježavanja Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva, posjetili smo Staroslavenski institut. Prolistali smo izložena novija izdanja i glagoljske pretiske, razgledali knjižnično-dokumentacijske zbirke i glagoljski lapidarij te zaigrali igru s glagoljskim slovima. Stručno vodstvo provelo nas je palačom Škrlec-Balbi, poslušali smo zanimljiva predavanja i naučili više o digitalizaciji glagoljske baštine. Posebno zanimljivo bilo je predstavljanje mrežne stranice o Misalu kneza Novaka koji je prošle godine proslavio svoj 650. rođendan. Zahvaljujemo ravnateljici Vidi Vukoja i ostalim zaposlenicima Instituta na srdačnom dočeku te poučnom i zabavnom poslijepodnevu!

 [više]

Veliko srce Sedme

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2019. 15:23

Obilježavanje Valentinova u našoj školi ima i humanitarni karakter: tijekom cijelog dana mogli ste kupiti prigodne ukrase i tombolu s isprikama. Prikupljeni novac namijenjen je u humanitarne svrhe.

 [više]

Valentinovo u Sedmoj

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2019. 15:19

Valentinovo je u dvorani Kapelici proslavljeno kraćim prigodni programom koji su vodili Kristina Duvnjak i Jerko Marić, a svojim su nas izvedbama oduševili Zbor Sedme, svirači, solisti, recitatori i Sedma klapa. Prava glazbeno-recitatorska valentinovska poslastica!

 [više]

Hrvatski autoklub - predavanje

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 2. 2019. 19:39

Prošli tjedan je u suradnji s Hrvatskim autoklubom proveden preventivno-edukativni program "KLIK - navika odgovornog ponašanja". Maturanti su saznali koje sigurnosne mjere i radnje treba poduzeti prije i za vrijeme upravljanja vozilom, a naglasak je bio na važnosti odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu. Nakon predavanja mogli su isprobati i simulator vožnje.

 [više]

Zbor na 100. obljetnici Gimnazije Nova Gradiška

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 2. 2019. 19:33

U petak 1. veljače zbor VII. gimnazije gostovao je u Novoj Gradiški. Povod je bio stota godina postojanja Gimnazije Nova Gradiška. Naši zboraši, na čelu s profesorom Dominikom Došenom, izveli su pjesme Hallelujah, Creep i Neka cijeli ovaj svijet. Osim našeg, gostovali su i zborovi drugih škola te zbor Gimnazije Nova Gradiška. Nakon nastupa slijedio je domjenak i druženje zboraša.

 [više]

Radionica "Dozvola za nesavršenost"

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 2. 2019. 19:28

Našu su školu 30. siječnja posjetile studentice psihologije Azra i Ana. Cilj radionice bio je približiti mladim djevojkama čega se moramo čuvati u svakodnevici koja nas često želi oblikovati putem poruka medija. Poruka radionice je kako je ključ sreće u nama kao osobama i u onome što volimo raditi. Naš izgled čini nas jedinstvenim, a naši hobiji i karijera ono su čemu se moramo posvetiti. 

 [više]

LiDraNo 2019.

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 2. 2019. 19:24

Na općinskoj razini smotre LiDraNo našu školu predstavljao je i plasirao se na županijsku razinu Adrian Vukelja literarnim radom "Balada o zagorenom mlijeku" i samostalnim novinarskim radom "Imaju li knjige zube?" Čestitamo Adrianu i njegovoj mentorici, profesorici Ines Petrović!
Literarnim radovima sudjelovali su i Lana Miličević te Bruno Jagodić, uz mentorstvo profesorice Sanje Zolić Neralić. U pojedinačnim scenskim nastupima sudjelovali su Marija Čolić i Marko Kordić, a mentorica im je profesorica Katarina Slade. Čestitamo!

 [više]

Predstava Teatra Tirena

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 2. 2019. 08:52

 

Glumačka skupina Teatra Tirena je predstavom "D(n)o dna" 24. siječnja 2019. u Kapelici na simpatičan, ali dovoljno ozbiljan način upozorila na zamke prekomjernog uživanja alkohola. Nažalost, obavijestili su nas kako su hrvatski mladići i djevojke u europskom vrhu po učestalosti korištenja alkoholnih pića u prekomjernim količinama. Nadajmo se da se dovoljno čula poruka jednog glumca: Pamet u glavu!
 [više]

Turnir mladih fizičara

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 2. 2019. 08:50

Naša maturantica Magda Radić sudjelovala je na Hrvatskom turniru mladih fizičara s temom "Newtonovo njihalo“. Magdina mentorica bila je profesorica Dora Krovina.

 [više]

150 godina "kemijskog šalabahtera"

Autor: Inez Birolla Sić, 31. 1. 2019. 14:50

Godina 2019. proglašena je godinom periodnog sustava elemenata. Prije točno 150 godina, ruski kemičar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev posložio je do tada poznate elemente u tablicu, grupirajući ih prema njihovim svojstvima, u kojoj je ostavio praznine za elemente koji će možda jednog dana biti otkriveni, a čija je svojstva predvidio već sredinom 19. st.
I mi sudjelujemo u obilježavanju: "kemijske novine“ – pano u kabinetu kemije trenutno je posvećen Mendeljejevom životu i radu. Saznali smo da je bio gimnazijski profesor kemije, da je napisao udžbenik opće kemije koji je doživio čak osam izdanja i da nikad nije primio Nobelovu nagradu za svoje otkriće. Ako želite saznati više, posjetite naš kabinet kemije!

 [više]

"Križanićeve Open"

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 1. 2019. 09:42

Prošle subote u našoj školi održan je treći debatni turnir "Križanićeve Open". Riječ je o ad hoc turniru u organizaciji Hrvatskog debatnog društva na kojem je sudjelovalo četrdesetak debatnih timova iz Zagreba. Među njima bili su i naši Ljiljani koji su ostvarili odlične rezultate. Jedna od teza na koje su debatirali bila je o tome da sportaši ne bi trebali iznositi politička stajališta na velikim sportskim događanjima. (Fotografija je preuzeta sa stranice Hrvatskog debatnog društva.)

 [više]

Snimi trailer za lektiru - 2. sezona

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 1. 2019. 09:36

Nastavljamo s izvrsnim projektom "Snimi trailer za lektiru" koji su prošle godine pokrenule profesorice Maja Gnjidić i Katarina Slade. U ponedjeljak je Mario Petar Bišćan, prošlogodišnji pobjednik, održao zanimljivo predavanje o projektu i kriterijima koji bi se trebali ispuniti. Učenicima je predložio i aplikacije koje smatra kvalitetnima za montažu filma. Nagrada za njegov trailer i izuzetan trud koji je uložio bila je odlazak u Karlovac na Four river film festival na četiri dana kao član srednjoškolskog žirija. Prijavi se, možda si baš ti sljedeći pobjednik!

 [više]

Sedma na Instagramu

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 1. 2019. 09:35

Od ovog polugodišta sve naše aktivnosti, projekte i ostale zanimljivosti možete pratiti i na našem Instagram profilu!

 [više]

Nova kantina

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 1. 2019. 09:30

  

U našoj Sedmoj početkom ovog polugodišta otvorena je nova kantina. Učenici su oduševljeni jer ne samo da je prostranija i modernija, nego ima i veći izbor hrane, a posluga je vrlo ljubazna i strpljiva s brojnim učenicima koji im dolaze za vrijeme svakog odmora.

 [više]

O državnoj maturi za roditelje

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 1. 2019. 09:25

Ispitni koordinator, profesor Dominik Ćosić održao je prošli tjedan u Kapelici predavanje roditeljima maturanata. Govorio im je o prijavama, važnim datumima i rokovima te ostalim informacijama bitnim za polaganje mature.

 [više]

Roditeljski sastanak za roditelje učenika 4. razreda

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 1. 2019. 11:00

U četvrtak 17. siječnja 2019. u 18:30 sati ispitni koordinator, profesor Dominik Ćosić, održat će roditeljima maturanata predavanje o državnoj maturi u dvorani Kapelici.

 [više]

Početak nastave u 2. polugodištu

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 12. 2018. 10:54

Zimski odmor učenika traje od 24. 12. 2018. do 11. 1. 2019. Nastava počinje 14. 1. 2019. u poslijepodnevnom turnusu.

 [više]

Čestitka

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 12. 2018. 10:51

 [više]

Humanitarni dan Sedme

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 12. 2018. 18:58

   

Jučer se održao još jedan Humanitarni dan Sedme. Zahvaljujući kreativnoj skupini učenika uživali smo u izvedbi Djevojčice sa žigicama. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se naš zbor, školski bend i klapa, a razveselila nas je i glazbeno-plesna točka u suradnji učenika i profesora. U napetoj završnici kviza znanja pobijedili su učenici 3.a. Uz to, na štandovima u kabinetima posjetitelji su mogli kupovati razne slastice, a i sudjelovati u tomboli s profesorskim isprikama. Na podršci i razumijevanju zahvaljujemo ravnateljici Ivki Nevistić, a svim djelatnicima i učenicima na sudjelovanju i trudu prilikom priprema. Prikupljeni novac bit će namijenjen u humanitarne svrhe!
 [više]

S knjižnicom ususret Božiću

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 12. 2018. 18:55

 

Ako ste ovih dana svraćali u knjižnicu ili čitaonicu, vidjeli ste i osjetili toplo ozračje došašća. Marljive i inspirativne u ukrašavanju bile su knjižničarke naše i II. gimnazije u suradnji s profesoricom Krisjom Štulić. Na zajedničkoj radionici učenici su izrađivali pahuljice, a čitaonica je postupno bila bogatija raznim ukrasima. Osim pahuljica i lijepe izložbe koju su priredili učenici II. gimnazije, u adventskim i božićnim stihovima mogli ste uživati ako ste otvorili prozorčić adventskog kalendara, a tu je i neizostavan knjigobor!

 [više]

Slatko svakome

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 12. 2018. 18:53

U srijedu je adventski projekt ”Slatko svakome“ ušao u svoju završnicu. Još prošli tjedan svatko je mogao odabrati dragu osobu kojoj će darovati slatki poklončić. Za izradu i umatanje kolačića zaslužna je naša slastičarska ekipa na čelu s profesoricom Katarinom Filković. Maturantice su podijelile kolačiće i razveselile primatelje te unijele božićno veselje darivanja u sve kutke škole.

 [više]

Zahvalnice Ekonomskog fakulteta

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 12. 2018. 18:51

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu dodijelio nam je zahvalnice za suradnju i doprinos u razvoju i obrazovanju budućih studenata.

 [više]

Čestitari u Klasičnoj

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 12. 2018. 18:48

 

U utorak smo tradicionalno posjetili susjednu Klasičnu gimnaziju i prisutne razveselili pjesmom i slatkišima. Prenijeli smo im čestitke naše ravnateljice Ivke Nevistić, profesora i učenika i zahvalili ravnatelju Borisu Aniću te ostalim profesorima na srdačnom dočeku. Nadamo se da su osjetili barem djelić našeg veselog božićnog duha. Volimo širiti veselje i dobro raspoloženje tijekom predblagdanskog razdoblja!
 [više]

Humanitarni dan Sedme

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 12. 2018. 10:45

Humanitarni dan Sedme održat će se u četvrtak 20. prosinca 2018. Dođite!

 [više]

Winter Holidays Open

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 12. 2018. 10:43

 

Ovoga vikenda članice tima debatnog kluba VII. gimnazije "Ljiljani" Lana Miličević, Pavla Pervan i Nika Vajda sudjelovale su na međunarodnom turniru u debati, Winter Holidays Openu, dok su Elena Miklečić i Lara Popović sudjelovale kao volonterke. Popularno nazvan WHO, turnir se održavao od petka do nedjelje u XV. gimnaziji. Imale su priliku natjecati se, ali i družiti, s timovima iz čak 22 zemlje diljem svijeta. Zahvaljujemo voditeljima kluba Karli i Franu koju su pripremili natjecatelje.
 [više]

Na Radio Mariji

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 12. 2018. 10:41

Naši učenici održali su posljednju emisiju na Radio Mariji u ovoj godini. Tema je bila ”Dobro je činiti dobro!“ Govorili su o značenju Božića i adventa za koje smatraju da su izgubili važnost te kako čineći dobro ispunjavamo sebe i druge. Također su se dotakli aktualnih tema kao što su nasilje nad ženama te odnos profesor-učenik. Zaključili su da se dobar odnos uspostavlja na međusobnom poštovanju i razumijevanju te kako nasilje nikada nije pravo rješenje. Ono proizlazi iz neispunjena čovjeka, stoga valja iskoristit ovo vrijeme te pomoći nesretnim ljudima. Na kraju su poručili da uživamo u Božiću i svim veseljima koje sa sobom donosi, a emisiju je zaključila profesorica Tihana Arbanas s lijepim božićnim i novogodišnjim željama.

 [više]

Božićno drvce

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 12. 2018. 10:40

Prošli tjedan u hodniku pokraj zbornice postavljen je prirodan bor. Naši i učenici II. gimnazije ukrasili su ga zajedničkim kreativnim snagama. Svaki razred osmislio je i izradio jednu kuglicu. Na organizaciji i postavljanju naših kuglica zahvaljujemo profesorici Luciji Hranjec Seifert, a učenicima na sudjelovanju u izradi i ukrašavanju. Školski hodnik sada zrači pravim blagdanskim ugođajem.

 [više]

"Slatko svakome”

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 12. 2018. 10:38

Omiljeno događanje koje započinje u drugom tjednu došašća, "Slatko svakome", jednim dijelom privedeno je kraju. Tijekom velikih odmora svi učenici mogli su na štandu kod porte predati pet kuna te zabilježiti ime, prezime i razred osobe kojoj namjenjuju poklon. Slastičarska ekipa s profesoricom Katarinom Filković pobrinut će se za slatke poklončiće koje će dijeliti u srijedu 19. prosinca, a prikupljeni novac namijenit će se u humanitarne svrhe.

 [više]

Zajednički božićni koncert

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 12. 2018. 10:34

U srijedu 12. prosinca u Bazilici Srca Isusova održan je božićni koncert zagrebačkih srednjoškolaca Klasične gimnazije, VII. i XVI. gimnazije te Tehničke škole Zagreb. Posjetitelji su uživali u tradicionalnim i suvremenim božićnim pjesmama i skladbama koje su izvodili zbor i bend naše škole te ”Sedma klapa“; zbor XVI. gimnazije uz glazbenu pratnju te sastav ”Šesnaestinke“; pjevačka skupina Klasične gimnazije ”Hosanna“ te mješoviti zbor i tamburaški sastav Tehničke škole Zagreb. Predstavnike naše škole uvježbao je profesor Dominik Došen, XVI. gimnazije profesorica Snežana Ponoš, Tehničke škole Zagreb profesori Nataša Žaja i Marijan Gotal, a pjevačku skupinu Klasične gimnazije pratila je profesorica Kornelija Pavlić. Za prekrasnu glazbenu večer zaslužne su i organizatorice, knjižničarke Jadranka Tukša i Iva Grisogono te naše knjižničarke Lidija Dizdar i Marija Novokmet. Zahvaljujemo svima, osobito župniku, patru Ivanu Matiću, a profesorima i ravnateljici Ivki Nevistić hvala na podršci i razumijevanju zbog izostanaka s nastave.

 [više]

Susret u Došašću

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 12. 2018. 10:31

 

I ove godine don Mihovil Kurkut odazvao se pozivu profesorice Tihane Arbanas te je učenicima naše škole koji pohađaju vjeronauk 11. prosinca održao predavanje kojim je mladima htio približiti značenje Božića. Zbog velikog odaziva, don Mihovil s profesoricom Arbanas organizira još tri predavanja od kojih će prvo biti za djevojke, a drugo za dječake. Njihovo održavanje predviđeno je u siječnju, dok se treće predavanje, gdje sudjeluju djevojke i dječaci, održava u veljači.
 [više]

Božićni koncert

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 12. 2018. 10:29

 

Tradicionalni božićni koncert učenika Glazbene škole Pavla Markovca održan je 12. prosinca u Kapelici. Učenici i djelatnici II., VII., XVI. i Klasične gimnazije uživali su bogatom i izvrsnom programu. Dobrodošlicu i uvodnu riječ uputio je ravnatelj II. gimnazije Drago Bagić, prof., a koncert je započeo nastupom naše učenice, sopranistice Magdalene Šimunović. 
Uz solističke nastupe, čuli smo odličan kvintet udaraljkaša, klavirski trio, mješoviti zbor, gudački orkestar srednje škole te simfonijski orkestar. Mješovitim zborom dirigirala je Antonija Blažina, prof., a orkestrom mr. art. Vladimir First. Ravnatelj Glazbene škole Pavla Markovca Josip Vrbanec na kraju je svima zahvalio te poželio sretan Božić i uspješnu novu 2019. godinu.
 [više]

Sedma na Božićnom koncertu

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 12. 2018. 15:00

 

Podsjećamo i s radošću pozivamo sve učenike, djelatnike, roditelje, bivše učenike i prijatelje VII. gimnazije na Božićni koncert zagrebačkih srednjoškolaca Klasične gimnazije, VII. gimnazije, XVI. gimnazije i Tehničke škole Zagreb. Koncert će se održati danas, 12. prosinca, u 20 sati u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj 31. Našu školu predstavljaju učenički zbor, bend sa solisticom Magdalenom Milić te "Sedma klapa“. Veselimo se vašem dolasku!
 [više]

Večer matematike

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 12. 2018. 14:57

 

Prošli četvrtak održana je radionica povodom Večeri matematike. Učenici prvih i drugih razreda sudjelovali su u zabavnim aktivnostima. Matematički Alias, izazov u kojem neki matematički pojam treba opisati pomoću njegovih sinonima i sličnih pojmova, nabrojiti tri grčka matematičara te tri prosta broja veća od 40 u deset sekundi, "Memory grafovi", otkriti gdje su se skrile linearne jednadžbe, kombinatorika… Druženje je završilo matematičkim kvizom u kojem su pobijedili drugaši. Radionicu su vodile profesorice Mirjana Špoljar i Lucija Baljkas uz pomoć svojih maturanata.
 [više]

O Bašćanskoj ploči u Knjižnici Medveščak

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 12. 2018. 14:55

 

Prošli četvrtak su učenici 2.d s razrednicom, profesoricom Sanjom Zolić Neralić, slušali predavanje znanstvene savjetnice, dr. sc. Marinke Šimić o hrvatskoj glagoljaškoj baštini u Knjižnici Medveščak, s posebnim osvrtom na Bašćansku ploču. Predavanje je organizirano u suradnji sa Staroslavenskim institutom povodom Europske godine kulturne baštine, a dolazak učenika organizirale su naše knjižničarke.
 [više]

O državnoj maturi

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 12. 2018. 14:53

 

Profesor Dominik Ćosić, ispitni koordinator, održao je jučer maturantima informativno predavanje o državnoj maturi. Istaknuo je važnost praćenja objave priručnika te ostalih bitnih informacija na mrežnim stranicama www.ncvvo.hr te www.postani-student.hr. Želimo maturantima uspješnu pripremu.

 [više]

Advent 3.a i 3.e u Grazu

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 12. 2018. 14:51

 

Učenici 3.a i 3.e bili su 7. prosinca na izvanučioničkoj nastavi sa svojim razrednicama i u pratnji ravnateljice u Austriji. Posjetili su tvornicu čokolade Zotter, a nakon toga slijedio je advent u Grazu, razgledavanje i posjet izložbi u Kuntshausu. 
 [više]

Prvi eTwining projekt Sedme

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 12. 2018. 14:48

 

S prvim danima posljednjeg mjeseca u godini stigle su lijepe vijesti da je prihvaćen i odobren i prvi eTwinning projekt naše Sedme! Radi se o STEM Adventskom kalendaru o kojem smo nedavno pisali. Tako se u koštac sa STEM blagdanskim zadatcima hvataju i školarci u Italiji, Turskoj, Mađarskoj, Litvi i na Cipru te u još desetak škola u Hrvatskoj. Početak je ovo daljnjih projekata i suradnji u sklopu Erasmus+ programa! Bravo, čestitamo!
 [više]

Na Svetog Nikolu u Sedmoj

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 12. 2018. 14:46

6. prosinca su nas posjetile pomoćnice Svetog Nikole. Razveselile su učenike, profesore i ostale djelatnike slatkišima i prenijele pozdrave Svetog Nikole. Njihov posjet uljepšao nam je dan!

 [više]

Obavijest o otvorenom javnom savjetovanju

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 12. 2018. 22:09

Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi javno savjetovanje o nacrtu Odluke o donošenju predmetnih kurikuluma i kurikuluma međupredmetnih tema za sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj na internetskim stranicama eSavjetovanja.
Javno savjetovanje otvoreno je u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca 2018. godine, a poveznice na pojedine predmetne teme dostupne su i na stranicama Ministarstva. Svi roditelji koji žele mogu se uključiti u javnu raspravu.
 [više]

STEM adventski kalendar

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 12. 2018. 22:07

 

Kako bi nam dani do Humanitarnog dana Sedme i praznika prošli što slađe, tu je STEM Adventski kalendar 2018. 
Koliko je žličica kakao praha potrebno za najfiniji kakao, kako udebljati sobove ili što je romantičar Božo, koji je ujedno i matematičar, poklonio svojoj Božici, samo su neki od zadataka koje naši STEM-ovci mogu naći u kalendaru čija je idejna začetnica profesorica Mirjana Špoljar. Ona i profesorica Lucija Baljkas pokrivaju Math dio, dok su za Science bile zadužene profesorice Anamarija Jelić i Lana Šarić.
Slatkih je paketića sve manje, što znači da su nam Božić i praznici sve bliže!
 [više]

Sedma na božićnom koncertu

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 12. 2018. 22:05

S radošću vas pozivamo na božićni koncert zagrebačkih srednjoškolaca Klasične gimnazije, VII. gimnazije, XVI. gimnazije i Tehničke škole Zagreb. Održat će se 12. prosinca u 20 sati u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj 31.

Uživat ćete u tradicionalnim i suvremenim adventskim i božićnim skladbama. 

Veselimo se vašem dolasku!

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 12. 2018. 22:04

Učenici prvog i drugog razreda tijekom studenoga na Satovima razredne zajednice među ostalim radili su plakate u kojima su naglašavali štetnost uzimanja sredstava ovisnosti te utjecaj na pojedinca i njegovu okolinu. Neke plakate možete vidjeti na oglasnoj ploči u predvorju škole.

 [više]

Best in English

Autor: Inez Birolla Sić, 4. 12. 2018. 13:05

 

 

Učenici trećih i četvrtih razreda sudjelovali su prošli petak na međunarodnom natjecanju u poznavanju engleskog jezika Best in English, organiziranom pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja Republike Češke. Pravo sudjelovanja imale su sve srednje škole na području Europske unije, a ispit se rješavao na računalima. Odmah po završetku učenici su saznali osobne rezultate. Rezultati će biti objavljeni 15. prosinca 2018. na službenoj stranici natjecanja, a one najbolje očekuju vrijedne nagrade! 

 [više]

Škola ambasador Europskog parlamenta

Autor: Inez Birolla Sić, 4. 12. 2018. 13:04

Čestitamo, osobito profesoru Dominiku Ćosiću i našim učenicima na dodjeli diplome "Škola ambasador Europskog parlamenta"! Hvala gospodinu Jozi Radošu, našem zastupniku u Europskom parlamentu!

 [više]

Učenici s različitim potrebama u odgojno-obrazovnom procesu

Autor: Inez Birolla Sić, 4. 12. 2018. 13:02

Prošli četvrtak su nastavnici naše škole slušali predavanje o školskom uspjehu i fonološkim vještinama te o pristupima učenicima s različitim potrebama u odgojno-obrazovnom procesu. Predavale su doc. dr. sc. Katarina Pavičić Dokoza te mr. sc. Koraljka Bakota kojima zahvaljujemo na dolasku i zanimljivim izlaganjima.

 [više]

DSD - njemačka jezična diploma

Autor: Inez Birolla Sić, 4. 12. 2018. 13:00

 

Učenici četvrtih razreda koji polaze fakultativnu nastavu njemačkog jezika polagali su prošlu srijedu pismeni ispit za Njemačku jezičnu diplomu (DSD II). Želimo im mnogo uspjeha!
 [više]

”Ne zato jer ne”

Autor: Inez Birolla Sić, 4. 12. 2018. 12:58

Prošlu srijedu u dvorani Kapelici prvaši su slušali predavača Policijske uprave zagrebačke koji im je govorio o ovisnostima i potrebi razvijanja pozitivnih oblika ponašanja. Predavanje se održalo u sklopu preventivne akcije ”Ne zato jer ne“ povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a u pratnji predavača bila je i policajka Policijske uprave zagrebačke. Učenici su saznali više o štetnim učincima sredstava ovisnosti na ljudski organizam i drugim posljedicama te se nadamo da će dobivene savjete primjenjivati.

 [više]

Obuka iz prve pomoći

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 11. 2018. 21:25

 

Učenice drugih razreda koje pohađaju izvannastavnu aktivnost Prva pomoć sudjelovale su u korisnoj i zanimljivoj obuci održanoj u Novom Vinodolskom od 16. do 18. studenog 2018. Obuku je organizirao Hrvatski Crveni križ, a učenice su bile u pratnji mentorice, profesorice Anamarije Jelić.
 [više]

U Matici hrvatskoj

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 11. 2018. 21:22

Prošlu srijedu održala se završna svečanost 150. obljetnice Društva sv. Jeronima u Palači Matice hrvatske u Zagrebu. Na poziv povjerenika za obilježavanje obljetnice Paška Melvana svečanosti su doprinijeli i naši učenici Mario Petar Bišćan, Marija Čolić i Ante Toni Čulin. Čitanjem dokumenata i zapisa upoznali su nazočne s poviješću Društva, a zatim su interpretirali dijelove nagrađenih kratkih priča i pjesama. Svečanost je vodio poznati dramski umjetnik Dubravko Sidor, a posjetitelji su uživali i u izvedbama mješovitog zbora župe Duha Svetoga. Učenike su pripremale i vodile knjižničarke. Nadamo se da će ovakvih suradnji biti još!

 [više]

Budi cool, udijeli slatkiš svoj!

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 11. 2018. 21:20

Svake godine naša škola na poticaj profesorice Tihane Arbanas sudjeluje u Caritasovoj akciji "Budi cool, udijeli slatkiš svoj!" U prizemlju je postavljena košara koja se polako puni slatkišima i grickalicama pa vas pozivamo da ju što prije napunimo! Darovi će razveseliti obitelji koje svojoj djeci ne mogu priuštiti slatko veselje za Svetog Nikolu!

 [više]

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 11. 2018. 21:18

Od 15. studenoga do 15. prosinca obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. U našoj se školi obilježava provođenjem radionica na Satu razredne zajednice koje vode razrednici, pedagoginja i knjižničarka, a učenici prvih razreda imat će prilike prisustvovati predavanju "Ne, zato jer ne" na kojem će im se obratiti policijski inspektor iz Policijske uprave zagrebačke. Na oglasnoj ploči u predvorju škole bit će izloženi neki radovi nastali na radionicama.

 [više]

STEM u Sedmoj - Abeceda financija

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 11. 2018. 11:21

U ponedjeljak je tijekom 4. i 5. sata održana radionica programa Abeceda financija koji je verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Sudjelovalo je 25 učenika iz drugih te četvrtih razreda. Aktivnosti su usmjerene na edukaciju mladih kroz radionice kojima je cilj postići da polaznici razumiju jezik osobnih financija te da ih se osvijesti kojim informacijama trebaju raspolagati kako bi mogli donositi pravilne financijske odluke. Radionicu su vodile članice Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju, udruge koja promiče etično poslovanje, razvija i unaprjeđuje znanja iz područja ekonomije i financija. Organizirala ju je profesorica Mirjana Špoljar u suradnji s profesoricama Lucijom Baljkas i Lanom Šarić u sklopu projekta STEM u Sedmoj. 

 [više]

Završen Mjesec hrvatske knjige

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 11. 2018. 11:13

Završio je Mjesec hrvatske knjige posvećen baštini. Obilježili smo ga posjetom Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici povodom Europskog dana konzervacije-restauracije, pratili smo događanja vezana uz poticanje čitanja, uredili smo čitaonicu i knjižnicu, poticali smo na čuvanje i odgovoran odnos prema knjizi, osobito tijekom akcije ”Čuvajmo knjige“, izložbom i kreativnim satom obilježili smo Dan školske knjižnice, sudjelovali smo u svečanom obilježavanju 70. godišnjice rada Knjižnice Medveščak te prisustvovali predavanju o glagoljici, u Knjižnici Božidara Adžije s učenicima prvih i drugih razreda razgledali smo izložbu knjiga i plakata uz stručno predavanje djelatnika o pojavnosti glagoljice u kulturno-povijesnom kontekstu, a s maturantima izložbu o hrvatskoj filozofskoj baštini i djelovanju Zagrebačkog filozofijskog kruga. Kao i svake godine, mjesec posvećen promicanju knjige i čitanja priveli smo kraju sudjelovanjem na završnici Književnih matineja Festivala svjetske književnosti na Interliberu. 

 [više]

Svijeće za Vukovar

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 11. 2018. 12:37

U beskrajnom nizu upaljenih svijeća duž Ulice grada Vukovara gore i svijeće koje su upalili naši učenici s profesoricama Lucijom Baljkas, Dorom Krovina i profesorom Filipom Pinterom.

 [više]

Pamtimo Vukovar

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 11. 2018. 12:11

Uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje održana je prigodna akademija u dvorani Kapelici. Dostojanstveno i lijepo uz kratak program oživjeli smo sućutne uspomene na rane i patnje Grada Heroja na Dunavu. Učenički zbor prekrasnom izvedbom himne uveo nas je u ozračje, a ravnateljica Ivka Nevistić pozvala je na odavanje počasti poginulima za Domovinu minutom šutnje. O nikad do kraja ispričanoj priči o stradanjima Vukovara govorio je tekst maturantice Gabriele Karačić, a krasnoslovila ga je Kristina Duvnjak uz klavirsku pratnju Mihaela Cika. Divna izvedba skladbe Leonarada Cohena ”Hallelujah“ solistice Magdalene Milić, benda škole i učeničkog zbora pod vodstvom profesora Dominika Došena, privela je kraju naše posebne trenutke i misli posvećene patnjama Vukovara. Zahvaljujemo svim sudionicima, a osobito organizatorima, profesoricama Mariji Ćubelić i Ines Petrović te profesoru Dominiku Došenu.

 [više]

"Škole - partneri budućnosti"

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 11. 2018. 12:10

U srijedu su ravnateljica Ivka Nevistić te profesorica njemačkog jezika i voditeljica DSD-a Stanka Horvat prisustvovale proslavi obljetnice njemačke inicijative ”Škole – partneri budućnosti“ (PASCH). Inicijativa je osnovana prije 10 godina te je dosad stvorila mrežu istaknutih škola sa snažnim zanimanjem za njemački jezik i Njemačku. Svim PASCH školama nudi se velik broj mogućnosti za pojačanu nastavu njemačkog jezika te za projekte i umrežavanje. Jedna od takvih mogućnosti, DSD - program za njemačku jezičnu diplomu, provodi se i u našoj školi. Program obljetnice sastojao se od stručnog skupa u Njemačkoj međunarodnoj školi u Zagrebu na kojem se govorilo o praktičnoj koristi njemačkog jezika te prednostima koje školama donosi PASCH mreža. Nakon toga slijedio je prijam u Rezidenciji njemačkog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, dr. Roberta Klinkea. Drago nam je da smo dio PASCH mreže i nadamo se dugoj suradnji.

 [više]

Svjetski dan filozofije

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 11. 2018. 11:56

UNESCO-ov Ured za filozofiju pokrenuo je 2002. međunarodnu manifestaciju koja je zamišljena kao niz predavanja o filozofiji za širu javnost radi boljeg razumijevanja struke i njezina mjesta u suvremenom svijetu. Na Svjetski dan filozofije učenici 4.e i 4.f posjetili su Knjižnicu Božidara Adžije i slušali predavanje Siniše Nikolića i Silvije Zec u sklopu aktualne izložbe ”Kvadratura kruga zagrebačke filozofije prakse: Praxis i praksisovci 1964-1974“. Izložba prikazuje sadržaj zagrebačkog filozofijskog kruga i časopisa Praxis kao i ostalu literaturu koja je pratila ovu filozofsku orijentaciju od nastanka do danas.

 [više]

U zagrebačkoj džamiji

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 11. 2018. 11:51

 

Učenici 4.b u pratnji razrednice, profesorice etike Ane Šiljeg Gilja, posjetili su prošli tjedan zagrebačku džamiju i Islamski centar kao dio projekta ”Međureligijski i međuetnički suživot i tolerancija” koji se provodi u sklopu nastave etike i vjeronauka, a započeo je terenskom nastavom u Boki kotorskoj. Tijekom obilaska džamije, Mirza ef. Mešić ih je upoznao s islamskom vjeroispoviješću, kulturom i običajima. Ovo je bio nagradni slobodni dan 4.b, a zaslužio ga je prošlogodišnjim visokim prosjekom i malim brojem izostanaka.
 [više]

Online natjecanje ”Giga Dabar”

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 11. 2018. 11:48

Prošli ponedjeljak petnaestak naših učenika sudjelovalo je, na poticaj profesorice Mirjane Špoljar, na online natjecanju ”Giga Dabar“ za učenike srednje škole kako bi iskazali vještine računalnog razmišljanja i logičke sposobnosti. ”Dabar“ se nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje, čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije
 [više]

Odlični na debatnom turniru

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 11. 2018. 11:44

Naši su učenici prošloga vikenda sudjelovali na debatnom turniru namijenjenom učenicima koji se prvu godinu bave debatom, a koji se održavao u prostorima naše i II. gimnazije. Bili su odlični, osobito Hana Srna kao šesti najbolji govornik i Bruno Jagodić deseti. Kao tim, bili su među prvih pet. Debatiralo se na tezu ”Treba zabraniti održavanje međunarodnih sportskih događanja u zemljama u razvoju”. Uz pripremljenu tezu, učenici iz četrdesetak debatnih klubova debatirali su i na ad hoc teze. Bravo, čestitamo svima!

 [više]

Konferencija o kemijskom obrazovanju

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 11. 2018. 11:40

U Splitu je održana 4. Hrvatska konferencija o kemijskom obrazovanju na kojoj je sudjelovala i naša profesorica kemije Lana Šarić. Osim zanimljivih predavanja o poučavanju kemije koja su održali predavači iz Australije, Njemačke, Srbije i Makedonije, profesorica je sudjelovala i u četiri interaktivne radionice na temu problematike poučavanja kemije, izrade konceptualnih zadataka, upotrebi POGIL metode u nastavi kemije te pirotehničkih pokusa. 
U dijelu usmenih izlaganja primjera dobre prakse predstavila je projekt STEM u Sedmoj koji je izvrsno prihvaćen od kolega iz drugih škola koji su se uvelike zainteresirali za suradnju.

 

 [više]

Na Radio Mariji

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 11. 2018. 08:10

Ovaj put smo se u emisiji Tihane Arbanas, prof., dotaknuti teme koja se tiče smrti, ali i prolaznosti života. U razgovoru smo rekli da se svaki dan trebamo sjetiti naših pokojnih i pomoliti se za njihove duše. U toj molitvi za naše mrtve počnemo razmišljati o prolaznosti života koja je jednako prisutna kod mladih i kod starijih. Na neki način ta prolaznost je dobra jer nas na kraju ovog života čeka jedan novi početak, jedan novi vječni život. Normalno je da nakon smrti nastaje tuga, no vjera u početak jedne vječnosti dat će nam snagu da tugu prebrodimo. 

 [više]

Humanitarna akcija "Solidarnost na djelu 2018."

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 11. 2018. 08:08

U našoj školi provedena je humanitarna aktivnost ”Solidarnost na djelu 2018.“ koju organizira Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb uz podršku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Učenici su za donaciju od 5 kuna dobili gumicu za brisanje i označivač stranica, a prikupljenim novcem pomoći će se socijalno ugroženim građanima. 
 [više]

Sigurno u prometu

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 11. 2018. 08:06

 

 Učenici prvih razreda slušali su predavanja djelatnika Policijske uprave Medveščak o sigurnosti u prometu. Predavanja, koja je organizirala pedagoginja Marija Ćubelić, pomogla su učenicima da osvijeste nužnost odgovornog ponašanja u prometu.
 [više]

Sunčev sustav 7.0

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 11. 2018. 08:04

 

Podovi rada nekolicine učenika pretežno prvih razreda i nastavnika (Marina Džidžić i Josip Jukić) konačno se vide. Sunčev sustav VII. gimnazije izrađen je u dvostrukom mjerilu. U jednom su prikazane stvarne udaljenosti planeta od Sunca (1 cm je milijun kilometara), a u drugom odnos veličina svemirskih tijela (1 cm je 16 000 kilometara). Trenutno su ispod planeta izložene astronomske informacije o pojedinim planetima, a uskoro slijedi pogled na njih iz drugih kutova - latinski jezik, kemija, biologija...
 [više]

O glagoljici u Mjesecu hrvatske knjige

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 11. 2018. 08:01

 

Prošli utorak su u Knjižnici Medveščak učenici drugih razreda slušali iznimno zanimljivo predavanje prof. dr. sc. Darka Žubrinića, vrsnog poznavatelja glagoljičke baštine. Govorio je o hrvatskoj glagoljičkoj baštini u europskom kontekstu, o rasprostranjenosti glagoljičkih knjiga i rukopisa koji se nalaze izvan granica naše domovine. Zahvalili smo na pozivu domaćinima, djelatnicima Knjižnice Medveščak, kao i gorljivom predavaču, predsjedniku Društva prijatelja glagoljice koje dvadesetak godina predano radi na promicanju poznavanja, uporabe, čitanja i razumijevanja glagoljice i glagoljičke baštine.
 [više]

Pozdrav Prešernu

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 11. 2018. 07:57

 

Naši drugaši prije tjedan dana istražili su neke od ljepota susjedne Slovenije - Bled i Triglavsko jezero. Stari grad, neiscrpan izvor za neponovljive fotografije, pružio je neopisiv pogled. Proučivši i kompleks manjih muzeja, spustili su se do jezera, usput uživajući u netaknutoj prirodi. Nahranivši brojne labudove te kušajući domaće kremšnite, bili su spremni za nastavak putovanja - razgledavanje Ljubljane. 
 [više]

Drugaši na Sljemenu

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 11. 2018. 17:19

 

U subotu 27. 10. 2018. učenici 2.b, 2.e i 2.f pješačili su planinarskom stazom br. 18. Ugodno i lijepo su se proveli, uživali u sljemenskim čarolijama jeseni od tunela Sljeme Bikčevićevom stazom preko Blizneca, Bačunskog sedla, Njivica pa sve do planinarskog doma Puntijarka.
 [više]

Obavijest

Autor: Inez Birolla Sić, 31. 10. 2018. 15:28

Škola će u petak, 2. 11. 2018. raditi od 9 do 14 sati. 

 [više]

Vježba evakuacije

Autor: Inez Birolla Sić, 31. 10. 2018. 15:26

 

Jučer je uspješno provedena vježba evakuacije. Njezin voditelj, profesor Josip Jukić i ravnateljica škole Ivka Nevistić nadgledali su provođenje.

 [više]

Radionica za nastavnike "LearningApps"

Autor: Inez Birolla Sić, 31. 10. 2018. 15:24

Prekjučer se u informatičkoj učionici održala radionica za nastavnike ”LearningApps“. Profesorica Inez Birolla Sić predstavila je mrežno sjedište ”LearningApps“ za izradu interaktivnih modula koji omogućavaju razne oblike kreativnih zadataka. Nastavnici su na profesoričinim i vlastitim primjerima upoznali ovaj koristan alat koji će im pomoći da nastavu učine kreativnijom i zanimljivijom.

 [više]

Na svečanoj proslavi u Knjižnici Medveščak

Autor: Inez Birolla Sić, 31. 10. 2018. 15:21

 

U srijedu 24. listopada 2018. na Odjelu za odrasle Knjižnice Medveščak proslavljena je 70. obljetnica rada te, nama drage i najbliže narodne knjižnice. U bogatom programu, osim izlaganja o povijesti i pregledu dosadašnjeg rada Knjižnice, izložbe fotografija, dokumenata i predmeta, sudjelovali su i naši učenici. Glazbenu poslasticu domaćinima i gostima, među kojima je bila i naša ravnateljica Ivka Nevistić, priredili su maturanti Ana Majer (violončelo), Hrvoje Novak (violina) i Mario Petar Bišćan (klarinet). Voditeljici Knjižnice i svim djelatnicima zahvalili smo na pozivu na svečanost, prigodnom domjenku te darovima – knjigama i prigodnim majicama.
 [više]

Terenska nastava - Budva - Boka Kotorska

Autor: Inez Birolla Sić, 31. 10. 2018. 15:12

 

Od 19. do 21.10. učenici četvrtih razreda (a, b, c, d i e) sudjelovali su na terenskoj nastavi s profesoricama Anom Šiljeg-Gilja, Lanom Šarić i Tihanom Arbanas. Posjetili su Risan, Perast, otočić Gospe od Škrpjela, Budvu, Kotor (gdje ih je na audijenciju primio biskup I. Janjić), Lovćen s Njegoševim mauzolejem, Cetinje, Herceg Novi i vinariju u Konavlima. 
 [više]

Radionica za nastavnike

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 10. 2018. 19:16

 

Početkom prošloga tjedna naši profesori prisustvovali su edukaciji "Kako uspješno učiti u online okruženju" koju kao dio aktivnosti u sklopu Cjelovite kurikularne reforme i eksperimentalnog programa "Škola za život“ provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Smiljana Perić, profesorica informatike u II. gimnaziji govorila je o učenju i koracima prema uspjehu u "online“ okruženju, sustavu "Loomen“ i virtualnim učionicama te obvezama polaznika u virtualnim učionicama specifičnim za edukacije u sklopu Cjelovite kurikularne reforme i eksperimentalnog programa "Škola za život“. Profesori su teorijom i praktičnim vježbama obogatili svoje znanje koje će im zasigurno pomoći u daljnjem radu.
 [više]

Dan kruha, jabuka i sira

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 10. 2018. 19:08

 

U petak je u našoj školi održan Dan kruha, jabuka i sira. Učenici svih razreda pripremili su proizvode koje su prodavali u Kapelici. Istodobno, posjetitelji su mogli pratiti prezentacije na hrvatskom, talijanskom i njemačkom jeziku sa zanimljivostima o povijesti proizvodnje sira, vrstama sira, tradicionalnim receptima, prehrani itd. Za ideju i uspješno provođenje ovoga projekta unutar kojega je bio integrirani radni dan s akcijom "Sir i osmijeh“, zaslužna je osobito profesorica Vlatka Kuhar te profesorice Katarina Filković, Maja Gnjidić, Barbara Koričančić, Cecilija Nekić, Cmiljka Sivrić, Lidija Dizdar i Marija Novokmet. Prikupljeni prilozi upotrijebit će se u humanitarne svrhe. Osim kulinarskih, učenici su mogli pokazati i svoje matematičke sposobnosti, zahvaljujući profesorici Mariji Abdić koja je osmislila nekoliko zadataka vezanih uz sir, a čije je rješavanje nekim učenicima donijelo nagrade.

 [više]

Dan školske knjižnice

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 10. 2018. 19:02

U ponedjeljak smo, u Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica te Mjesecu hrvatske knjige, još jednom obilježili Dan školske knjižnice. Nakon pozdravnih riječi knjižničarki Lidije Dizdar i Marije Novokmet, učenici 4.c na kreativan način približili su nam baštinu hrvatske moderne. Zahvaljujući mentorici, profesorici Ines Petrović, priredili su nam emisiju pomoću koje smo se na zabavan način upoznali s najvažnijim značajkama realizma i modernizma te nekim od najljepših stihova naših modernističkih pjesnika. Za potpuni ugođaj pobrinuo se naš glazbenik Hrvoje Novak, a za ovu prigodu izložili smo i fotografije s motivima knjiga koje možete razgledati u čitaonici. Ova večer pokazala nam je kako je potrebno samo malo mašte, kreativnosti i volje za odmak od uobičajenog.

 [više]

Natječaj za dodjelu stipendija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 10. 2018. 21:02

U priloženom dokumentu možete pročitati natječaj za dodjelu stipendija za šk. god. 2018./2019.

 [više]

Dan školske knjižnice

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 10. 2018. 18:34

 [više]

Prvaš na prvom izletu

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 10. 2018. 18:30

 

U četvrtak su prvaši sa svojim razrednicima posjetili Karlovac, Turanj i Ozalj. U ”gradu na četiri rijeke“ šetali su centrom i posjetili Akvarij hrvatskih endema u kojem su uživali gledajući ribe koje se nalaze isključivo na našim prostorima. U Ozlju su posjetili dvorac Frankopana, upoznali se s njihovom vladavinom i načinom života te malu hidroelektranu na rijeci Kupi. 
 [više]

Krug ljubavi

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 10. 2018. 13:14

 

Prošlu srijedu smo obilježili Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Volonterke humanitarne udruge Krug ljubavi – Lea Lesjak, Maja Benković i Maja Misirača govorile su u Kapelici učenicima o volontiranju u Keniji i radu u udruzi. Zahvaljujući pozivu knjižničarke Marije Novokmet, čuli su o potresnim sudbinama djece i mladih u Keniji koji odrastaju u velikom siromaštvu bez prilika za školovanje i normalan život. Lea, ujedno i predsjednica udruge, zahvalila je u ime svih volontera na donaciji prikupljenoj tijekom prošlogodišnjeg Humanitarnog dana Sedme, zahvaljujući kojoj su kupili zemljište za izgradnju sirotišta za seksualno zlostavljanu djecu. Ako vas zanima kako sami možete doprinijeti, posjetite web stranicu udruge: krugljubavi.hr ili Facebook stranicu: https://www.facebook.com/krugljubavi/
Čestitamo djevojkama na njihovim nesebičnim pothvatima i želimo im puno sreće u budućem radu!
 [više]

Sir i osmijeh

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 10. 2018. 13:12

 

U utorak 16. listopada u Kapelici je održano predavanje unutar akcije "Sir i osmijeh“. Marija Vukušić, dr. med. dent. govorila je o oralnoj higijeni, zdravim zubima i zdravoj prehrani. Predavanje je organizirala profesorica biologije i kemije Vlatka Kuhar, nositeljica akcije "Sir i osmijeh“ kojom smo se prijavili na Naj-akciju 2018., područje Obrazovanje za održivi razvoj.
 [više]

Školska shema voća i povrća

Autor: Inez Birolla Sić, 17. 10. 2018. 21:35

Od ove školske godine i u našoj školi provodi se Školska shema voća i povrća. To je mjera Ministarstva poljoprivrede koja kod učenika promovira pravilne prehrambene navike s ciljem prevencije rizika od kroničnih nezaraznih bolesti (npr. šećerna bolest, kardiovaskularne bolesti i sl.). Nadamo se kako ćemo na ovaj način osvijestiti učenike o važnosti zdrave prehrane te ih potaknuti da pažljivo biraju svoje obroke.

 [više]

Europski dan konzervacije-restauracije

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 10. 2018. 20:16

 

Danas je skupina učenika s knjižničarkom Marijom Novokmet slušala predavanja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici povodom ”Europskog dana konzervacije-restauracije kulturne baštine“. Saznali su o putu do suvremenog konzerviranja i restauriranja, izazovima održivosti u konzervatorsko-restauratorskoj praksi te ekološki prihvatljivim materijalima u zaštiti kulturne baštine. Izlagači su im osvijestili vrijednost zaštite i očuvanja kulturne baštine te približili rad konzervatora i restauratora.
 [više]

Stručni skup za nastavnike informatike

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 10. 2018. 20:14

U utorak je u našoj školi održan stručni skup za nastavnike informatike u gimnazijama i nastavnike računalstva u strukovnim školama Grada Zagreba. Stručno usavršavanje održano je u sklopu projekta ”Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme“ (CKR) financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja. Predavanju i radionicama vezanim uz novi kurikul predmeta Informatika prisustvovalo je 50-ak nastavnika.

 [više]

Košarkaški turnir u Mađarskoj

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 10. 2018. 18:49

 

Jedanaestorica naših učenika s profesorom Petrom Paradžikom sudjelovali su na I. Memorijalnom košarkaškom turniru ”Dražen Petrović“ koji se održao od 6. do 7. listopada u Budimpešti, u organizaciji HOŠIG-a, Hrvatske osnovne škole i gimnazije. Sudjelovalo je osamdesetak učenika: srednjoškolci manjinskih škola u Mađarskoj te učenici HOŠIG-ovih prijateljskih škola u Hrvatskoj - učenici naše škole, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile iz Pazina, Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH iz Osijeka te članovi Omladinskog košarkaškog kluba Dražena Petrovića iz Šibenika. Od srca se nadamo da će ovaj prekrasni turnir, organiziran u čast velikana hrvatske košarke, postati tradicija. 

 [više]

Na Radio Mariji

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 10. 2018. 18:48

U još jednoj emisiji Radio Marije, pod vodstvom profesorice Tihane Arbanas, naši učenici govorili su o sedam glavnih grijeha. Osvrnuli su se na temu grijeha među srednjoškolcima koja je većinom tabu. Složili su se da se svi znamo zateći pod utjecajem nekog od ovih grijeha. Govorilo se i o osuđivanju grešnika, dok sami sebe ne osuđujemo. Svatko je govorio o dva grijeha, a ostali su komentirali. Emisiju smo završili u radosnom duhu bez obzira na temu. Kako je rekao don Bosco: ”Igrajte se, skačite, vičite, samo nemojte griješiti!“

 [više]

Prezentacijska debata

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 10. 2018. 18:43

   

Prošli tjedan u dvorani Kapelici održala se prezentacijska debata našeg debatnog kluba ”Ljiljani“. Zahvaljujući organizatorima, profesorici Ani Šiljeg Gilja te voditeljima Karli Ćurlić i Franu Markiću, prvaši su se upoznali s debatiranjem. Teza na koju su timovi debatirali bila je Ambiciozni roditelji bolji su od ležernih. Debatanti su smiješnim primjerima iz svakidašnjeg života približili gledateljima pojam debate. Obje strane uspješno su nam pokazale da kroz debatu čovjek nauči sagledavati probleme s više strana te da ne postoji uvijek samo jedan točan odgovor.
 [više]

Zbor Sedme

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 10. 2018. 20:27

Dragi učenici, profesor Dominik Došen vas poziva na prvu probu zbora Sedme gimnazije, koja će se održati 10. listopada 2018. (srijeda) u 20 sati u Kapelici. Vidimo se!

 [više]

Školsko ispitno povjerenstvo

Autor: Inez Birolla Sić, 2. 10. 2018. 17:22

 

Prošli tjedan naše Školsko ispitno povjerenstvo proslavilo je uspješnu provedbu Državne mature 2018. Uz ravnateljicu Ivku Nevistić kao predsjednicu i ispitnog koordinatora Dominika Ćosića, činili su ga profesori Marija Abdić, Andrea Jagodar, Josip Jukić, Marija Novokmet i Filip Pinter. Zahvaljujemo im i čestitamo - do nove mature i novog ŠIP-a!

 
 [više]

"Od vsega srca fala"

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 10. 2018. 23:46

   

Prošloga tjedna prigodnim domjenkom od nas su se oprostili dragi profesori Roberta Pollak, Zdenka Tiške i Franjo Kresojević. Toplim i zahvalnim riječima ispratili smo ih u mirovinu, a oni, puni dojmova i emocija, prisjetili su se svojih početaka i najupečatljivijih trenutaka u Sedmoj. Istaknuli su da im je lijepo u ”friškoj“ mirovini - od srca im želimo da ih i dalje prate lijepi i puni zdravlja umirovljenički dani! 
Na domjenku su nam se pridružili i razveselili nas umirovljeni profesori Zdenka Šparavec Kušenić, Martin Mesarić i Đuro Vedriš kojima također želimo ugodnu mirovinu. Po dobrom, starom običaju, profesor Martin Mesarić nije zaboravio vesele trenutke zabilježiti svojim fotoaparatom. Hvala mu!
 [više]

Bella Italia

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 10. 2018. 23:40

     

Skupina učenika trećih te učenici 4.f razreda proveli su vikend od 21. do 23. rujna na terenskoj nastavi u Italiji u pratnje profesora Diane Gregurić, Josipa Jukića, Vlatke Kuhar i Cecilije Nekić. Posjetili su Veneciju, Pisu, Bolognu, Vicenzu, te NP Cinque Terre, a odsjeli su u Montecatini Terme. 
 [više]

Periodni sustav na drugi način

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 10. 2018. 23:37

 

Naši učenici pod vodstvom profesorice Andree Jagodar krajem prošle školske godine fotografirali su se na školskom igralištu pred objektivom profesorice Krisje Štulić. Rezultat njihova truda ovaj je periodni sustav.
 [više]

Four River Film Festival

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 10. 2018. 23:31

 Fotografija preuzeta s https://www.facebook.com/four.river.film.festival/ 

Naš maturant Mario Petar Bišćan sudjelovao je na 23. Filmskoj reviji mladeži, festivalu filmova srednjoškolaca i 11. Four River Film Festivalu, međunarodnoj inačici festivala, održanima u Karlovcu od 11. do 15. rujna 2018. Najbolji trailer u projektu "Snimi trailer za lektiru“ donio mu je mjesto u žiriju kao nagradu. 
Međunarodni je žiri odlučivao o dobitnicima šest nagrada: najboljeg glumca i glumice, scenarista, redatelja, montažera te dobitnika nagrade "Žuta zastava“ za film koji promiče nenasilje. 

 [više]

O studiju psihologije

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 10. 2018. 23:28

 

Profesorica psihologije Anđelka Mišura organizirala je susret maturanata i bivših maturantica koje su govorile o upisu na studij psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Maturanti su čuli iskustva o polaganju i pripremama za državnu maturu, koncepciji prijamnog ispita na Filozofskom fakultetu, razlikama između prijamnih ispita u različitim gradovima te pohađanju studija psihologije. 
 [više]

Sedma u Duhu i s Duhom

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 10. 2018. 23:24

 

U prošlotjednoj emisiji na Radio Mariji naši su učenici pod vodstvom profesorice Tihane Arbanas govorili o novom početku školske godine i prisjećali se duhovnog obogaćivanja proteklih ljetnih praznika. Svatko od njih također se osvrnuo na propovijed prethodne nedjeljne mise koja se održala povodom početka školske godine. Složili su se s riječima svećenika te zaključili da je naše školstvo zaostalo i da učenici dobivaju premalo praktičnog znanja. Kao pozitivne strane istaknuli su sklapanje mnogih prijateljstava i stjecanje radnih navika. Emisiju je zaključila profesorica Tihana Arbanas riječima pohvale, ponosa i ljubavi prema našim učenicima.
 [više]

"Preko boljeg upoznavanja do boljeg razumijevanja”

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 10. 2018. 23:12

Skupina učenika drugih razreda sudjelovala je u igrama mobilnosti koje je organiziralo Društvo tjelesnih invalida u Europskom tjednu mobilnosti. Na Trgu Petra Preradovića na improviziranom poligonu učenici su svladavali zapreke u invalidskim kolicima, a uz pomoć bijeloga štapa u uvjetima simulirane sljepoće orijentirali su se u prostoru. Iznimni i pozitivni dojmovi praćeni su nadom da će predrasuda o invaliditetu biti sve manje, a društvo odgovornije u osiguravanju uvjeta za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom s mogućnostima drugih građana.

 [više]

Vijeće učenika

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 10. 2018. 22:57

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća učenika za predsjednicu Vijeća izabrana je Ines Husković, 4.d, za njezinu zamjenicu Nika Medved, 4.e, a za zapisničarku Lara Popović, 1.a. Na dnevnom redu bila je i rasprava o Etičkom kodeksu i Kućnom redu te dio predviđen za ostala pitanja. Izabranicama čestitamo, želimo im puno uspjeha u radu!
 [više]

Zaziv Duha Svetoga

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 10. 2018. 22:55

Povodom početka školske i vjeronaučne godine u nedjelju 16. rujna u bazilici Presvetog Srca Isusova za vrijeme svete mise u 12:15 zazvan je blagoslov Duha Svetog na učenike srednjih škola, njihove roditelje i profesore. Tradicionalno, uz organizatoricu, profesoricu Tihanu Arbanas, prisustvovali su i naši učenici s roditeljima, ravnateljica Ivka Nevistić te profesori.

 
 [više]

Prvi roditeljski sastanak

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 10. 2018. 22:52

13. rujna je u dvorani Kapelici toplu dobrodošlicu roditeljima prvaša poželjela naša ravnateljica Ivka Nevistić, prof. predstavivši rad škole. Srdačne riječi ohrabrenja i podrške uputile su potom pedagoginja Marija Ćubelić i psihologinja Anđelka Mišura. Na kraju su se roditelji s predstavljenim razrednicima uputili u razrede. Poželjeli smo svima puno uspjeha!

 [više]

Stari papir za nove knjige

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 10. 2018. 22:50

 

I ove je godine uspješno završena akcija prikupljanja starog papira u okviru projekta Ekoknjižnica, čiji je pokretač profesor Josip Jukić. Novcem od otkupa kupit će se nove knjige za školsku knjižnicu. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali!
 [više]

Državna matura - obavijest

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 9. 2018. 22:55

Žalbe na rezultate jesenskog roka državne mature bit će 14.9.2018. (petak) od 13 do 16 sati u sobi 44.

 [više]

Obavijest HŽPP-a

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 9. 2018. 22:16

Od 17. rujna 2018. svi učenici trebaju imati novi učenički profil i pripadajuću pretplatnu mjesečnu kartu. Sufinancirane prijevozne karte za rujan ispostavljat će se za cijeli mjesec. Učenici srednjih škola koji koriste sufinancirani prijevoz vlakom i imaju pametnu karticu iz prethodne školske godine (2017./18.) do izrade novog profila za školsku godinu 2018./19. i prikupljanja potrebne dokumentacije (potvrde školske ustanove), prevozit će se temeljem postojeće pametne kartice do uključivo 16. rujna 2018. Učenici prvih razreda ili učenici koji prvi put koriste prijevoz vlakom do pribavljanja potvrde koju izdaje školska ustanova i ostale dokumentacije za izradu profila pametne kartice, do 16. rujna 2018. prevozit će se bez prijevozne karte. Do 16. rujna pri ulasku u vlak učenici se trebaju javiti vlakopratnom osoblju.

 [više]

Roditeljski sastanak za roditelje učenika 1. razreda

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 9. 2018. 22:03

Roditeljski sastanak za roditelje/skrbnike učenika prvih razreda održat će se u četvrtak, 13. rujna 2018. u 19:15 u dvorani 58 na II. katu.

 [više]

Prvi dan nastave

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 9. 2018. 08:12

 

U ponedjeljak je u školi bilo živo i veselo. Učenici su dobili nove udžbenike, družili se s razrednicima, a održan je 3. sat prema rasporedu. Posebno je bilo našim novim učenicima koje su u dvorani Kapelici dočekali razrednici i stručni suradnici. Pozdravila ih je ravnateljica Ivka Nevistić, zaželjela im puno uspjeha i radosne dane u Sedmoj! Predstavila im je stručne suradnice i razrednike koji su ih potom prozvali i poveli u učionice. Sretno!

 [više]

Početak nastave u šk. god. 2018./2019.

Autor: Inez Birolla Sić, 28. 8. 2018. 14:37

Nastava počinje 3. rujna 2018. u jutarnjoj smjeni.

Učenicima 2., 3. i 4. razreda nastava počinje u 7:55. Učenici 1. razreda  trebaju doći u 8:10. u Kapelicu (dvoranu 58 na II. katu). Nakon pozdrava ravnateljice, učenicima će se predstaviti njihovi razrednici koji će ih prozvati i povesti u učionice.

Svi učenici trebaju ponijeti ruksake ili torbe za školske knjige.

Učenicima 1. razreda želimo dobrodošlicu, a svima uspješnu školsku godinu koja je pred nama!

 [više]

Bravo, zlatni kapetane!

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 8. 2018. 08:48

Odlične vijesti prije početka nove školske godine: Matej Bošnjak kapetan je mlade hrvatske košarkaške reprezentacije koja je prošli vikend u finalu pobijedila Španjolsku i osvojila zlato na Europskom prvenstvu u Novom Sadu. Matej je učenik naše škole i iznimno smo ponosni na njegov uspjeh. Čestitamo!

 [više]

Oproštaj s maturantima

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 7. 2018. 11:36

 

18. srpnja smo se u dvorani Kapelici oprostili s maturantima na svečanoj podjeli svjedodžbi. Nakon himne u uvodnom dijelu, ravnateljica Ivka Nevistić zahvalila je maturantima i poželjela im puno uspjeha u životu i radu. Zatim je svatko od razrednika uputio učenicima riječ zahvale i ohrabrenja. Na kraju smo poslušali skladbu “Moja domovina” uz koju su zapjevali zagrljeni učenici, roditelji i profesori. U učionicama su potom razrednici podijelili maturalne svjedodžbe. Pridružujemo se izrečenim čestitkama želeći im puno odvažnosti, upornosti, marljivosti i sreće! Neka ih prati poruka naše ravnateljice: “Pamtit ćemo vas po dobrome, volimo vas, nemojte nas zaboraviti!”
 [više]

Upisi u 1. razred

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 7. 2018. 11:34

16. i 17. srpnja proveden je upis učenika koji su stekli pravo upisa u prvi razred. Čestitamo svim budućim prvašima, želimo im lijep i ugodan ljetni odmor te puno uspjeha u školovanju u Sedmoj! Sretno!
 [više]

1.e i 3.b najbolji razredi

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 7. 2018. 11:31

 

Učenici 1.e i 3.b proglašeni su najboljim razredima zbog najmanjeg broja izostanaka i visokog prosjeka ocjena u školskoj godini 2017./2018. Jedan slobodan nagradni dan iskoristit će u sljedećoj školskoj godini. Čestitamo im, a osobito njihovim razrednicima, profesoru Dušku Jakoviću i profesorici Ani Šiljeg Gilja! Potičemo i ostale razrede na marljivost, trud i odgovornost!
 [više]

Podjela maturalnih svjedodžbi

Autor: Inez Birolla Sić, 13. 7. 2018. 13:11

Svečana podjela maturalnih svjedodžbi bit će 18.7. 2018. (srijeda) u 11 sati u Kapelici.

 [više]

Zahvala za humanitarnu akciju

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 7. 2018. 15:38

Odilon Singbo, svećenik i misionar iz Benina, zahvalio nam je i potvrdio primitak novčanog dara koji smo prikupili za potrebe djevojčica Doma svetog Ivana Pavla II. Vlč. Odilon, utemeljitelj i promotor Doma, posjetio nas je sredinom svibnja na poziv profesorica Tihane Arbanas i Krisje Štulić koje su organizirale i prikupljanje priloga za potrebe Doma. Naši učenici i djelatnici rado su se odazvali akciji, a prikupljeni novac vlč. Odilon predat će krajem srpnja. Dom svetog Ivana Pavla II., koji je sagradio vlč. Odilon uz pomoć mnogih prijatelja iz Hrvatske, djeluje već tri godine, a svrha mu je primiti i brinuti se o djevojčicama bez jednog ili oba roditelja i koje se zbog siromaštva ne mogu školovati. Hvala svima koji brinu o njima, ponosni smo što smo im svojim prilozima odgoj i obrazovanje učinili barem malo dostupnijim.

 [više]

Latinski jezik u školi za život

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 7. 2018. 15:30

U našoj je školi 20. lipnja održan Državni stručni skup za učitelje i nastavnike klasičnih jezika "Latinski jezik u školi za život“ s temama prilagođenima nastavi latinskog jezika u sklopu cjelovite kurikularne reforme. Voditelj skupa bio je profesor Tonći Maleš. Prvi dio skupa bio je posvećen slavnom rimskom pjesniku Publiju Ovidiju Nazonu, a nakon toga su održane su tri radionice - Planiranje nastave prema ishodima - backward design, Učiti kako učiti te Problemska nastava. 
 [više]

Vršnjačko nasilje i mentalno zdravlje mladih

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 7. 2018. 18:02

 U četvrtak je u Kapelici održano tematsko predavanje za profesore pod nazivom "Vršnjačko nasilje i mentalno zdravlje mladih". Predavanju je nazočio pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. sc. Vjekoslav Jeleč sa suradnicama te je pozdravio sve prisutne, a pozdravnu riječ uputila je i ravnateljica Ivka Nevistić. Psihologinja Ivana Ćosić Pregrad svojim izlaganjem približila je profesorima ovu tematiku. 

 [više]

Čitateljski klub i Festival svjetske književnosti

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 7. 2018. 17:57

Završila je "prva sezona" našeg čitateljskog kluba u kojem smo čitali, raspravljali, zabavljali se i bolje upoznali. Ako se želite pridružiti sljedeće godine, čitajte knjigu koja nam je prva na redu za jesen – “Gonič zmajeva” Khaleda Hosseinija. 

U četvrtak 6. rujna 2018. u sklopu književnih matineja na Festivalu svjetske književnosti, članovi kluba prisustvovali su razgovoru učenica Ženske opće gimnazije s Julijanom Matanović, autoricom knjige “I na početku i na kraju bijaše kava”, te nakon toga i na novinarskim radionicama.

 [više]

Godišnjak

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 7. 2018. 17:56

Ove godine školski list zamijenit će godišnjak škole. Fotografije maturanata, poruke razrednika, prilozi o školskim izletima, maturalcu, projektima, učenicima, intervjui s profesorima, učenički kreativni radovi i mnoge druge zanimljivosti očekuju vas početkom sljedeće školske godine. O točnom datumu izlaska i cijeni bit ćete obaviješteni na vrijeme.

 [više]

Maturalac

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 7. 2018. 17:51

 

U srijedu je završio još jedan maturalac učenika Sedme. Ove je godine odredište bila Grčka. Posjetili su Atenu, Meteore, Akropolu i druge lokalitete, a u slobodno vrijeme kupali se i zabavljali na plažama Egejskoga mora. 
 [više]

Obavijest za maturante

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 7. 2018. 14:25

Žalbe na rezultate državne mature bit će:

  • 12.7.2018. (četvrtak) od 9 do 13 sati i
  • 13.7.2018. (petak) od 9 do 12 sati
 [više]

Obavijest za učenike 1., 2. i 3. razreda

Autor: Inez Birolla Sić, 3. 7. 2018. 20:00

Učenicima koji nisu preuzeli svjedodžbe na dan podjele iste će biti podijeljene prvi dan nastave, 3. rujna 2018.

 [više]

Obavijest Povjerenstva za povrat udžbenika

Autor: Inez Birolla Sić, 28. 6. 2018. 12:12

Učenici koji još uvijek nisu vratili udžbenike trebaju ih donijeti u petak, 29.6.2018. u 9 sati u kabinet za strane jezike.

 [više]

Podjela svjedodžbi za 1., 2. i 3. razrede

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 6. 2018. 13:49

Podjela svjedodžbi održat će se prema sljedećem rasporedu:

3.7.2018. (utorak)
10:00 2.a, 2.b, 2.c, 3.a, 3.b, 3.c 
10:30 2.d, 2.e, 2.f, 3.d, 3.e, 3.f

 

4.7.2018. (srijeda)
10:00 1.a, 1.b, 1.c
10:30 1.d, 1.e, 1.f

Prije preuzimanja svjedodžbi učenici trebaju vratiti knjige u školsku knjižnicu.

 [više]

Podjela svjedodžbi za 4. razrede

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 6. 2018. 13:45

Podjela svjedodžbi i povrat udžbenika za maturante održat će se u četvrtak, 28. 6. 2018. u 9:00 sati.

 [više]

Obavijest Povjerenstva za povrat udžbenika

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 6. 2018. 13:29

Učenici koji još nisu vratili udžbenike trebaju ih donijeti u ponedjeljak, 18.6.2018. u 9 sati u kabinete za njemački i strane jezike.

 [više]

Povrat udžbenika

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 6. 2018. 22:31

U četvrtak i petak bit će organiziran povrat udžbenika. Učenici prvoga i drugoga razreda nose udžbenike u kabinet njemačkoga, a učenici trećeg razreda u kabinet engleskoga jezika.
Ne vraćaju se udžbenici i radne bilježnice iz stranih jezika. Učenici prvih razreda ne vraćaju latinski jezik, a učenici drugih razreda ne vraćaju psihologiju.
Dežurni učenici dolazit će po vas  u učionicu kada bude vaš razredni odjel na redu. Udžbenike trebate vratiti u urednom stanju pa vas molimo da ih pregledate.
 

 [više]

Pozdrav iz školske knjižnice

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 6. 2018. 17:46

 

Lektiru i ostalu posuđenu građu što prije vratite u knjižnicu, a s knjižničarkama se dogovorite o posudbi naslova koje ćete čitati tijekom ljeta! 
 [više]

Čitateljski klub na Večeri afričke poezije

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 6. 2018. 17:44

Prošlu su srijedu članovi čitateljskog kluba s profesoricama Lidijom Dizdar, Marijom Novokmet, Ines Petrović i Krisjom Štulić prisustvovali Večeri afričke poezije u Knjižnici Bogdana Ogrizovića. Pjesme sučitali su pjesnik Enes Kišević i glumci Vedran Mlikota, Antonija Stanišić Šperanda, Helena Buljan te Sreten Mokrović, a afričkom ugođaju pridonio je djembe orkestar Rama Kam. Večer je bila dio ciklusa ”Putuj i čini dobro“ udruge Kolajna ljubavi, posvećene pomaganju siromašnima u domovini i svijetu. Posjetitelji su mogli kupiti predmete s afričkim motivima, začine sa Zanzibara i isprobati afričku kavu. Donacije prikupljene tijekom večeri namijenjene su sirotištu Sv. Ante u Tanzaniji. 

 [više]

Znanstveni piknik

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 6. 2018. 14:37

U subotu 2. lipnja učenici prvih, drugih i trećih razreda s profesoricama Lucijom Baljkas i Andreom Jagodar sudjelovali su na Znanstvenom pikniku, najvećoj manifestaciji popularizacije znanosti u Hrvatskoj, održanoj na Otoku Univerzijade jezera Jaruna. Prezentirali su svoje zadatke i pokuse iz matematike, fizike i kemije, a pridružila im se i ravnateljica Ivka Nevistić. 
 [više]

Bitka za Vukovar

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 6. 2018. 14:36

U ponedjeljak 28. svibnja učenici 2.c, 2.d, 2.e, 2.f i 3.a razreda u pratnji profesora Pintera i Malčića posjetili su glazbeno scenski spektakl “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“ koji se održavao na Zagrebačkom velesajmu. Učenici su imali priliku doživjeti bitku za Vukovar iz perspektive čudesno preživjelih svjedoka-ratnika čija su osobna svjedočanstva dramatizirana na jedan surov i realističan način lišen uobičajene patetike.

 [više]

Radionica "Vodeni znakovi ili filigrani u papiru"

Autor: Inez Birolla Sić, 4. 6. 2018. 11:31

U ponedjeljak 28. svibnja naše knjižničarke organizirale su posjet učenika Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici te sudjelovanje na besplatnoj radionici "Vodeni znakovi ili filigrani u papiru". Radionica je organizirana povodom izložbe "Skriveni svijet starih knjiga" u malom predvorju Knjižnice. Putem predavanja, demonstracije, prezentacije, uz pitanja i raspravu, polaznici su upoznali materijale i dijelove knjige, tradicionalne tehnike izrade papira, povijesni razvoj vodenih znakova i metode njihove vizualizacije, dok je praktični dio radionice uključio proučavanje starijih knjiga te prepoznavanje vodenih znakova u papiru. 

 [više]

Dan otvorenih vrata Sedme

Autor: Inez Birolla Sić, 4. 6. 2018. 11:28

 

 

25. svibnja 2018. otvorili smo vrata zainteresiranim budućim učenicima, njihovim roditeljima i prijateljima. U dvorani Kapelici organiziran je prigodni program na čijem je početku prisutne pozdravila ravnateljica Ivka Nevistić, a voditelji, profesorica Lana Šarić, profesor Josip Jukić i učenici putem prezentacije upoznali su ih s prošlošću, sadašnjošću i budućnošću Sedme gimnazije. U kabinetima biologije, kemije, učionici br. 61 i knjižnici učenici i profesori predstavili su različite kreativne projekte i aktivnosti škole. Osmaši, Sedma vas čeka!
 [više]

Konzultacije za maturante

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 5. 2018. 10:03

Predmet Razred Termin Nastavnik
Likovna umjetnost  

29.5. 9:35 - 11:00
5.6. 16:30 - 18:00
12.6. 9:35 - 11:00
(likovni kabinet)

Ivana Pivčević
Hrvatski jezik 4.b, 4.e ponedjeljak 4. sat Nevenka Vipauc
Geografija 4.a, 4.c četvrtak 4. sat Josip Jukić
Kemija 4.c, 4.f

utorak 11:30 - 13:10
srijeda 12:20 - 14:00
četvrtak 11:30 - 13:10

Andrea Jagodar
Fizika  

ponedjeljak 9:00 - 10:00
(jutarnji turnus)
ponedjeljak 18:00 - 19:00
(popodnevni turnus)

Davor Benedik
Hrvatski jezik 4.c, 4.d

utorak 9:30 - 11:00
(jutarnji turnus)
utorak 17:00 - 18:20
(popodnevni turnus)

Ines Petrović
Matematika 4.b, 4.c, 4.d

utorak 11:30 - 13:00
(jutarnji turnus)
utorak 14:50 - 16:25
(popodnevni turnus)

Jadranka Miletić
Filozofija  

utorak 11:30 - 12:15
(jutarnji turnus)
utorak 15:40 - 16:25
(popodnevni turnus)

Cecilija Nekić
Psihologija   8.6. 14:00 (soba 15) Anđelka Mišura
Geografija

4.b, 4d,
4.e, 4.f

ponedjeljak 4. sat 
(jutarnji i popodnevni turnus)
Marina Džidžić
Engleski jezik 4.b, 4.c

24.5. 15:40
1.6. 11:30
8.6. 15:40
(jezični kabinet)

Barbara Koričančić
Sociologija  

utorak 10:20
(jutarnji turnus - hodnik)
utorak 16:25
(popodnevni turnus - hodnik))

Ana Šiljeg-Gilja
Njemački jezik 4.a, 4.b

24.5. 15:40
7.6. 15:40
(njemački kabinet)

Stanislava Horvat
Matematika 4.a, 4.e, 4.f

28.5. 8:50 - 9:30
4.6. 8:50 - 9:30
13.6. 19:15 - 20:00

Marija Abdić
Biologija  

ponedjeljak 4. sat 
(jutarnji i popodnevni turnus)

Franica Mirković
Hrvatski jezik 4.a, 4.f

ponedjeljak 3. sat
(jutarnji turnus)

ponedjeljak 5. sat
(popodnevni turnus)

 

Katarina Slade

 

 [više]

Sedma u Duhu i s Duhom

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 5. 2018. 09:54

Prošli četvrtak su naši učenici pod vodstvom profesorice Tihane Arbanas sudjelovali u redovitoj mjesečnoj emisiji razgovarajući o temi "Ovisnosti, nove droge i ponašanje mladih". Zaključili su i da su ovisnosti ishod loših sustava vrijednosti te da su njihove posljedice psihička, emotivna i fizička nestabilnost.

 [više]

Dan otvorenih vrata VII. gimnazije

Autor: Inez Birolla Sić, 24. 5. 2018. 10:51

Pozivamo na Dan otvorenih vrata VII. gimnazije koji će se održati 25. svibnja 2018. u 17 sati. Naši učenici i profesori pripremili su bogat i zanimljiv program. Dođite, Sedma vas čeka!
 
 [više]

Zagrepčani Zagrepčanima

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 5. 2018. 19:53

I ove smo se godine od 8. do 15. svibnja uključili u humanitarnu akciju “Zagrepčani Zagrepčanima” koju tradicionalno provodi Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb uz podršku Gradskoga ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Učenici su mogli dati svoje donacije u znak solidarnosti i pomaganja potrebitim sugrađanima, a dobili su privjesak za zahvalu.

 [više]

Uspjesi plivača

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 5. 2018. 19:51

Osim što su bili uspješni na Prvenstvu Grada Zagreba u vaterpolu za srednje škole održanom ovu subotu, naši učenici briljirali su početkom svibnja i na Prvenstvu Grada Zagreba u plivanju za mladiće srednjih škola. Ante Toni Čulin, 3.f, osvojio je 1. mjesto u kategoriji 50 metara prsno, a Matija Konja, 3.e, 3. mjesto u kategoriji 50 metara leptir. Uz to, na županijskom natjecanju srednjih škola naši plivači osvojili su 2. mjesto u kategoriji štafeta 4 x 50 metara mješovito. Sastav štafete bio je: Ante Toni Čulin, 3.f, Matija Konja, 3.e, Vinko Zoričić, 2.b i Juraj Milinković, 3.f. Čestitamo plivačima i njihovu mentoru, profesoru Petru Paradžiku!

 [više]

STEM u Sedmoj

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 5. 2018. 19:49

Da se dobar glas daleko čuje, dokaz je i nedavna objava tweeta o našem projektu "STEM u Sedmoj" na službenom profilu Scientix-a. STEM nije samo naša budućnost, već i naša sadašnjost!

 

 [više]

Na STEM radionicama

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 5. 2018. 19:47

U petak su se održale STEM radionice na Institutu Ruđer Bošković na kojima su bili i naši učenici drugih razreda u pratnji profesorice Andree Jagodar. Nakon radionica posjetili su Plivu i Zagrebačke otpadne vode.

 [više]

Sedma u srcu

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 5. 2018. 12:16

 
 
 

Jučerašnji dan bio je u znaku maturanata koji su se na poseban način opraštali od Sedme. Veselili su se u razredima i na hodnicima, a u dvorani Kapelici priredili su prigodni program. Na početku ih je pozdravila ravnateljica Ivka Nevistić koja im je na svemu zahvalila te poželjela puno uspjeha u nadolazećim obvezama. Potom je svaki razred nizao svoje uspomene na videozapisima - okupljeni na pozornici pljeskom, zviždanjem i smijehom pratili su nezaboravne trenutke. Zahvalili su profesorima i razrednicima s kojima su se, na kraju, fotografirali. Pridružujemo se lijepim željama – maturanti, sretno!

 [više]

Vaterpolisti Sedme drugi na prvenstvu Grada Zagreba

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 5. 2018. 12:12

Čestitamo našim dečkima i profesoru Petru Paradžiku na osvojenom drugom mjestu na Prvenstvu Grada Zagreba u vaterpolu za srednje škole. Bravo! 

 [više]

Dan otvorenih vrata Sedme gimnazije

Autor: Inez Birolla Sić, 18. 5. 2018. 12:20

 [više]

Obavijest za učenike četvrtih razreda

Autor: Inez Birolla Sić, 18. 5. 2018. 09:24

Učenici četvrtih razreda dužni su nakon završetka pisanja ispita državne mature vratiti udžbenike koje su dobili za 2017./2018. školsku godinu i za koje su roditelji potpisali revers. Termin povrata udžbenika bit će objavljen na web stranici škole.

 [više]

Sedma plus

Autor: Inez Birolla Sić, 18. 5. 2018. 08:36

 

U srijedu je u Kapelici održana svečanost na kojoj smo istaknuli učenike i njihove mentore koji su ove godine bili uspješni na državnim natjecanjima. Istaknuli smo i druge darovite učenike naše škole, a bio je prikazan i kraći pregled ovogodišnjih aktivnosti. Program su vodili maturanti Katarina Topić i Matija Huđin, a istaknutim učenicima i mentorima čestitala je ravnateljica Ivka Nevistić. Scenskim izvedbama s LiDraNa predstavili su se Lovro Bilić i Marija Čolić, a u glazbenom dijelu nastupio je Martin Kutnar. Program Sedme plus, u suradnji s učenicima, osmislile su i uspješno ostvarile profesori Marija Ćubelić, Marija Novokmet, Lidija Dizdar, Krisja Štulić i Filip Pinter.  

 [više]

Odilon Singbo - misionar iz Benina

Autor: Inez Birolla Sić, 18. 5. 2018. 08:28

 

Prekučer je na poziv profesorice Tihane Arbanas i njene bivše učenice, profesorice Krisje Štulić, u dvorani Kapelici susret održao vlč. Odilon-Gbenoukpo Singbo, svećenik, misionar iz Benina koji djeluje u Hrvatskoj već devet godina. Govorio je o svom životnom putu i o poteškoćama koje je, uz Božju pomoć, nadvladao. Odbio je državnu stipendiju za studij u Francuskoj, državi koja je kolonizirala Benin, a prihvatio je studij u Hrvatskoj. Prisutne je potaknuo na njegovanje vrline prihvaćanja drugačijega te ih blagoslovio na svojemu materinjem jeziku.
 [više]

Dojdi osmaš

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 5. 2018. 19:46

 

Prošli petak se naša škola predstavila na manifestaciji Dojdi osmaš na Zrinjevcu. Radoznalim osmašima i njihovim roditeljima spremno su na pitanja odgovarali naši trećaši, a podršku su im dale profesorice i ravnateljica. Zahvaljujemo svima, osobito organizatorici, profesorici Anđelki Mišura.
 [više]

Foto grupa - otvorenje izložbe

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 5. 2018. 19:43

 

Prošli četvrtak je u predvorju škole održano otvorenje prve izložbe foto grupe naše škole koja je počela s radom početkom veljače. Posjetitelje su pozdravile i svima zaslužnima za održavanje izložbe zahvalile profesorica Krisja Štulić, voditeljica foto grupe i organizatorica izložbe te pedagoginja Marija Ćubelić. Fotografije na zidovima naše škole imat ćete priliku razgledati do kraja ove školske godine, 15. lipnja.
 [više]

Europsko debatno natjecanje mladih

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 5. 2018. 19:37

U petak je u Glavnoj vijećnici Hrvatske gospodarske komore održano 4. Europsko debatno natjecanje mladih u organizaciji Udruženja industrije plastike i gume, EU udruženja petrokemijske industrije TEPCA i europskog udruženja industrije plastike PlasticsEurope na temu "Živjeti, učiti, raditi i kretati se u pametnim gradovima budućnosti - s ili bez plastike i petrokemijske industrije". Cilj ovoga projekta je zainteresirati mlade od 16 do 19 godina za znanost i tehnologiju te ih potaknuti na STEM edukaciju. Naša škola i ovaj put nastavila je uspješan niz sudjelovanja na navedenom natjecanju na kojem su naši učenici s mentoricom, profesoricom Anom Šiljeg-Gilja postizali velike uspjehe u završnicama koje su se održavale u Bruxellesu, Rimu i Budimpešti. 

 [više]

Sedma i #MladiEU2018

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 5. 2018. 19:31

 

U petak su učenici 4.b, 4.c, 4.e i 4.f s profesorom Dominikom Ćosićem sudjelovali na skupu mladih ambasadora Europskog parlamenta u Kinu Europa. Skup se održavao istodobno u Zagrebu, Krku, Splitu te Slavonskom Brodu. Prvi dio skupa u Zagrebu održao se kao rasprava između učenika srednjih škola i naših zastupnica Europskog parlamenta Marijane Petir i Ivane Maletić. Prvi motivacijski govor putem prijenosa uživo održao je u Krku Tvrtko Barun, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice i ovogodišnji dobitnik nagrade Europski građanin, zatim dizajnerica Aleksandra Dojčinović u Zagrebu, Alen Nađsombat u Slavonskom Brodu te Igor Spetič u Splitu. Mladi u Zagrebu sa Savezom Izviđača Hrvatske završili su skup igrom Geolociranje kojom su, prateći poruke s različitih mjesta u Zagrebu, trebali pronaći poruku povezanu s izborima za Europski parlament 2019. 
 [više]

Energetski tjedan u Sedmoj

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 5. 2018. 19:26

 

U sklopu 9. Zagrebačkog energetskog tjedna u našoj je školi održano predavanje "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo". Učenice Hana Srna, Paula Vrban, Marija Jukičić, Nika Sefić i Lorena Stanić priredile su prezentaciju o obnovljivim izvorima energije i korištenju električnih automobila. Naši kemičari Mihaela Marić, Laura Primec, Korina Palić, Izabela Biškup, Dominik Krapljan, Eva Mandić, Pavla Lukenda, Nika Dodić, Magdalena Bagarić, Lea Županović, Sara Ćorluka i Lucija Kovačević u laboratoriju su pripremili biodizel te na videu prikazali izradu. Na kraju je Sven Barac održao predavanje o toplinskom stroju i entropiji. Mentorice učenicima bile su profesorice Marina Džidžić, Andrea Jagodar i Dora Krovina.
 [više]

Foto grupa

Autor: Inez Birolla Sić, 10. 5. 2018. 09:11

 

Pozivamo vas na otvorenje prve izložbe foto grupe Sedme gimnazije danas u 19:10 sati u predvorju škole. Najveći broj fotografija koje će biti izložene nastao je na zajedničkom terenskom fotografiranju učenika i voditeljice, profesorice likovne umjetnosti Krisje Štulić na raznim lokacijama u Zagrebu.

 [više]

STEM u Sedmoj

Autor: Inez Birolla Sić, 10. 5. 2018. 09:06

 

Projekt "STEM u Sedmoj" učenici trećih razreda započeli su terenskom nastavom u Šibeniku, a završili terenskom nastavom u Ljubljani u pratnji profesorica Mirjane Špoljar i Lane Šarić. Nakon dolaska na Glavni željeznički kolodvor, sami učenici postali su vodiči te slijedeći put označen na karti Ljubljane vodili grupu uz kratka pojašnjenja okolnih zgrada i prostora. Nakon šetnje uz Ljubljanicu, Tromostovje, ljubljanski Stari grad i Zmajski most, posjetili su Hišu eksperimentov i sudjelovali u radionici Plinologija te istražili i otkrili znanstvene principe i ostalih eksponata.  

 [više]

Drugaši na FER-u

Autor: Inez Birolla Sić, 10. 5. 2018. 09:03

 

Učenici drugih razreda posjetili su Dane energetike na Fakultetu elektrotehnike i računalstva u okviru 9. Zagrebačkog energetskog tjedna u pratnji profesorica Marine Džidžić, Andree Jagodar i Dore Krovina. Dočekao ih je i pozdravio Mislav Grgić, dekan Fakulteta. Na Danu energetike učenici su rukovali "svjetlosnim mačem" u Laboratoriju za visoki napon, prisustvovali pogonu male hidroelektrane, naučili sve o električnom biciklu te posjetili zračni tunel na 13. katu nebodera FER-a u Laboratoriju za obnovljive izvore.
 [više]

Terenska nastava

Autor: Inez Birolla Sić, 10. 5. 2018. 09:01

 

Učenici prvih razreda su na terenskoj nastavi od 5. do 7. svibnja istražili krški reljef, arhitekturu i umjetnost antike te bogatu bioraznolikost otoka Krka, Cresa i Lošinja uz vodstvo profesora Franje Kresojevića, Ivane Pivčević i Anamarije Jelić.
 [više]

Dojdi osmaš

Autor: Inez Birolla Sić, 10. 5. 2018. 08:59

 [više]

Državno natjecanje iz povijesti

Autor: Inez Birolla Sić, 10. 5. 2018. 08:57

 

Nika Ložnjak, 2.e, osvojila je 6. mjesto na državnom natjecanju iz povijesti, održanom potkraj prošloga tjedna u Makarskoj. Pripremao ju je profesor Hrvoje Malčić. Čestitamo Niki i njezinom mentoru! Bravo!
 [više]

Predavanje školske liječnice

Autor: Inez Birolla Sić, 10. 5. 2018. 08:54

Prošli je tjedan u dvorani Kapelici školska liječnica održala drugi dio predavanja učenicima prvih razreda. Govorila je o higijeni, njezi kože i drugim učenicima zanimljivim temama.

 
 [više]

Otvoreni dan VII. gimnazije

Autor: Inez Birolla Sić, 2. 5. 2018. 13:08

Pozivamo na Otvoreni dan VII. gimnazije koji će se održati 25. svibnja 2018. u 17 sati. Naši učenici i profesori pripremili su bogat i zanimljiv program. Dođite, Sedma vas čeka!

 [više]

STEM u Sedmoj

Autor: Inez Birolla Sić, 2. 5. 2018. 13:05

Prošli tjedan u cijeloj Europi održavao se STEM Discovery Week – međunarodna inicijativa koja uključuje projekte, organizacije i škole s ciljem popularizacije STEM područja. Od ove godine, kao jedina škola u Gradu Zagrebu, sudjeluje i VII. gimnazija, i to naši trećaši u sklopu projekta STEM u Sedmoj. U rješavanju matematičkih i kemijskih izazova ChemMath Escape Rooma koje su osmislile profesorice Mirjana Špoljar i Lana Šarić, okušale su se učenice 3.e. Imale su 60 minuta da pronađu protuotrov i spase neopreznog znanstvenika kojega je omamio plin.

 

 [više]

Na Radio Mariji

Autor: Inez Birolla Sić, 2. 5. 2018. 13:00

U emisiji na Radio Mariji 27. travnja naši su učenici razgovarali s profesoricom Tihanom Arbanas o majci i njezinoj važnosti u životu. Budući da je svibanj Marijin mjesec, povezali su uloge svoje majke s Blaženom Djevicom Marijom te je svatko je iznio svoje iskustvo odnosa s majkom te su se složili da je majka najbitnija osoba u životu. 

 [više]

U Austriji

Autor: Inez Birolla Sić, 2. 5. 2018. 12:58

Drugi vikend u travnju učenici 1. i 2. razreda, polaznici DSD-nastave, proveli su u pratnji profesorice Stanke Horvat i profesorice Sanje Botica na izvanučioničkoj nastavi u Austriji. Posjetili su muzej Svjetovi kristala Swarovski u Wattensu te razgledali kulturno-povijesne znamenitosti Innsbrucka i Salzburga.

 [više]

U Italiji i Švicarskoj

Autor: Inez Birolla Sić, 2. 5. 2018. 12:50

Učenici 2.f i 2.c u pratnji razrednika Hrvoja Malčića i Sanje Botica te profesorica Stanke Horvat i Andree Jagodar posjetili su pretprošli vikend Milano, Como, Luganu i Bergamo. 

 [više]

Državno natjecanje iz kemije

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2018. 10:52

 

Iz sunčane Crikvenice s Državnog natjecanja iz kemije stižu nam izvrsne vijesti - naša Ema Mlinarić iz 1.b osvojila je sjajno 6. mjesto u kategoriji Samostalnih istraživačkih radova u kojoj je sudjelovala kao najmlađa natjecateljica. Osim toga, pohvaljena je za dobru izvedbu pokusa te plakat. Čestitamo Emi i njezinoj mentorici, profesorici Lani Šarić!
 [više]

Noć knjige

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2018. 10:47

Prekjučer su naši učenici u Knjižnici Medveščak prigodnim programom u sklopu manifestacije Noć knjige dali svoj doprinos promicanju knjige i čitanja. Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), ovoj književnoj večeri učenika naše i XVI. gimnazije od ove godine pridružili su se i učenici II. gimnazije. Program su organizirale školske knjižničarke, profesorice Lidija Dizdar, Marija Novokmet, Katarina Mudrovčić Hadrović i Jadranka Tukša. Tema ovogodišnje Noći knjige bila je "Budućnost knjige". Zahvaljujemo našim domaćinima te našoj ravnateljici Ivki Nevistić na potpori i završnim riječima zahvale svima prisutnima. 

 [više]

U Maksimiru

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2018. 10:46

Dan škole 3.d, 3.f i 4.e proveli su s razrednicima i nekoliko profesora u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Uživali su u ljepotama maksimirskog parka, u proljetnom licu svima omiljenog odredišta. 

 [više]

U Veroni i Gardalandu

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2018. 10:42

Učenici svih prvih razreda u pratnji razrednika i nekoliko predmetnih profesora posjetili su prošli vikend Veronu, Sirmione i Gardaland te se odlično zabavili.

 [više]

U Münchenu i Salzburgu

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2018. 10:39

Prošli su vikend učenici 2.a i 2.e u pratnji razrednica, profesorica Lane Šarić i Tihane Arbanas, ravnateljice Ivke Nevistić te pedagoginje Marije Ćubelić, posjetili su München, dvorac Nyphenburg, Alianz Arenu te Mozartov grad Salzburg. 

 [više]

Na Bundeku

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2018. 10:37

3.c je s razrednicom Dorom Krovina i profesoricama Ines Petrović, Krisjom Štulić, Barbarom Koričančić i Marijom Novokmet Dan škole obilježio na Bundeku. Uživali su u prirodi, hrani, suncu i druženju!

 [više]

U Muzeju iluzija

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2018. 10:33

 

Učenici 3.b s razrednicom Anom Šiljeg-Gilja obilježili su Dan škole 20. travnja posjetom Muzeju iluzija. Uživali su u čarolijama i zajedničkom druženju!
 [više]

3.c i 3.d u Šenoinoj kući

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2018. 10:30

 

Učenici 3.c i 3.d posjetili su 17. i 18. travnja Šenoinu kuću u Zagrebu u pratnji profesorice Ines Petrović i pedagoginje Marije Ćubelić. Tamo su saznali zanimljive činjenice o njegovu životu i životu njegove obitelji. Nažalost, krvno srodstvo s Augustom prekinuto je smrću njegova unuka Zdenka. Obilazak je vodila Zdenkova pokćerka Jasmina koja je naslijeđenu kuću pretvorila u muzej. Radi se o netipičnom muzeju, toplom i prijateljski raspoloženom mjestu. Nakon obilaska učenici su obradili lektiru "Prijan Lovro" s profesoricom Petrović, a usput se i dobro zabavili.
 [više]

Katarina Velika, carica svih Rusa

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2018. 10:25

Prošli su tjedan djelatnici škole posjetili izložbu "Katarina Velika, carica svih Rusa“ u Galeriji Klovićevi dvori. Ova izložba o vladavini jedne od najmoćnijih žena u povijesti, carici Katarini II. (1729.-1796.) sadrži djela iz jednog od najvećih svjetskih muzeja, Muzeja Ermitaž iz St. Peterburga. Zahvaljujući stručnom vodstvu, djelatnici su dobili uvid u to jedinstveno razdoblje ruske povijesti i saznali brojne zanimljivosti o Katarininom životu te dolasku u Rusiju i na prijestolje, o precima, carskoj obitelji i dvoru, njezinoj velikoj ulozi u obrazovanju i prosvjetiteljstvu, vanjskoj politici i ratovima koje je vodila. 

 [više]

Državno natjecanje iz matematike

Autor: Inez Birolla Sić, 18. 4. 2018. 08:24

Luka Krešić, 4.c, osvojio je 6. mjesto na državnom natjecanju iz matematike, održanom u petak u Poreču. Pripremala ga je profesorica Jadranka Miletić. Čestitamo njemu i njegovoj mentorici!

 [više]

Državno natjecanje iz engleskoga jezika

Autor: Inez Birolla Sić, 18. 4. 2018. 08:20

Karla Bebek, 4.c, osvojila je 5. mjesto na državnom natjecanju iz engleskoga jezika. Pripremala ju je profesorica Barbara Koričančić. Čestitamo njoj i njezinoj mentorici!

 [više]

Hrvatski autoklub - predavanje

Autor: Inez Birolla Sić, 18. 4. 2018. 08:18

Prošli petak u suradnji s Hrvatskim autoklubom proveden je preventivno-edukativni program "KLIK - navika odgovornog ponašanja". Maturanti su slušali stručno predavanje o sigurnosnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja vozilom te o odgovornom i sugurnom ponašanju u prometu.

 [više]

Dan i noć Prirodoslovno-matematičkog fakulteta

Autor: Inez Birolla Sić, 18. 4. 2018. 08:15

Prošli petak bio je posvećen jednom od najvećih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: PMF-u. U zanimljivim i poučnim radionicama te predavanjima sudjelovali su i naši učenici sa svojim profesoricama kemije, fizike, matematike i biologije te našom ravnateljicom. 

 

 [više]

O istraživanju i proizvodnji nafte i plina

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 4. 2018. 10:45

U ponedjeljak su maturanti slušali predavanje dr. sc. Jasmine Jelić-Balta o istraživanju i proizvodnji nafte i plina, koje je organizirala profesorica Marina Džidžić. Kako je INA jedna od najboljih hrvatskih kompanija, prema ukupnim godišnjim prihodima u proteklih deset godina, predavačica je željela da učenici nauče nešto više o njoj. Posebno ih je zanimalo kako niske cijene nafte trenutno utječu na poslovanje INA-e, njezin trenutni položaj na hrvatskom i stranom tržištu u odnosu na konkurenciju, perspektiva rafinerija u Sisku i Rijeci, buduća strategija INA-e te mogućnosti zapošljavanja u INA-i nakon visokoškolskog obrazovanja. 

 [više]

Istraživanja PISA 2018. i TALIS 2018.

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 4. 2018. 10:41

 

Naša škola ove godine sudjeluje u OECD-ovim istraživanjima PISA 2018. i TALIS 2018. Metodom slučajnog odabira biraju se djeca i nastavnici koji sudjeluju u istraživanjima namijenjenima propitivanju trenutne obrazovne prakse kako bi se moglo uočiti što je dobro, a što je potrebno mijenjati i modernizirati.

 
 [više]

Uskrs

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 4. 2018. 10:19

 [više]

Školska knjižnica

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 4. 2018. 10:18

Za vrijeme proljetnih praznika školska knjižnica otvorena je za korisnike od 8:30 do 12:30 sati.

 [više]

Proljetni odmor učenika

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 4. 2018. 10:15

Proljetni odmor učenika traje od 29. ožujka do 6. travnja 2018. Nastava počinje 9. travnja u poslijepodnevnoj smjeni.

 [više]

Svečanost knjige i čitanja

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 4. 2018. 10:01

Na manifestaciji "Knjižna booka", održanoj u utorak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici povodom Međunarodnog dana dječje knjige, sudjelovali su Lovro Bilić s dramskim monologom, recitatori Mario Petar Bišćan i Matija Huđin, glazbenici Dubravko Ćepulić Polgar (klavir), Luka Dmiović (gitara), Ana Majer (violončelo), Marin Maletić (gitara) i Hrvoje Novak (violina). Katarina Topić, uz predstavljanje plakata, govorila je o poticanju čitanja i njegovanju ljubavi prema knjizi u našoj školi, a Valentina Planinčić i Mario Petar Bišćan predstavili su projekt "Snimi trailer za lektiru“. Učenike su pripremale knjižničarke Lidija Dizdar i Marija Novokmet te profesorice Maja Gnjidić, Nevenka Vipauc i Katarina Slade. 

 [više]

Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 4. 2018. 09:57

Učenici 2.d i 2.f sudjelovali su na 22. općinskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa održanoga u subotu 10. 3. 2018. u Zagrebu. Nažalost, nisu se plasirali u daljnji krug natjecanja, ali im želimo zahvaliti što su prepoznali važnost usvajanja vještina pružanja prve pomoći i razvijanja humanih vrednota uz ugodno druženje s brojnim natjecateljima i volonterima Kluba mladih Hrvatskog Crvenog križa. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez pomoći mentorice Anamarije Jelić, prof.

 [više]

Mali dom

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 4. 2018. 09:55

Ponosni smo što smo sudjelovali u humanitarnoj akciji "70 x 1" u kojoj se prikupljao novac za kupovinu školskog autobusa školi i sirotištu "Mali dom" u Donjoj Subukiji u Keniji. O akciji, životu i radu u toj nepristupačnoj i izoliranoj misiji koju vodi naš franjevac Miro Babić govorio nam je početkom svibnja 2017. profesor Tonći Maleš. Pogledajte video.

 [više]

Predavanje za maturante - financijska pismenost

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 3. 2018. 10:27

U srijedu 21. ožujka ugostili smo članove Udruge Financijski klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Učenici četvrtih razreda imali su priliku poslušati predavanje kojemu je bio cilj povećanje financijske pismenosti učenika. Profesor Dominik Ćosić i pedagoginja Marija Ćubelić sudjelovali su u organizaciji te su zadovoljni odazivom maturanata, kao i znanjem o osobnim financijama koje su pokazali.

 [više]

Na državno iz kemije

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 3. 2018. 10:25

Ema Mlinarić, 1.b, pozvana je na državno natjecanje iz kemije. Čestitamo Emi i njenoj mentorici, profesorici Lani Šarić.

 [više]

S Ivanom Paradžiković

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 3. 2018. 10:12

Naši učenici imali su prošli utorak priliku da s Ivanom Paradžiković, uglednom novinarkom i dobitnicom nagrade za novinarstvo i širenje mirotvorstva, porazgovaraju o tome kako izgleda užurban, težak, naporan i opasan život istraživačkog novinara. Učenici su imali priliku čuti o početcima njezine karijere te emisije Provjereno. Ipak, Ivana Paradžiković je učenicima htjela ponajviše ukazati na onu lijepu stranu, što posla kojim se bavi, ali i cijelog života. U društvu koje često odiše mržnjom teško je širiti vedru atmosferu, no, uz pravo društvo i stav, možemo učiniti našu Hrvatsku boljim mjestom. Zahvaljujemo profesorici Mariji Novokmet koja je organizirala susret.

 [više]

Na državno iz matematike

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 3. 2018. 10:09

Luka Krešić, 4.c, pozvan je na državno natjecanje iz matematike. Čestitamo njemu i mentorici, profesorici Jadranki Miletić.

🏆
Na županijskom natjecanju sudjelovali su i Ema Mlinarić, 1.b, Ela Štulić Ceronja, 1.d, Laura Kunkić, 2.b, Mara Radeljak, 2.f, Ivan Bonaventura Ljubetić, 3.d i Magda Radić, 3.a. Pripremale su ih profesorice Dragana Ažić, Lucija Baljkas i Mirjana Špoljar. 💐

 [više]

Sedma u Duhu i s Duhom

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 3. 2018. 10:20

Naši učenici ponovno su u petak gostovali na Radio Mariji zajedno s profesoricom Tihanom Arbanas. Tema emisije bila je "Lik svećenika“. Dijelili su pozitivna iskustva sa svećenicima te se složili oko bitnosti interakcije i angažmana svećenika i mladih u brizi za sve duše. 

 [više]

Na državno iz povijesti

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 3. 2018. 10:19

Nika Ložnjak, 2.e, pozvana je na državno natjecanje iz povijesti. Bravo, čestitamo njoj i mentoru, profesoru Hrvoju Malčiću!

🏆
Na županijskom natjecanju sudjelovali su i Mario Petar Bišćan, 3.f, Nika Marinov, 3.a, Patrik Partl, 2.c, Matija Gurović, 1.e i Antea Martinović, 1.e. Pripremali su ih profesori Josip Jukić, Hrvoje Malčić i Branko Špoljar.

 [više]

U Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 3. 2018. 10:15

Dvadesetak učenika te profesorice Marija Ćubelić, Lidija Dizdar i Ines Petrović sudjelovali su prošli tjedan na veoma zanimljivim, interaktivnim predavanjima i radionicama na otvorenim danima Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

O Mjesecu hrvatskoga jezika, radu pojedinih odjela i projektima govorila je dr. sc. Ivana Matas Ivanković s Odjela za opće jezikoslovlje. Dr. sc. Goranka Blagus Bartolec predstavila je Odjel za hrvatski standardni jezik, a dr. sc. Ivana Kurtović Budja Odjel za dijalektologiju. O svojemu radu na starom, dubrovačkom rječniku, govorila je dr. sc. Ivana Lovrić Jović s Odjela za povijest hrvatskoga jezika i povijesnu leksikologiju, a o podrijetlu i značenju svojega imena učenici su pitali dr. sc. Domagoja Vidovića na Odjelu za onomastiku i etimologiju. Dr. sc. Ana Ostroški Anić s Odjela za opće jezikoslovlje na kraju je govorila o projektima Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja (Struna) i Repozitorij metafora hrvatskoga jezika.

 [više]

Odbojkaši četvrti u Zagrebu!

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 3. 2018. 10:04

Odbojkaška momčad Sedme gimnazije odigrala je 10. ožujka prvo polufinalnu utakmicu na Prvenstvu Grada Zagreba, a zatim i  onu za treće mjesto. Polufinalni susret protiv Športske gimnazije završio je rezultatom 1:2, dok je susret za 3. mjesto protiv Prirodoslovne škole Vladimira Preloga završio rezultatom 0:2. Tako je momčad Sedme gimnazije i ove godine zauzela četvrto mjesto. Na izvrsnoj igri čestitamo svim igračima te mentorici, profesorici Marini Čović!

 [više]

Sedma za "Krug ljubavi"

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 3. 2018. 20:46

  

Primili smo zahvalnicu udruge "Krug ljubavi" za donaciju prikupljenu povodom Humanitarnog dana Sedme, koju nam je dodijelila Lea Lesjak, predsjednica udruge. Zahvalnicu su, u ime škole i svih koji su sudjelovali, primile ravnateljica Ivka Nevistić, pedagoginja Marija Ćubelić i Luka Dmiović, predsjednik Vijeća učenika koji je iznio prijedlog o doniranju toj udruzi, što je Vijeće jednoglasno prihvatilo. Udrugu, koja pruža pomoć zlostavljanoj, bolesnoj, HIV pozitivnoj i siromašnoj djeci u Kitaleu u Keniji osnovala je Lea zajedno s Antonelom Solenički, našom bivšom učenicom i još sedam drugih mladih djevojaka.

 [više]

Nagrađeni video "Patnje mladog Werthera"

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 3. 2018. 20:41

Na sljedećem linku pogledajte video "Patnje mladog Werthera" Marija Petra Bišćana iz 3.f koji je proglašen najboljim filmom snimljenim u sklopu projekta "Snimi trailer za lektiru".

 [više]

"Snimi trailer za lektiru" - završna projekcija i dodjela nagrada

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 3. 2018. 20:30

Prošli je četvrtak u "Kapelici" održana završna projekcija i dodjela nagrada trailerima snimljenima u sklopu projekta "Snimi trailer za lektiru", međurazrednog natjecanja u kojem su učenici snimali filmski trailer za školsku lektiru po vlastitom izboru, a koji su još u listopadu pokrenule profesorice Maja Gnjidić i Katarina Slade. U projekt su bili uključeni i bivši učenici Lorena Loje, koja je osmislila prigodne plakate i Marko Šapina, koji je održao korisnu radionicu iz montaže. Prijavljeni učenici imali su priliku pomoć u osmišljavanju trailera pronaći i u radionici iz snimanja i osnova teorije filma koju je vodila Bojana Burnać, direktorica filmske fotografije.

 [više]

Sedma uz Martina

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 3. 2018. 20:22

  

Prošli tjedan je naš Martin Kutnar pokušao izboriti plasman na Euroviziju mladih glazbenika koja će se održati u Edinburghu. Virtuoznom je izvedbom Gallianova koncerta za harmoniku i gudače oduševio publiku, ali mu na žalost ni ovoga mu puta nije pošlo za rukom dobiti potrebne glasove stručnoga žirija. Podrška su mu bile profesorice Petrović i Krovina, kao i prijatelji iz njegova 3.c.

 [više]

Bravo Katarina!

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 3. 2018. 20:20

Katarina Palac, 3.c, prošla je drugi eliminacijski krug natjecanja Ponos domovine i ostvarila pravo formiranja tročlane ekipe koja će našu školu predstavljati na daljnjem natjecanju. Iznimno je sretna i ponosna, osobito zato što ima najbolji rezultat u našoj županiji. Čestitamo i želimo vam puno uspjeha!

 [više]

Na državno iz engleskog

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 3. 2018. 20:19

Karla Bebek, 4.c, pozvana je na državno natjecanje iz engleskoga jezika koje će se održati sredinom travnja u Splitu. Bravo, čestitamo njoj i njezinoj mentorici, profesorici Barbari Koričančić!
Na županijskom natjecanju sudjelovali su i maturanti Domenika Čokljat te Matija Huđin, kao i drugaši Jurica Bajan i Ivor Židak. Pripremale su ih profesorice Lidija Guić, Barbara Koričančić i Zdenka Tiške.

 [više]

Susret u korizmi

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 3. 2018. 20:16

Prošli utorak je don Mihovil Kurkut na poziv profesorice Arbanas održao predavanje u "Kapelici" za učenike koji pohađaju vjeronauk. Bio je ovo njegov treći posjet našoj školi. Govor je bio o korizmi, to jest grijehu i borbi sa samim sobom. Kako kaže don Mihovil: "Grijeh može biti privlačan, ali u borbi nam pomaže Božja ljubav i milosrđe."

 [više]

U Beču i Bratislavi

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 3. 2018. 20:13

 

Učenici 3.e i 3.f proveli su dva dana na izvanučioničkoj nastavi u Beču i Bratislavi s razrednicama, profesoricama Ilijanom Vujnović i Cecilijom Nekić te profesoricama Marinom Džidžić i Majom Gnjidić. Razgledali su znamenitosti i ljepote Beča te okolice, uživali kratko u čarima Bratislave, gdje su i prenoćili. Ponedjeljak su proveli u Beču obilazeći Musikverein i interaktivnu Kuću glazbe

 [više]

Ponos domovine

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 3. 2018. 08:51

Katarina Palac, 3.c, stekla je pravo sudjelovati u drugom eliminacijskom krugu natjecanja Ponos domovine '18. Osim nje, e-testove prvog eliminacijskog kruga rješavali su i Paula Fuček, Marin Buljat, Mislav Ivanuš te Luka Šarčević, učenici 2.a. Pripremao ih je Josip Jukić, profesor geografije i povijesti. Provjeravalo se znanje vezano uz Domovinski rat, hrvatsku povijest i geografiju, ekologiju, religiju, etiku itd. Čestitamo Katarini i želimo joj puno uspjeha u drugom krugu 6. ožujka!

 [više]

Sedma u ružičastom

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 3. 2018. 08:47

  

Obilježili smo Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja 28. veljače. Mnogi učenici i profesori bili su odjeveni u ružičasto. Osobito je bilo zanimljivo na satima sociologije na kojima je profesorica Ana Šiljeg Gilja predstavila video "Sviđam li ti se?" koji govori o bullyingu. Snimila ga je skupina trećaša s profesoricom za potrebe emisije "Ni da ni ne". Pedagoginja Marija Ćubelić i profesorica Krisja Štulić održale su uz potporu razrednika tijekom veljače edukativne radionice o prevenciji vršnjačkog nasilja, a jučer su na panou u hodniku izložile nekoliko učeničkih radova sa snažnim porukama. Ružičasto je bilo i u knjižnici - malu, prigodnu izložbu knjiga priredile su naše knjižničarke!

 [više]

U Beču i Bratislavi

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2018. 18:59

Petak i subotu učenici 3.a i 3.b proveli su na izvanučioničkoj nastavi u Beču i Bratislavi. S razrednicama, profesoricama Ivanom Pivčević i Anom Šiljeg Gilja te profesoricama u pratnji Mirjanom Špoljar i Sanjom Zolić-Neralić posjetili su dvorac Schönbrunn, Prirodoslovni muzej, a razgledali su i središte Beča. U Bratislavi su prenoćili, a tijekom drugoga dana uživali su u ljepotama slovačke prijestolnice. Na povratku su obišli i dvorac Belvedere te šareni, neobični bečki Hundertwasserhaus.

 [više]

Pričofest

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2018. 18:54

 

Školska knjižničarka OŠ Gustava Krkleca, gđa Ida Bogadi, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem organizira Pričofest - festival pripovijedanja bajki i priča. Ako vas zanima i željeli biste sudjelovati, javite se u našu školsku knjižnicu!

 

 
 [više]

Županijsko natjecanje iz geografije

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2018. 18:50

 

Na županijsko natjecanje iz geografije pozvani su Lara Puškarić, 4.a, Nika Štimac, 4.d; Ivan Gašpar, 3.d, David Katunarić, 3.b, Katarina Sarić, 3.d i Nika Ložnjak, 2.e. Pripremali su ih profesori Marina Džidžić, Josip Jukić i Franjo Kresojević. Čestitamo i želimo im puno uspjeha!

 [više]

Brošura Hrvatskih željeznica

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2018. 18:47

Hrvatske željeznice - Infrastruktura tiskale su edukativnu brošuru radi promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi. Proučimo sadržaj brošure, budimo oprezni, poštujmo pravila te vodimo računa o svojoj sigurnosti! Brošuri možete pristupiti ovdje.

 [više]

U novim dresovima do polufinala

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 2. 2018. 09:06

 

U utakmici odigranoj prošlu subotu naša je odbojkaška momčad svladala Treću gimnaziju. S kapetanom Igorom Šapinom naši su Filip Jadrijević, Andrej Peterlin, Bruno Zanoški, Adrian Zvizdić i Luka Štajcar rezultatom 2:0 (25:13, 25:20) osigurali plasman u polufinale. Čestitamo momcima i mentorici,profesorici Marini Čović, te im želimo još više uspjeha u sljedećim utakmicama!

 [više]

"Seljačka buna" u Knjižnici "Božidara Adžije"

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 2. 2018. 09:03

 

Prošlotjednim odlaskom 3.e razreda u Knjižnicu Božidara Adžije započeli smo niz posjeta izložbi "Seljačka buna 1573. borba za stare pravice“. Izložba je realizirana u suradnji s Muzejom seljačke bune i Turističkom zajednicom područja Donje Stubice i Gornje Stubice. Učenici i profesorice Marija Novokmet i Krisja Štulić saznali su brojne zanimljivosti o toj poznatoj pobuni protiv nepodnošljivih uvjeta života zavisnih seljaka te tako nastavili sada već tradicionalne odlaske u Knjižnicu Božidara Adžije u kojoj smo uvijek srdačno dočekani.

 [više]

Županijska natjecanja

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 2. 2018. 08:47

Donosimo popis učenika koji su, osim već prije navedenih, pozvani na županijska natkecanja. Čestitamo njima i njihovim mentorima i mentoricama te im želimo puno uspjeha!

Predmet Učenik Mentor
Kemija Ema Mlinarić, 1.B Lana Šarić, prof.
Povijest

Mario Petar Bišćan, 3.f

Nika Marinov, 3.a

Patrik Partl, 2.c

Nika Ložnjak, 2.e

Antea Martinović, 1.e

Matija Gurović, 1.d

Josip Jukić, prof.

Hrvoje Malčić, prof.

Branko Špoljar, prof.

Fizika

Luka Krešić, 4.c

Vanda Jularić i Karla Sever, 4.b

(eksperimentalni rad "Staklena harfa")

Davor Benedik, prof.

Andrea Jagodar, prof.

Hrvatski jezik

Karla Grubišić, 1.e

Darija Budimir, 3.e

Magda Radić, 3.a

Marta Šiljeg, 3.b

Barbara Parabić, 4.e

Karla Sever, 4.b

Lovro Turalija, 4.c

Maja Gnjidić, prof.

Ines Petrović, prof.

Nevenka Vipauc, prof.

Sanja Zolić-Neralić, prof.

Biologija

Jakov Ivančić, 1.d

Nina Špiljak Vučinović, 4.c

Karla Bebek, 4.c

Magdalena Kovačić, 4.f

Anamarija Jelić, prof.

Franica Mirković, prof.

 

 [više]

Sedma na radiju

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 2. 2018. 08:42

Ako ste propustili poslušati redovitu mjesečnu emisiju koju na Radio Mariji uređuje profesorica Tihana Arbanas i u kojoj sudjeluju naši učenici, potražite je u arhivu emisija na njihovoj mrežnoj stranici. Prošli petak su povodom ulasku u korizmu razgovarali o materijalzmu i potrebi za nutarnjom obnovom. Slušateljima su poručili kako materijalizam predstavlja samo kratkotrajno zadovoljstvo i sreću, dok se prava radost krije u nama i našim međusobnim odnosima.

 [više]

Video uradak "Sviđam li ti se?"

Autor: Inez Birolla Sić, 16. 2. 2018. 10:23

Učenici trećih razreda jučer su u dvorani Kapelici snimali video "Sviđam li ti se?" u sklopu projekta "Uključi se i odluči" HRT-ove emisije "Ni da ni ne". Mentorica im je profesorica Ana Šiljeg Gilja. Želimo im puno uspjeha!

 [više]

STEM i tajne molekula

Autor: Inez Birolla Sić, 16. 2. 2018. 10:21

Prekjučer su naši STEMovci iz trećih razreda saznali kako priroda inspirira čovjeka te kako primijeniti pojave iz kemije i biologije u svakodnevnom životu. Profesorica Anamarija Jelić održala je interaktivno predavanje "Tajne molekula i prirodni fenomeni kao bioinspiracija" dopunjeno pokusima koje je vodila profesorica Lana Šarić. Bravo!

 [više]

S Teslom u Domu hrvatskih likovnih umjetnika

Autor: Inez Birolla Sić, 16. 2. 2018. 10:12

 

"Nikola Tesla - Mind from the Future" iznimno je složena i zanimljiva izložba u našem susjedstvu. Razgledali su je brojni naši učenici s razrednicima i profesorima u pratnji. Zahvaljujući stručnom vodstvu, saznali su puno zanimljivosti iz Teslina života. Učenici su i sami mogli obići neke umjetničke "atrakcije" inspirirane Teslom. Ova je izložba putujućeg karaktera - čekaju je postavi u New Yorku, Parizu, Pragu i Budimpešti, dok u Zagrebu traje do 20. ožujka.

 [više]

Oduševljeni "Čudom"

Autor: Inez Birolla Sić, 16. 2. 2018. 10:06

Učenici 1.a i učenici trećih razreda s profesoricama Lucijom Baljkas, Andreom Jagodar i psihologinjom Anđelkom Mišurom te pedagoginjom Marijom Ćubelić u srijedu 7. veljače pogledali su film "Čudo". Oduševila ih je lijepa pozitivna priča o dječaku Auggieju te članovima njegove obitelji i njegovim prijateljima. Možemo zaključiti kako život uz svu svoju ljepotu nosi obiteljske, školske, poslovne teškoće s kojima se trebamo boriti, ali koje nam pomažu da radimo na sebi i rastemo.

 [više]

Fašnik u Sedmoj

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 2. 2018. 12:45

    

Poslije proslave Valentinova obilježili smo i Fašnik. Tijekom cijeloga radnoga dana hodnicima i razredima šetale su vesele maske, a šareno je bilo i u zbornici. U programu izbora najbolje maskiranog razreda sudjelovalo je nekoliko skupina, a najbolji su bili učenici 4.b. Naravno, nagrađeni su krafnama! 

 [više]

Valentinovo u Sedmoj

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 2. 2018. 12:41

    

U utorak smo u dvorani Kapelici proslavili Valentinovo. Kraći prigodni program vodili su Ines Husković i Luka Dmiović, a svojim su nas izvedbama oduševili učenički zbor, svirači, solisti, recitatori i "Sedma klapa".

 [više]

Predavanje školske liječnice

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 2. 2018. 12:38

U ponedjeljak je u dvorani Kapelici školska liječnica održala prvo predavanje učenicima prvih razreda. Učenici su sa zanimanjem pratili izlaganje, a predavanju su prisustvovali i razrednici prvih razreda te školska pedagoginja.

 [više]

Izvanučionička nastava u Beču i Bratislavi

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 2. 2018. 12:34

Prošli petak i subotu učenici 3.c i 3.d u pratnji profesorica Dragane Ažić, Anđelke Mišura, Cmiljke Sivrić i Ines Petrović posjetili su Beč i Bratislavu. Razgledali su središte austrijskog glavnoga grada, dvorac Schönnbrunn, muzej Belvedere; u Bratislavi su uživali u ljepotama staroga grada i mnogim znamenitostima.

 [više]

Županijska natjecanja

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 2. 2018. 19:29

Na županijsko natjecanje iz engleskoga jezika pozvani su Jurica Bajan i Ivor Židak, 2.c, Karla Bebek, 4.c, Domenika Čokljat, 4.a i Matija Huđin, 4.d (mentorice profesorice Lidija Guić, Zdenka Tiške i Barbara Koričančić).

Na županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika pozvane su Petra Godinić, 2.b i Magda Radić, 3.a (mentorice profesorice Stanka Horvat i Cmiljka Sivrić). 

Na županijsko natjecanje iz matematike pozvani su Ema Mlinarić, 1.b, Ela Štulić Ceronja, 1.d, Laura Kunkić, 2.b, Mara Radeljak, 2.f, Ivan Bonaventura Ljubetić, 3.d, Magda Radić, 3.a i Luka Krešić, 4.c (mentorice profesorice Dragana Ažić, Lucija Baljkas, Jadranka Miletić i Mirjana Špoljar). 

Na županijsko natjecanje iz informatike pozvani su Lana Miličević, 3.b, Dario Perhat, 2.d, Bruno Vucelić, 2.b i Antica Župić, 2.f (mentorica profesorica Inez Birolla Sić).

Na županijsko natjecanje iz filozofije pozvani su Matija Huđin, 4.d i Marko Ivančić, 4.c (mentorica profesorica Cecilija Nekić).

Na županijsko natjecanje iz logike pozvani su Jakov Kelečević, 3.b i Luka Puntijar, 3.c (mentor profesor Filip Pinter).

Svima čestitamo i želimo im puno uspjeha!

 [više]

Završnica natjecanja INA Junior freshhh

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 2. 2018. 08:30

Prošloga petka naši su učenici s profesoricom kemije Lanom Šarić prisustvovali završnom dijelu natjecanja INA Junior Freshhh i dodjeli nagrade Najmentor/Najmentorica nastavnicima prirodoslovnih predmeta koje su nominirali njihovi bivši učenici, danas studenti. Nakon kratkog predstavljanja timova finalista prof. dr. sc. Ivica Puljak sa Sveučilišta u Splitu održao je veoma zanimljivo predavanje "Od samog početka svemira do njegovog kraja?"

 [više]

Fotografska grupa

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 2. 2018. 08:27

Prekjučer je održan prvi sastanak fotografske grupe pod vodstvom profesorice Krisje Štulić. Učenici su upoznati s planom rada i aktivnostima grupe, čija će suradnica biti i profesorica Anamarija Jelić. Radujemo se budućim fotografskim uratcima!

 [više]

Brošura za roditelje

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 2. 2018. 08:21

Zamoljeni smo distribuirati brošuru "Intervju s roditeljima – odgovori koje je dobro znati".

 [više]

Roditeljski sastanak o državnoj maturi

Autor: Inez Birolla Sić, 31. 1. 2018. 12:55

U ponedjeljak je u "Kapelici" Dominik Ćosić, prof. i ispitni koordinator, održao roditeljima naših maturanata predavanje o državnoj maturi. Prisutnima se prvo obratila ravnateljica Ivka Nevistić, prof., a ispitni koordinator obavijestio ih je o bitnim radnjama i rokovima kojih se u procesu prijave državne mature trebaju pridržavati njihova djeca. Napomenuo im je da se slobodno obrate u slučaju bilo kakvih posebnih potreba, primjerice prilagodbe ispitne tehnologije.

 [više]

Bravo STEM-ovci!

Autor: Inez Birolla Sić, 31. 1. 2018. 12:52

Naši STEM-ovci, koji su se pokazali kao najbolji od trećih razreda naše škole u online natjecanju Ina Junior Freshhh, osvojili su poklon bon ExitGames i priliku da riješe zagonetku Teslina nasljeđa. Učenici Ivan Gašpar, Tamara Kalaica i Ivan Ljubetić (3.d) te Mario Petar Bišćan (3.f) u pratnji profesorice Lane Šarić uspješno su riješili Teslinu zagonetku ovog petka, dok učenike 3.b i 3.c to isto čeka za desetak dana. Čestitamo!

 [više]

Lidrano 2018.

Autor: Inez Birolla Sić, 31. 1. 2018. 12:23

  

Prošli petak je održana je smotra LiDraNo na razini gradskih četvrti. Domaćin je bila II. gimnazija. U "Kapelici" je od naših učenika Lovro Bilić, 4.e, izveo monolog Marmeladova iz romana "Zločin i kazna" F. M. Dostojevskog (mentorica profesorica Nevenka Vipauc), a Marija Čolić, 2.a, izvela je monolog Anđe iz monodrame "Tamo se" Ivana Raosa (mentorica profesorica Katarina Slade). Oboje su bili odlični i publika ih je nagradila velikim pljeskom, no prosudbeno povjerenstvo nije ih uputilo na županijsku razinu. Čestitamo Lovri i Mariji, kao i njihovim mentoricama.

 [više]

Predstavljanje knjige Nives Opačić

Autor: Inez Birolla Sić, 31. 1. 2018. 12:18

Tridesetak naših učenika s knjižničarkama prošli je tjedan u Matici hrvatskoj bilo na predstavljanju knjige ugledne jezikoslovke Nives Opačić. "Osjenčane riječi", knjigu jezikoslovnih tekstova, kolumni koje su izlazile u "Vijencu", časopisu Matice hrvatske, predstavili su urednik Luka Šeput te profesorice Lahorka Plejić Poje, Marina Protrka Štimec i Bernardina Petrović. Autorica, dobro poznata široj javnosti, duhovita, karizmatična, živa i radoznala duha, utkala je u ovo štivo koje se, kako su istaknule predstavljačice, čita s užitkom, svoj pogled na svijet i jezik. 

 [više]

Roditeljski sastanak o državnoj maturi

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 1. 2018. 16:22

U ponedjeljak će u Kapelici u 19 sati Dominik Ćosić, prof. i ispitni koordinator, održati roditeljima učenika četvrtih razreda predavanje o državnoj maturi.

 [više]

Deutsches Sprachdiplom

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 1. 2018. 16:19

U ponedjeljak i utorak održan je usmeni dio ispita za njemačku jezičnu diplomu (DSD). U ispitnom povjerenstvu bile su profesorice Horvat, Biermann i Sivrić. 

 [više]

Vježba evakuacije

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 1. 2018. 16:16

Jučer je uspješno provedena vježba evakuacije. Njezin voditelj, profesor Franjo Kresojević i ravnateljica škole Ivka Nevistić nadgledali su provođenje.

 [više]

Maturanti u Pragu

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 1. 2018. 16:07

 

Prošlog petka 4.b, 4.c, 4.d i 4.f s razrednicima i profesorima u pratnji krenuli su na svoje posljednje srednjoškolsko putovanje. Odredište im je bio glavni grad Češke, Prag dok su na povratku posjetili i Češki Krumlov, srednjovjekovni grad pod zaštitom UNESCO-a. Vratili su se s puno lijepih dojmova i uspomena.

 [više]

Novi uspjeh odbojkaša

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 1. 2018. 16:05

Rezultatom 2:0 u setovima u 3. kolu skupine B Prvenstva Grada Zagreba naši su odbojkaši prošli vikend svladali protivnike iz I. tehničke škole Tesla. Čestitamo dečkima i profesorici Marini Čović, mentorici. Sljedeće su utakmice na rasporedu 3. i 17. veljače. Sretno dalje!

 [više]

Profesorica Lana Šarić ambasadorica SCIENTIX-a

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 1. 2018. 15:59

 

Čestitamo i iznimno smo ponosni jer je naša profesorica kemije Lana Šarić imenovana ambasadorom SCIENTIX-a, zajednice nastavnika prirodnih znanosti u Europi čiji je cilj promocija i popularizacija STEM obrazovanja. Obveza je ambasadora promocija aktivnosti SCIENTIX-a putem medija, društvenih mreža, portala, radionica, seminara i slično. N
astavnici SCIENTIX-om dobivaju nastavne materijale za STEM područje, uključivanje u europske obrazovne projekte, online usavršavanja, nacionalne i europske radionice, forum i ostalo što možete pronaći na stranici: http://www.scientix.eu/.
 [više]

Stručni skup biologa

Autor: Inez Birolla Sić, 18. 1. 2018. 20:09

U našoj školi prošli je tjedan održan skup namijenjen učiteljima i nastavnicima biologije Grada Zagreba, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije. Pozdrav i uvodnu riječ imale su viša savjetnica za prirodu i biologiju Lydia Lugar, prof. i ravnateljica Ivka Nevistić, prof. Tema skupa bila je Istraživački projekt. O tome i 3P pristupu u učenju prirodoslovlja predavanje i radionice održale su izv. prof. dr. sc. Petra Korać i doc. dr. sc. Mirela Sertić Perić. Na njima se moglo uvježbati postavljanje hipoteze i cilja istraživačkog projekta, osmisliti učenički istraživački projekt na zadanu temu, ispravno odabrati metodologiju za provođenje istraživanja, kako odabrati potrebne grafičke elemente rada i adekvatno ih prikazati. 

 [više]

Radionice u kinu Tuškanac

Autor: Inez Birolla Sić, 18. 1. 2018. 19:58

Za vrijeme ovogodišnjih zimskih praznika osnovnoškolci, srednjoškolci i njihovi profesori mogli su sudjelovati u 3 obrazovna programa: filmskoj nastavi, radionicama animiranog filma i radionicama dokumentarnog filma.

Na radionicama su sudjelovali i naš učenik Mario Petar Bišćan te profesorice Maja Gnjidić i Katarina Slade.

 

 [više]

Početak nastave u 2. polugodištu

Autor: Inez Birolla Sić, 30. 12. 2017. 16:27

Zimski odmor učenika traje od 27. 12. 2017. do 12. 1. 2018. Nastava počinje 15. 1. 2018. u poslijepodnevnom turnusu.

 
 [više]

Čestitka

Autor: Inez Birolla Sić, 30. 12. 2017. 16:23

 
 [više]

Humanitarni dan Sedme

Autor: Inez Birolla Sić, 30. 12. 2017. 16:17

    

Na Humanitarnom danu Sedme 21. prosinca svi posjetitelji mogli su u Kapelici uživati u božićnom koncertu te sudjelovati u kvizu, a na štandovima u kabinetima kupovati ukrase, slastice, ukrašene bilježnice, deterdžente, pilinge i sapune. Uz to, mogli su sudjelovati u tomboli s profesorskim isprikama. Bilo je veoma lijepo i živo, mnogo nasmiješenih lica, osobito u susretima s bivšim učenicima koji nas ne zaboravljaju i rado nam svrate. 

 
 [više]

Advent u Zagrebu

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 12. 2017. 18:35

Vokalno-instrumentalna skupina naše škole pod vodstvom profesorice Ilijane Vujnović, poslije izvrsnih nastupa na dvama koncertima na Humanitarnom danu, svojim je izvedbama sinoć ugrijala okupljene posjetitelje na zagrebačkom središnjem trgu. Pridružili su im se i naši veseli dečki – članovi Sedme klape. Čestitamo – do novog Adventa u Zagrebu!

 
 [više]

Slatki advent u Grazu

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 12. 2017. 18:33

Učenici 2.b i 2.d bili su prošloga tjedna na izletu u Grazu s razrednicama Dijanom Gregurić i Vlatkom Kuhar te profesoricama Marijom Abdić i Katarinom Filković u pratnji. Uživali su u adventskom ugođaju središta grada i u neodoljivim mirisima čokolade u poznatoj tvornici Zotter.

 
 [više]

Slatko svakome

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 12. 2017. 18:28

  

Najomiljenije adventsko događanje u našoj školi slatko je svakome. Vrijedna slastičarska ekipa s profesoricom Katarinom Filković izradila je kolačiće, vješto ih umotala u ukrasni papir i priredila za darivanje. Vedre i simpatične maturantice s prepunom košarom obišle su sve razrede, zbornicu, razveselile primatelje. Hvala im - slatko je i dražesno, doista, bilo prekjučer svakome!

 
 [više]

S Puccinijem u adventu

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 12. 2017. 18:24

Učenicima 4.b razrednica, profesorica Roberta Pollak, organizirala je posjet HNK-u  gdje su u pratnji profesorice Andreje Jagodar uživali u operi "La Bohème“ Giacoma Puccinija. 

 
 [više]

Božićne radionice

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 12. 2017. 08:54

    

Veselo i živo bilo je na ovotjednim radionicama!

 
 [više]

Kemijski advent

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 12. 2017. 00:09

I ove je godine pano u učionici kemije u adventskom i božićnom duhu zahvaljujući profesorici Lani Šarić. Osim što se možete podsjetiti koja je to kemija u kuhanom vinu, što daje specifičan okus božićnim kolačićima ili zašto je tako ugodno uživati uz kamin i grickati čokoladu - tu su i dva kemijska drvca: jedno načinjeno od elemenata periodnog sustava, ali i "kvantno drvce" koje nam pokazuje redoslijed punjenja ljusaka i orbitala kod elektronske konfiguracije!

 
 [više]

Iz kemijskog kabineta

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 12. 2017. 00:05

Od prošlog tjedna učenici trećih razreda uključeni u projekt "STEM u Sedmoj“ (uz malo pojačanje zainteresiranih prvašića) bave se izradom sapuna, pilinga i ulja od kave. Tijekom ovog tjedna svaki će 3. razred u sklopu kemije imati kratku radionicu o kozmetologiji na kojoj će se upoznati s prednostima kozmetike iz kućne radinosti. Radionica uključuje i praktični dio – izradu razrednog pilinga po izboru.

 
 [više]

Zajednički božićni koncert

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 12. 2017. 23:53

Prošli četvrtak je u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj održan božićni koncert učenika II., VII. i XVI. gimnazije te Tehničke škole Zagreb. Našu školu predstavili su Lea Klarić Martinović koja je otpjevala pjesmu "Božićna" te s Katom Grbavac i Anticom Župić "Reci Marijo". Pratili su ih Dubravko Ćepulić Polgar (klavir), Luka Dmiović (kahon), Ana Majer (violončelo), Marin Maletić (gitara), Hrvoje Novak (violina) i Filip Šarić (gitara). Posebno iznenađenje priredila je Sedma klapa kojoj su se našim sviračima pridružili učenik Ante Mamić te profesori Josip Jukić i Petar Paradžik. Izveli su "Kolendu iz Sridnjeg Mista na otoku Šolti" te tradicionalnu pjesmu "Radujte se narodi".

Koncert koji je organizirala Jadranka Tukša, knjižničarka XVI. gimnazije, u suradnji s knjižničarkama Ivom Grisogono, Katarinom Hadrović Mudrovčić te našim knjižničarkama Lidijom Dizdar i Marijom Novokmet. Nadamo se kako će ovo prekrasno adventsko druženje profesora i učenika četiriju škola postati tradicijom!

 [više]

Radionica za nastavnike

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 12. 2017. 23:48

Prošli četvrtak je Inez Birolla Sić, profesorica informatike, održala još jednu radionicu za nastavnike, ovaj put o raznim servisima za izradu križaljki i sličnih slagalica. Zainteresirani kolege imali su priliku saznati više o alatima Crossword Labs, Word Search Labs i Puzzlemaker. Sigurni smo da je radionica obogatila postojeće metode predavanja te potaknula nastavnike na njihovu primjenu u svom radu kako bi poboljšali proces učenja.

 
 [više]

Advent u Budimpešti

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 12. 2017. 23:43

U petak, 8. prosinca 2.a i 2.e uživali su u čarima adventa u Budimpešti. S njima su bile njihove razrednice, profesorice Lana Šarić i Tihana Arbanas te profesorice Dragana Ažić i Marija Ćubelić. Uživali su i u jezeru Balaton, obveznoj postaji svakog izleta u Budimpeštu.

 
 [više]

Božićni koncert

Autor: Inez Birolla Sić, 14. 12. 2017. 23:28

Jučer je u Kapelici održan tradicionalni božićni koncert učenika Glazbene škole Pavla Markovca za učenike i profesore II., VII., XVI. i Klasične gimnazije. Uvodnu riječ imala je ravnateljica Ivka Nevistić, prof. koja je pozdravila prisutne i najavila koncert. Uz solistice Petru Barišić na harfi, Anu Tutić na flauti i Anu Majer na violončelu, nastupile su i Lana Jurinić, Katarina Bulović i Lucija Kuveždić kao klavirski trio te mješoviti zbor, gudački orkestar srednje škole te mješoviti zbor i orkestar srednje škole. Mješovitim zborom dirigirala je Antonija Blažina, prof., a orkestrom mr. art. Vladimir First. U ime Glazbene škole svima je zahvalio ravnatelj Josip Vrbanec. Čestitamo i zahvaljujemo Glazbenoj školi Pavla Markovca na lijepom glazbenom uvodu u blagdansko razdoblje i raspoloženje!

 
 [više]

Večer matematike

Autor: Inez Birolla Sić, 14. 12. 2017. 23:23

U poučnom i zabavnom ugođaju u četvrtak šesti sat održala se Večer matematike. Učenici prvih, drugih i trećih razreda cijeli su sat u Kapelici rješavali matematičke zadatke i sudjelovali u matematičkim radionicama. Uz edukativne i zanimljive primjere, učenici su se odlično proveli i utvrdili svoje znanje iz matematike. Cijeli događaj izveden je pod vodstvom profesorica Lucije Baljkas i Mirjane Špoljar koje su sve organizirale i pripremile. 

 
 [više]

Debatni klub VII. gimnazije

Autor: Inez Birolla Sić, 14. 12. 2017. 23:15

Prije tjedan dana članovi našeg Debatnog kluba sudjelovali su na obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv korupcije (9.12.). Prvo su igrali debatnu igru Mafija u kojoj je sudjelovalo 30-ak debatanata, a zatim poslušali debatu te raspravu panelista o neetičnom ponašanju.

 
 [više]

Humanitarni dan

Autor: Inez Birolla Sić, 14. 12. 2017. 09:17

Pozivamo vas na Humanitarni dan Sedme koji će se održati 21. 12. 2017. od 16 do 18 sati. Dođite i uživajte s nama u humanitarnom božićnom sajmu, kupite božićne ukrase, poslušajte koncert, sudjelujte u kvizu i tomboli. Prikupljeni prilozi namijenjeni su u humanitarne svrhe. Vidimo se!

 
 [više]

Božićni koncert

Autor: Inez Birolla Sić, 14. 12. 2017. 09:15

 
 [više]

Susret u Došašću

Autor: Inez Birolla Sić, 14. 12. 2017. 09:12

Pater Ike Mandurić prekjučer je u Kapelici učenicima koji pohađaju vjeronauk održao adventsku duhovnu obnovu. Govorio je o potrebi obnove ljudske dimenzije u čovjeku, o okretanju bližnjemu koji vapi za razumijevanjem, suosjećanjem, dobrotom. "Advent nas poziva da se otvorimo ambiciji kako je moguće i dobro otvoriti se dobru", istaknuo je, pozivajući učenike da "napreduju u ljudskosti, da postanu netko kome se može doći, tko znade utješiti". Hvala mu na poticajnim riječima, kao i organizatorici susreta, profesorici Tihani Arbanas.

 
 [više]

Slatko svakome

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 12. 2017. 00:50

U tijeku je akcija Slatko svakome. Uljepšajte nekome predbožićno vrijeme i poklonite mu kolačić!

 
 [više]

Božićna bajka 4.b

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 12. 2017. 09:11

Učenici 4.b prošli su četvrtak s razrednicom Robertom Pollak i profesoricom Marijom Novokmet posjetili Božićnu bajku obitelji Salaj. Veliko imanje u blizini Čazme, ukrašeno s više od dva milijuna lampica, već 15 godina oduševljava posjetitelje svojom raskoši i ljepotom. Slobodan dan, koji su zaslužili izvrsnim uspjehom i najmanjim brojem izostanaka u prošloj školskoj godini, proveden je u druženju i adventskom ugođaju. Dan proveden u druženju i veselju potvrdio je da se isplati biti uzoran razred!

 
 [više]

U Kapelici o terenskoj nastavi

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 12. 2017. 09:09

Prošlog utorka Iva Šimunović, Paula Žugec, Petra Ricijaš, Lucija Šebetić i Luka Dmiović predstavili su program terenske nastave na kojoj su bili krajem rujna. Pokazali su mjesta koja su posjetili, ispričali o zadatcima koje su na tim mjestima morali obaviti. Izdvojili su snimanje reklame za rijeku Soču, intervju s lokalnim stanovništvom u Limskom zaljevu te životinje i biljke Motovunske šume. Degustirali su kamenice i tartufe, vozili se na "zip lineu" te posjetili rijeku Soču. Zahvalili su svojim profesorima i mentorima - Marini Džidžić, prof., Franici Mirković, prof. te Franji Kresojeviću, prof.

 
 [više]

U radosti i veselju sa Svetim Nikolom!

Autor: Inez Birolla Sić, 7. 12. 2017. 00:02

  

 
 [više]

O državnoj maturi

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 12. 2017. 23:56

Ispitni koordinator, profesor Dominik Ćosić, održao je jučer maturantima informativno predavanje o državnoj maturi budući da su 1. 12. 2017. počele prijave ispita državne mature u ovoj školskoj godini. Priručnici o prijavi ispita s važnim datumoma i rokovima bit će objavljeni na stranicama www.ncvvo.hr te www.postani-student.hr.

 
 [više]

Božićno drvce

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 12. 2017. 23:49

    

Ove je godine u hodniku pored zbornice postavljen prirodan bor. Prekjučer su u jutarnjoj smjeni kuglice svog razreda postavili učenici II. gimnazije, a potkraj trećeg sata i za vrijeme velikog odmora svoje su kuglice donosili predstavnici naših razreda. Preuzimala ih je vesela skupina učenika s profesoricom Mirjanom Špoljar, a pridružila im se i ravnateljica Ivka Nevistić te ostali znatiželjnici!

 
 [više]

Prva pobjeda odbojkaša

Autor: Inez Birolla Sić, 4. 12. 2017. 11:27

 

Počela je nova sezona za odbojkašku momčad Sedme koja je prošle godine osvojila četvrto mjesto u Zagrebu. 

U subotu su porazili odbojkaše Druge ekonomske škole rezultatom 2:0 (27:25, 25:19). Dečkima i njihovoj voditeljici, profesorici Marini Čović, želimo puno uspjeha i sreće u daljenjem natjecanju!

 [više]

STEM kemija u Sedmoj - s osmijehom istražujem

Autor: Inez Birolla Sić, 4. 12. 2017. 11:23

Prošli četvrtak profesorica Vlatka Kuhar je organizirala radionicu iz STEM ciklusa ”Kemijsko-inženjerske radionice HDKI-ja” pod naslovom "Analizom pogodi koja je sol u vodi". Radionicu su vodili doc. dr. sc. Tomislav Portada, kemičar iz Instituta Ruđer Bošković, i Zvonimir Mlinarić, student farmacije i naš bivši učenik. Na radionici su bili učenici 2., 3. i 4. razreda V. i VII. gimnazije zainteresirani za učenje otkrivanjem uz pomoć profesorica Jagodar i Jelić.

 
 [više]

Slatkiši za Nikolinje

Autor: Inez Birolla Sić, 4. 12. 2017. 11:20

Prošli su četvrtak učenici Ivana Maletić, Jelena Pušić i Šimun Puljiz odnijeli slatkiše prikupljene za potrebe akcije ”Budi cool, udijeli slatkiš svoj” u Upravu zagrebačkog Caritasa.

 [više]

Sedma u HNB-u

Autor: Inez Birolla Sić, 4. 12. 2017. 11:14

Predavanje gospođe Ines Merkl odgovorilo je na pitanja poput: Čime se bavi HNB, središnja banka Republike Hrvatske? Što je monetarna politika? Tko izdaje hrvatski novac? Kada će Hrvatska biti spremna za uvođenje eura? Što je inflacija, a što devizni tečaj?

Također smo čuli nešto više o povijesti zgrade HNB-a, koja je zaštićeno kulturno dobro i najvažnije djelo arhitekta Viktora Kovačića, a kojom se središnja banka koristi od završetka Drugoga svjetskog rata.

Našim učenicima, budućim studentima, nudi se i mogućnost odrađivanje studentske prakse. Veselimo se budućem guverneru iz klupa VII. gimnazije!

 
 [više]

Sigurno u prometu

Autor: Inez Birolla Sić, 4. 12. 2017. 11:11

Prošli su tjedan učenicima prvih razreda u dvorani Kapelici održana predavanja djelatnika Policijske uprave Medveščak o sigurnosti u prometu. Predavanja su organizirana u suradnji s pedagoginjom Marijom Ćubelić kako bi se osvijestilo učenike o pravilnom ponašanju u prometu i na ulici te o opasnostima na koje mogu naići.

 
 [više]

Njemačka jezična diploma

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 11. 2017. 19:40

Naši su učenici jučer pristupili pismenom dijelu DSD ispita koji se sastojao od slušanja i razumijevanja pročitanoga teksta te pisanja eseja. Želimo im sreću na skorašnjem usmenom dijelu ispita.

 [više]

Budi cool, udijeli slatkiš svoj!

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 11. 2017. 19:37

Naša škola na poticaj profesorice Tihane Arbanas svake godine sudjeluje u Caritasovoj akciji "Budi cool, udijeli slatkiš svoj!". Na taj način pomažemo obiteljima koje svoju djecu ne mogu razveseliti čizmicom slatkiša za Svetog Nikolu. U prizemlju je košara koju ćemo napuniti slatkišima, grickalicama i tako doprinijeti dječjoj sreći. Dobro je činiti dobro!

 
 [više]

Bravo Lana!

Autor: Inez Birolla Sić, 28. 11. 2017. 08:05

Lana Miličević, učenica 3.b, izabrana je za članicu Četvrte generacije Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu (MMS) i mandat joj traje tri godine. Mreža mladih savjetnika je stalno savjetodavno i suradničko tijelo pravobraniteljice za djecu - čini ga dvadesetero djece i mladih u dobi od 12 do 18 godina. Osnovano je radi bolje komunikacije s djecom i mladima te da bi se što bolje zastupalo njihove interese. Lana je ovaj tjedan prisustvovala prvom sastanku mladih savjetnika u Donjoj Stubici. Ponosni smo, čestitamo joj i želimo puno uspjeha u savjetničkom radu!

 
 [više]

Četvrtkom u Palmi

Autor: Inez Birolla Sić, 28. 11. 2017. 08:01

 

Profesorica Tihana Arbanas s učenicima koji pohađaju vjeronauk kreativno je osmislila prvi srednjoškolski susret čiji je gost bio Marko Perković Thompson. Tema susreta bila je vjera, ljubav i domovina. Učenici Ante Toni Čulin, Špiro Gabelić, Gabriela Karačić, Marijana Klarić i Marko Kordić snimili su uz probe i vježbanja kratki video koji se prikazao na susretu. Vjeronauk će se dalje održavati svakog četvrtka, a jednom mjesečno dolazit će poznate osobe iz javnog života. Pozivamo sve zainteresirane učenike da se pridruže.
 

 
 [više]

U Kapelici o terenskoj nastavi

Autor: Inez Birolla Sić, 24. 11. 2017. 10:10

Ana Milković, Hana Srna i Fran Jirouš predstavili su jučer u dvorani Kapelica program terenske nastave na kojoj su bili krajem rujna. Izlagali su zainteresiranim drugašima svoj rad i nezaboravne doživljaje iz Arboretuma Trsteno, Dubrovnika, Mljeta, Stona te Lokruma koje su posjetili u pratnji svojih profesora Josipa Jukića, Vlatke Kuhar, Katarine Filković i Lidije Dizdar. 

 [više]

Zagrebački kvartovi - pobjednički video

Autor: Inez Birolla Sić, 24. 11. 2017. 10:07

Čestitamo Luciji Božić, Katarini Sekol, Ivi Šimunović, Katarini Šitum i Dorijanu Maslaću iz 4.a! Na našoj facebook stranici pogledajte pobjednički video.

 [više]

Interliber 2017.

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 11. 2017. 12:17

Na ovogodišnjem, 40. međunarodnom sajmu knjiga i učila, prošetali smo u carstvom knjiga i tradicionalno sudjelovali u završnom dijelu Književnih matineja Festivala svjetske književnosti. U potrazi za povoljnim lektirama svratili smo do izložbenih prostora raznih nakladnika te u moru polica otkrili i knjige naših profesora. Do novog Interlibera i novih naslova na policama naše knjižnice!

 [više]

Debatni klub VII. gimnazije

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 11. 2017. 12:14

Ovog vikenda "mali" Ljiljani imali su priliku debatirati na svom prvom turniru Newb Open. Sva tri tima ostvarili su rezultat od 3 pobjede i 2 izgubljene debate na koji smo jako ponosni. Puni dojmova i zadovoljni uspjesima jedva čekaju nadolazeće turnire.

 [više]

Obuka iz prve pomoći

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 11. 2017. 12:12

Učenici drugih razreda koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Prva pomoć u pratnji mentorice, profesorice Anamarije Jelić sudjelovali su u obuci. Održana je u Novom Vinodolskom od 17. do 19. 11. 2017. u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. 

 [više]

Zahvalnica za darovane knjige

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 11. 2017. 12:10

Ovih dana primili smo zahvalnicu Gimnazije Marka Marulića Tomislavgrad za sudjelovanje u akciji prikupljanja potrebnih knjiga. Organizirana je početkom rujna na poticaj Zagrebačkog ogranka Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Gimnaziji Marka Marulića želimo puno uspjeha u radu!

 [više]

Još jednom u Strasbourgu

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 11. 2017. 00:47

  

Dvadeset dvoje učenika sa svojim mentoricama, Marinom Čović i Inez Birolla Sić, sudjelovalo je prošli petak na danu Euroscola u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Katarina Topić i Matija Huđin svojim su kolegama predstavili Hrvatsku, učenici su pobliže upoznali institucije Europske unije te sudjelovali u debatama o budućnosti Europe, a Katarina Šitum pobijedila je u kvizu znanja. Na povratku učenici su obišli i München. Ovo je već treća godina sudjelovanja Sedme na danu Euroscola. 

 [više]

Vukovaru s ljubavlju

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 11. 2017. 00:43

U znak sjećanja na žrtve Vukovara predstavnici svih razreda u pratnji profesorica Baljkas, Dizdar i Džidžić u petak su postavili i zapalili svijeće u Ulici grada Vukovara.

 [više]

Zapamtite Vukovar

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 11. 2017. 00:37

  

"... vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost." (Siniša Glavašević)
U petak smo dostojanstveno obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u dvorani Kapelici.

 [više]

Snimi trailer za lektiru - predaja sinopsisa

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 11. 2017. 00:32

Obavještavamo razrede da sinopsise za svoje filmske trailere trebaju predati najkasnije do petka, 24. studenoga 2017. Predaja sinopsisa za sve prijavljene razrede je obvezna. Sinopsisi se u elektroničkom obliku trebaju poslati na e-mail adresu stzl@net.hr. Potrebno je navesti autora sinopsisa i razred. Eventualnu pomoć ili konzultacije oko izrade sinopsisa možete zatražiti od profesorice Katarine Slade tijekom ovoga tjedna. Sve ostale obavijesti pratite na Facebook stranici škole.

 [više]

Završen Mjesec hrvatske knjige

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 11. 2017. 00:24

Brojnim aktivnostima uz naše knjižničarke, profesorice Lidiju Dizdar i Mariju Novokmet, obilježili smo Mjesec hrvatske knjige posvećen enciklopedistici. Pratili smo događanja vezana uz središnje programe poticanja čitanja, a u knjižnici smo predstavili izvore posvećene Pavlu Skaliću, prvom hrvatskom enciklopedistu. Akcijom "Čuvajmo knjige" podsjetili smo na potrebu i dužnost odgovornog odnosa prema knjizi. Obilježili smo i Dan školske knjižnice, a na Interliberu sudjelovali u finalu Književnih matineja Festivala svjetske književnosti. Uspješno smo surađivali s narodnim knjižnicama uživajući u književnoj večeri sa Sonjom Smolec u Knjižnici Medveščak, a nekoliko razreda posjetilo je Knjižnicu Božidara Adžije i razgledalo izložbu o Pavlu Skaliću uz stručno vodstvo. 

 [više]

Radionice o montaži i snimanju

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 11. 2017. 00:12

 

Završene su radionice unutar projekta "Snimi trailer za lektiru" koji su organizirale i vode profesorice Maja Gnjidić i Katarina Slade. Prva radionica održana je 6. 11. na kojoj je Marko Šapina, naš bivši učenik i vjerni suradnik, govorio o montaži. 14.11. je Bojana Burnać, direktorica filmske fotografije, govorila o snimanju i osnovama teorije filma. Naša gošća je magistrirala na Odsjeku filmskog snimanja Akademije dramskih umjetnosti i prva je snimateljica u povijesti hrvatske kinematografije koja je snimila dugometražni igrani film. Obje radionice obogatile su polaznike i izvrsna su pomoć u osmišljavanju i izradi trailera za lektire. S nestrpljenjem očekujemo prve radove! Sretno!

 [više]

Predstavljanje Hrvatskog vojnog učilišta

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 11. 2017. 00:08

 

Prošli tjedan su u Kapelici zainteresiranim maturantima predstavljeni studijski programi Hrvatskog vojnog učilišta o zanimanjima vojni pilot, vojno pomorstvo i drugi programi Oružanih snaga RH. Naši maturanti bili su veoma zadovoljni predstavljačima i sadržajem, kao i pedagoginja Marija Ćubelic koja je sudjelovala u organizaciji.

 [više]

STEM u Sedmoj

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 11. 2017. 00:02

Prošli je tjedan u punoj Kapelici održano prvo predavanje projekta "STEM u Sedmoj". S nuklearnom energijom i zračenjem, njihovim prednostima i manama, upoznala nas je Lara Topol. Ona je bivša učenica naše škole koja je nakon završenog FER-a svoje mjesto našla u NE Krško i rado se odazvala pozivu. Ivica Bašić, predsjednik Hrvatskog nuklearnog društva, govorio je o važnosti zaposlenja u STEM području. Čestitamo organizatoricama, profesoricama Lani Šarić i Mirjani Špoljar. 

 [više]

S Tigrovima u Novskoj

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 11. 2017. 23:59

Na poticaj profesora Hrvoja Malčića i u suradnji s Prvom gardijskom brigadom "Tigrovi" zainteresirani učenici 3. i 4. razreda naše škole posjetili su 3. studenoga spomen područje Trokut Novska. Nakon mise i polaganja vijenaca imali su priliku slušati ratna i životna iskustva generala Josipa Lucića, ratnog zapovjednika "Tigrova", elitne gardijske dobrovoljačke postrojbe u Domovinskom ratu koja obilježava 27. obljetnicu svoga ustroja. Čestitamo im, s ljubavlju se sjećamo i čuvamo uspomenu na tu sjajnu borbenu postrojbu.

 [više]

Književna večer sa Sonjom Smolec

Autor: Inez Birolla Sić, 14. 11. 2017. 16:09

U petak, uoči Dana hrvatskih knjižnica, posjetili smo Knjižnicu Medveščak i uživali u književnoj večeri sa spisateljicom za djecu i mlade Sonjom Smolec. O romanu "Moja polovica Mjeseca" s njom je razgovarala Silvija Šesto, naša istaknuta i nagrađivana književnica. Na gostoprimstvu zahvaljujemo knjižničarki Aneli Mažuran i ostalom osoblju Knjižnice Medveščak.

 [više]

Zagrebački kvartovi

Autor: Inez Birolla Sić, 14. 11. 2017. 15:52

Prošli tjedan su se četvrtaši tradicionalno okupili u dvorani Kapelici kako bi izabrali najbolji od tri polufinalna videa na temu "Moj kvart". Unutar nastave geografije prvo se birao najbolji razredni video koji je potom ušao u finale. Pobjednici su učenici 4.a: Lucija Božić, Katarina Sekol, Iva Šimunović, Katarina Šitum i Dorijan Maslać. Čestitamo pobjednicima kao i profesorima geografije Marini Džidžić, Josipu Jukiću i Franji Kresojeviću te sjajnom povjerenstvu! Prenosimo vam dašak atmosfere, a pobjednički video objavit ćemo uskoro!

 [više]

DSD kamp na Sljemenu

Autor: Inez Birolla Sić, 7. 11. 2017. 01:13

Učenici četvrtih razreda koji pohađaju DSD, zajedno sa srednjoškolcima iz Krapine, ovaj vikend proveli su na DSD kampu na Sljemenu. Bili su smješteni u Domu Crvenog križa gdje su se, uz mentorstvo profesorice Sonje Biermann, pripremali za nadolazeće DSD ispite. Uvjereni smo da uspjeh neće izostati, sretno!

 [više]

Drugaši u Grazu

Autor: Inez Birolla Sić, 2. 11. 2017. 10:22

Prošloga petka učenici 2.c i 2.f s razrednicima i pratnjom išli su na jednodnevni izlet u Graz. Razgledali su uže središte grada, popeli se uspinjačom na Schlossberg odakle se pružao prekrasan pogled, posjetili su katedralu i oružarnicu Landeszeughaus. 

 [više]

Bravo, košarkaši!

Autor: Inez Birolla Sić, 2. 11. 2017. 10:20

Košarkaška momčad Sedme gimnazije odnijela je pobjedu u objema prošlu subotu odigranim utakmicama. Rezultatom 62:20 naši su dečki svladali najprije Elektrostrojarsku obrtničku školu, a potom rezultatom 81:29 i ŠZMS Vinogradska. Igrali su Niko Vuchetich, Fran Miličević, Jakov Kelečević, Marko Grbeša, Roko Vrkljan, Juraj Dawidowsky i Tvrtko Barbir. Čestitamo dečkima i mentorici Marini Čović, prof. te im želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju!

 [više]

Prvaši na prvom izletu

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 10. 2017. 18:52

  

Učenici prvih razreda s razrednicima, ravnateljicom Ivkom Nevistić i pratnjom, posjetili su 24. listopada Ozalj, Turanj i Karlovac. 

 [više]

Dan školske knjižnice

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 10. 2017. 18:38

v

U ponedjeljak smo uz knjižničarke Lidiju Dizdar i Mariju Novokmet tradicionalno u čitaonici obilježili Dan školske knjižnice. Članovi Kreativne grupe izveli su recitatorsko-glazbeni program. U središtu je bio razgovor o novoj knjizi našega profesora Josipa Jukića "Vladari Hrvatske". Knjigu je predstavio naš profesor Hrvoje Malčić, dok je s autorom razgovarala maturantica Lucija Šebetić. Druženje je svojim dolaskom obogatila i umirovljena knjižničarka Ana Benc Kiš te naši bivši učenici, članovi Kreativne grupe – Marko Šapina koji nam je i ove godine osmislio plakat, Franka Troha, Ines Trkulja, Ivan Čulo i Dominik Vladić. 

 [više]

Snimi trailer za lektiru - prijave

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 10. 2017. 11:16

Prijave razreda za sudjelovanje u natjecanju STZL bit će otvorene od danas, 23. listopada do 31. listopada u knjižnici. Čekamo vas...

 [više]

Na nacionalnoj smotri Turističke kulture

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 10. 2017. 11:12

  

Ured državne uprave Splitsko-dalmatinske županije, Odjel za prosvjetu i kulturu, već 15 godina provodi projekt Turistička kultura kojim svake godine poziva osnovne i srednje škole iz Hrvatske i inozemstva (hrvatska dijaspora) da na predloženu temu istražuju turistički potencijal lokalne sredine. Ovogodišnja tema bila je Okusi i mirisi mog zavičaja.

Karla Bebek, Laura Rudelj i Lovro Turalija, učenici 4.c razreda, uz pomoć svog razrednika i mentora Josipa Jukića prihvatili su izazov i izradili kratki film, prezentaciju i esej pod naslovom Med – tekuće zlato Zagreba. Od prijavljenih 60-ak radova na smotru je pozvano po pet iz osnovnih i srednjih škola. 

 

 [više]

U Europskom parlamentu

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 10. 2017. 11:07

Na poziv zastupnice Dubravke Šuica, 14 ambasadorica i ambasadora boravilo je u Briselu. Među pozvanima bio je i Dominik Ćosić, prof., naš senior ambasador Europskog parlamenta. Predstavljao je našu školu na svečanoj dodjeli nagrade Europski građanin 2017. koju je upotpunio prvi nastup jedne hrvatske klape (obitelj Barun) u Europskom parlamentu. Čestitamo!

 [više]

Dan kruha i jabuka

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 10. 2017. 11:02

  

U petak smo prvi put u dvorani Kapelici obilježili Dan kruha i jabuka. Prisutne su zabavljali školski svirači na gitari i violini, a u pozadini su se puštale razredne prezentacije sa zanimljivostima o kruhu, jabukama i žitaricama te receptima za izradu jela od kruha i jabuka. Kapelica je bila ukrašena u duhu jeseni i jabuka, a na ulazu posjetitelji su se mogli okrijepiti pićem. Učenici su s radošću prodavali krušne i jabučne proizvode koje su sami napravili: štrudle, peciva i kolače, a prikupljeni prilozi upotrijebit će se u humanitarne svrhe. Posebne zahvale idu profesoricama Vlatki Kuhar, Maji Gnjidić i Barbari Koričančić koje su zaslužne za ideju i uspješno provođenje ove akcije koja će, nadamo se, postati tradicijom. 

 [više]

Pater Ike Mandurić u Kapelici

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 10. 2017. 08:56

  

Na poziv profesorice Tihane Arbanas u četvrtak je našu školu posjetio pater Ike Mandurić, isusovac. Učenici su došli u velikom broju poslušati njegovo predavanje - dočekala ga je prepuna Kapelica s više od 300 učenika. Pater je započeo predavanje svjedočanski, iznoseći vlastito iskustvo potrage za Bogom, a po izrazima lica mladih koji su ga slušali vidjelo se da je to pitanje koje muči sve. Svoj govor završio je vrlo jednostavnom porukom: „Činite i budite dobro u svijetu!“ 

 [više]

"Ne dvoji! Za drugog izdvoji."

Autor: Inez Birolla Sić, 17. 10. 2017. 21:09

Završena je humanitarna akcija Solidarnost na djelu pod geslom "Ne dvoji! Za drugog izdvoji." u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Ponosni smo što su u njoj sudjelovali i naši učenici koji su, za donaciju od 5 kuna, dobili samoljepljivi blokić. Profesorice Anamarija Jelić i Lana Šarić s učenicima prvih i 2.a razreda tim povodom uredile su pano "Kutak humanosti" u predvorju škole. Izradili su otisak svoga dlana s ispisanom, lijepom i humanom porukom ili osobnom humanom gestom. Hvala im, kao i svima koji svojom dobrotom pomažu osobama kojima je pomoć zaista potrebna!

 [više]

Radio Marija

Autor: Inez Birolla Sić, 17. 10. 2017. 21:07

Prošli petak je skupina naših učenika pod vodstvom profesorice Tihane Arbanas odradila još jednu emisiju na Radio Mariji. Tema je bila problemi mladih te kako i gdje tražiti pomoć. Prvo su razgovarali o problemima s kojima se djeca susreću već u osnovnoj školi, a potom u srednjoj. Raspravljali su o tome kako pomoći nekome tko ima problema u obitelji, školi ili u društvu. Iako nisu svi imali iste ideje gdje potražiti pomoć, složili su se da sve probleme valja shvatiti ozbiljno i uvijek treba potražiti pomoć. 

 [više]

Međurazredno natjecanje "Snimi trailer za lektiru"

Autor: Inez Birolla Sić, 13. 10. 2017. 11:47

Voliš uzbuđenja i akciju? Čitaš knjige i gledaš filmove? Kreativ(a)n(a) si i maštovit(a)? Timski si igrač?

Ukoliko je tvoj odgovor na gore postavljena pitanja potvrdan, pozivamo te da se zajedno s prijateljima iz razreda uključiš u natjecanje Snimi trailer za lektiru.

 [više]

Nova knjiga profesora Jukića

Autor: Inez Birolla Sić, 13. 10. 2017. 08:35

Josip Jukić, profesor povijesti i geografije, razveselio nas je ovih dana svojom trećom knjigom, bogato ilustriranom djelu "Vladari Hrvatske: od prvih knezova do današnjih dana" u izdanju Mozaik knjige. Knjiga ima i zanimljiv dodatak – rodoslovna stabla. Čestitamo profesoru Jukiću na njegovom radu i doprinosu proučavanju hrvatske povijesti.

 [više]

Uz Europski dan jezika

Autor: Inez Birolla Sić, 7. 10. 2017. 20:59

Prošli tjedan obilježili smo Dan europskih jezika. U projektu su sudjelovali nastavnici stranih jezika i hrvatskog jezika te učenici iz 1.b, 2.e, 2.f, 3.b, 3.f i 4.c. Željeli su potaknuti širenje znanja i interesa o europskim jezicima te njihovoj povezanosti. Čestitamo na zanimljivom i kreativnom upoznavanju nekih obilježja europskih jezika.

 [više]

Prezentacijska debata

Autor: Inez Birolla Sić, 7. 10. 2017. 11:59

U četvrtak nakon nastave u dvorani Kapelica održana je prezentacijska debata koju su organizirali Fran Markić, nova suvoditeljica Karla Ćurlić te profesorica Ana Šiljeg Gilja. Na temu ”Ovaj dom smatra da ne bi trebalo objavljivati privatne stvari iz života javnih osoba“ debatirali su naši učenici Karla Bebek, Kristina Tikvić, Luka Krešić, Lana Miličević, Ante Odak i Ines Matošević. Pozivamo sve da prate stranicu debatnoga kluba: https://www.facebook.com/7debata/.

 [više]

Srebrenica - da se nikad ne zaboravi

Autor: Inez Birolla Sić, 7. 10. 2017. 11:32

Put Srebrenice krenuo je 29. rujna ispred zagrebačke džamije XI. konvoj mladih Bošnjaka RH i njihovih prijatelja. U njemu su, uz vodstvo profesora Franje Kresojevića i Petra Paradžika, sudjelovale učenice 4.b: Ana Gadže, Ivana Metić, Hana Mustafa, Ana Petrušić, Karla Sever i Kristina Tikvić. O potresnim iskustvima, miru s kojim su došli da bi na dostojanstven način odali počast mrtvima, moći ćete pročitati u ovogodišnjem broju Sedme.

 [više]

Posjet Družbi Isusovoj

Autor: Inez Birolla Sić, 7. 10. 2017. 11:26

U ponedjeljak su učenici 2.e razreda sa svojom razrednicom, profesoricom Tihanom Arbanas i u pratnji pedagoginje Marije Ćubelić te profesorice Andreje Jagodar posjetili kompleks crkve i fakulteta Družbe Isusove. Učenicima je u Crkvi Bezgrješnog Srca Marijina o povijesti župe i izgradnje crkve govorio župnik, pater Blaženko Nikolić, dok je orgulje svirao naš maturant Dubravko Ćepulić Polgar.
 

Posjetili su umjetnički atelje akademskog kipara, isusovca Zdenka Vidovića te knjižnicu Jurja Habdelića. Razgledali su i Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, a u studentskoj kapelici na hebrejskom su zapjevali psalam s doc. dr. sc. Nikom Bilićem, rektorom jordanovačkog Kolegija. Na kraju ih je čekalo stručno vodstvo i vesela nagradna igra na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. 

 [više]

"Ne zato jer ne"

Autor: Inez Birolla Sić, 7. 10. 2017. 11:22

Ovaj su tjedan u dvorani Kapelici prvaši slušali predavača Policijske uprave zagrebačke koji im je govorio o ovisnostima u sklopu preventivne akcije "Ne zato jer ne". Upozorio ih je na štetne učinke sredstava ovisnosti na ljudski organizam te ih potaknuo na razvijanje zdravih, pozitivnih stavova i oblika ponašanja.

 [više]

Zaziv Duha Svetoga

Autor: Inez Birolla Sić, 2. 10. 2017. 08:13

Na početku još jedne školske godine u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici profesorica Tihana Arbanas već tradicionalno organizirala je zaziv Duha Svetoga. Misnome su slavlju prisustvovali mnogi učenici, njihove obitelji, profesori te ravnateljica Ivka Nevistić, prof.

Svećenik je u prepunoj crkvi kao glavnu poruku i izazov istaknuo kako trebamo postati i ostati autentični. Vjerujemo da će tako biti te se pridružujemo željama profesorice Arbanas: „Neka nam ova godina pred nama bude puna Božjeg blagoslova, stjecanja novih znanja, međusobnog uvažavanja te srećom ispunjenih dana i događaja!”

 [više]

Sedma gimnazija: "Potpuno dominantni"

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 9. 2017. 19:21

Na danas održanom prednatjecanju Euroscola naši učenici - Luka Dmiović, Matija Huđin, Luka Krešić, Katarina Sekol, Iva Šimunović, Lucija Šebetić i koordinatorica Katarina Topić, uvjerljivo su osvojili 1. mjesto sa čak 15 bodova više od drugoplasiranih te osvojili nagradno putovanje u Strasbourg krajem studenoga!

Nakon provjere znanja o europskim pitanjima, na inovativan i domišljat način bavili su se temom kibernetičke sigurnosti te svoj rad predstavili prosudbenom povjerenstvu. Predstavnici naše škole putuju tako već treći put u Strasbourg; čestitamo učenicima te njihovim mentoricama, profesoricama Marini Čović i Inez Birolla Sić!

 
 
 [više]

Stipendije Grada Zagreba

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 9. 2017. 21:41

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport objavio je Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba učenicima za školsku godinu 2017./2018. Rok za podnošenje molbi je 11. listopada 2017. Prijavite se!

 [više]

Sedma - škola ambasador

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 9. 2017. 20:56

Našu je školu danas posjetio Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu s kojim su bivši i sadašnji učenici VII i II. gimnazije u četrdesetpetominutnom razgovoru raspravljali o aktualnim temama. Ravnateljici škole Ivki Nevistić, prof., mentoru Dominiku Ćosiću, prof. te učenicima gospodin Picula dodijelio je priznanja, a naša je škola stekla laskavu titulu "škole ambasadora". 

 [više]

Mali dom

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 9. 2017. 20:51

 [više]

Terenska nastava

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 9. 2017. 20:31

    

Petak i vikend bili su u znaku terenske nastave. Čak tri skupine učenika s profesorima su putovali Hrvatskom. Drugaši su istraživali i učili u Dubrovniku i okolici, trećaši su bili u Šibeniku i sjevernoj Dalmaciji, a četvrtaši u Istri. 

 [više]

Vijeće učenika

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 9. 2017. 20:28

Prošli tjedan održana je prva sjednica Vijeća učenika. Ovogodišnji predsjednik je Luka Dmiović, 4.d, zamjenica mu je Ines Husković, 3.d, zapisničarka je Jelena Pušić, 3.e. Čestitamo im i želimo puno uspjeha u radu!

 [više]

Sastanak s roditeljima učenika 1. razreda

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 9. 2017. 22:14

Jučer je u dvorani Kapelici toplu dobrodošlicu roditeljima prvaša poželjela je naša ravnateljica Ivka Nevistić, prof. predstavivši rad škole. Srdačne riječi ohrabrenja i podrške uputile su potom pedagoginja Marija Ćubelić te psihologinja Anđelka Mišura, a na kraju su se roditelji s predstavljenim razrednicima uputili u razrede. Želimo svima puno uspjeha, radujemo se budućoj suradnji!

 [više]

Obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 9. 2017. 20:15

Pripadnici nacionalnih manjina imaju mogućnost obrazovati se na materinskom jeziku na svim stupnjevima obrazovanja. Ovim putem želimo upoznati učenike i roditelje s mogućnošću pohađanja nastave na jeziku nacionalnih manjina po modelu C.

Nastava nije isključivo namijenjena pripadnicima nacionalnih manjina, mogu je pohađati i ostali učenici srednjih škola.

Više pročitajte u sljedećem Dopisu te Upitniku.

 [više]

Roditeljski sastanak za roditelje učenika 1. razreda

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 9. 2017. 11:11

Roditeljski sastanak za roditelje/skrbnike učenika prvih razreda održat će se u četvrtak, 14. rujna 2017. u 19:15 u dvorani 58 na II. katu.

 [više]

Početak nastave u šk. god. 2017./2018.

Autor: Inez Birolla Sić, 30. 8. 2017. 00:10

Nastava počinje 4. rujna 2017. u jutarnjoj smjeni.

Učenicima 2., 3. i 4. razreda nastava počinje u 7:55. Učenici 1. razreda  trebaju doći u 8:10. u Kapelicu (dvoranu 58 na II. katu). Nakon pozdrava ravnateljice, učenicima će se predstaviti njihovi razrednici koji će ih prozvati i povesti u učionice.

Popis razrednika i učionica za sve razrede možete pogledati ovdje.

Svi učenici trebaju ponijeti ruksake ili torbe za školske knjige.

Učenicima 1. razreda želimo dobrodošlicu, a svima uspješnu školsku godinu koja je pred nama!

 

 [više]

Sara Anđela Perić među 20 najboljih

Autor: Inez Birolla Sić, 24. 7. 2017. 09:27

  

Našoj maturantici Sari Anđeli Perić prošli petak je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja dodijeljeno priznanje za ostvaren izniman uspjeh na državnoj maturi iz obveznih predmeta na višoj razini. Nagradu najboljim maturantima, kao i Nagradu Soljačić, zajednički su uručili Marin Soljačić, utemeljitelj Nagrade i donator, profesor na Odsjeku za fiziku na uglednome Massachusetts Institute of Technology (MIT) i prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja. 

 [više]

Maturanti, Sedma vas voli!

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 7. 2017. 13:31

Na jučerašnjoj svečanoj podjeli svjedodžbi maturantima ravnateljica Ivka Nevistić pozdravila je prisutne učenike i roditelje, svima poželjela puno sreće te istaknula kako su im vrata škole otvorena te da ih Sedma voli. U kratkim su obraćanjima učenike pozdravili i njihovi razrednici, poželjeli im puno uspjeha te zahvalili na druženju i suživotu prethodne četiri godine. Nakon zajedničkoga dijela, razrednici su u učionicama podijelili maturalne svjedodžbe. Čestitamo i sretno!

 [više]

Rej Kovačević i profesorica Kuhar u Ministarstvu znanosti

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 7. 2017. 19:20

Naš maturant Rej Kovačević i njegova mentorica, profesorica Vlatka Kuhar, dobitnici ugledne nagrade “The ISABS Future Scientist Award”, bili su danas u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Primili su ih, zajedno s još šestero učenika i njihovih mentora nagrađenih na “The Tenth International Society for Applied Biological Sciences (ISABS) Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine”, prof. dr. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja i prof. dr. Dragan Primorac, predsjednik ISABS-a. 

 [više]

Profesorice Kušenić Šparavec i Malić u mirovini

Autor: Inez Birolla Sić, 17. 7. 2017. 18:44

    

Na posljednjoj sjednici Nastavničkog vijeća oprostili smo se od profesorica Zdenke Šparavec Kušenić, prof. geografije i Ines Malić, prof. biologije isprativši ih u zasluženu mirovinu. Dirljive riječi zahvalnosti uputila im je ravnateljica Ivka Nevistić. Hvala im na beskrajnoj požrtvovnosti, humanosti, sjajnom nastavničkom potencijalu - širokim lepezama nemjerljiva znanja kojima su godinama obogaćivale svoje učenike. 

 [više]

Maturanti - podjela svjedodžbi

Autor: Inez Birolla Sić, 17. 7. 2017. 16:44

Dragi naši maturanti, svečana podjela maturalnih svjedodžbi održat će se 20. srpnja 2017. u 11 sati u Kapelici.

 [više]

Obavijest za maturante - promjena termina za prigovore

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 7. 2017. 10:26

Prigovori na rezultate Državne mature mogu se podnijeti danas (12. srpnja) do 13h i sutra (13. srpnja) od 9 do 13h. Prigovori se podnose isključivo osobno.

 [više]

Obavijest za maturante

Autor: Inez Birolla Sić, 10. 7. 2017. 16:19

Žalbe na rezultate Državne mature bit će 13. i 14. srpnja 2017. od 10 do 12 sati.

 [više]

Obavijest za učenike 1., 2. i 3. razreda

Autor: Inez Birolla Sić, 10. 7. 2017. 16:17

Učenicima koji nisu preuzeli svjedodžbe na dan podjele razrednici će ih podijeliti prvi dan nastave, 4. rujna 2017.

 
 
 
 [više]

1.D i 3.B najbolji

Autor: Inez Birolla Sić, 10. 7. 2017. 16:14

  

Na nedavno održanoj sjednici Nastavničkog vijeća najboljim razredima u školskoj godini 2016./2017. proglašeni su 1.D (razrednica Vlatka Kuhar)i 3.B (razrednica Roberta Pollak). Oni su ostvarili najbolji uspjeh i najmanji broj izostanaka pa su nagrađeni jednim slobodnim danom u sljedećoj školskoj godini. Čestitamo! 

 [više]

Maturalno putovanje

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 6. 2017. 17:22

   

Treći razredi sretno su se vratili sa svog maturalnog putovanja na kojem su posjetili Azurnu obalu, Provansu i Kataloniju iz kojih su donijeli prekrasne uspomene. Još će dugo prepričavati sve ono što su vidjeli i doživjeli.

 [više]

"Nobel Spirit"

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 6. 2017. 17:14

Na najveće ovogodišnje okupljanje nobelovaca i oko 500 znanstvenika iz više od 40 zemalja svijeta bili su pozvani i naš učenik Rej Kovačević (4. razred) te profesorica Vlatka Kuhar kao mentorica. 10. konferencija ISABS održala se od 19. do  24. lipnja u Dubrovniku.  

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 6. 2017. 17:05

Podjela svjedodžbi i preuzimanje školskog lista (10,00kn) održat će se prema sljedećem rasporedu:

3.7.2017. (ponedjeljak)
10:00 1.A, 1.B, 1.C
10:30 1.D, 1.E,  1.F

 

4.7.2017. (utorak)
10:00 2.A, 2.B, 2.C
10:30 2.D, 2.E,  2.F

 

5.7.2017. (srijeda)
10:00 3.A, 3.B, 3.C
10:30 3.D, 3.E,  3.F

Prije podjele svjedodžbi učenici moraju vratiti knjige u školsku knjižnicu.

 [više]

Podjela svjedodžbi za maturante

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 6. 2017. 09:47

Zbog promjene termina održavanja ispita državne mature iz hrvatskoga jezika, podjela svjedodžbi za četvrte razrede održat će se 27. 6. 2017. (utorak) prema sljedećem rasporedu:

9:30 4.A i 4.B
10:00 4.C i 4.D
10:30 4.E i 4.F

Isti dan bit će povrat udžbenika i preuzimanje školskog lista.

 [više]

Državna matura - obavijest maturantima

Autor: Inez Birolla Sić, 19. 6. 2017. 17:14

Obavještavamo vas da se sutra, 20. lipnja neće provesti ispit iz Hrvatskoga jezika - Test (A i B razina). Obavijest o novom terminu pogledajte na stranicama NCVVO.

 [više]

Obavijest maturantima

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 6. 2017. 15:45

Dana 28. 6. 2017. (srijeda) bit će podjela razrednih svjedodžbi za četvrte razrede, povrat udžbenika i preuzimanje školskog lista (10,00 kn). Svjedodžbe će se dijeliti prema sljedećem rasporedu:

9:30 4.A i 4.B
10:00 4.C i 4.D
10:30 4.E i 4.F
 [više]

Vraćanje udžbenika za 1., 2. i 3. razrede

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 6. 2017. 15:40

Povrat udžbenika bit će organiziran u ponedjeljak 12. 6. 2017. i u srijedu 14. 6. 2017. od 8 do 14 sati. Učenici 1. i 2. razreda knjige mogu predati u kabinet njemačkog, a učenici 3. razreda u kabinet engleskog jezika. 
Učenici 1. razreda ne vraćaju udžbenik latinskog jezika, a učenici 2. razreda ne vraćaju psihologiju. Ne vraćaju se ni udžbenici ni radne bilježnice stranih jezika. 
Razrednici će s učenicima pregledati udžbenike u učionici i potom ih poslati u kabinete.

 [više]

Počinje državna matura

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 6. 2017. 21:19

Ispitom iz psihologije sutra započinje ljetni rok državne mature u ovoj školskoj godini. Ravnateljica Ivka Nevistić i cijelo Nastavničko vijeće žele svim maturantima puno uspjeha i sreće te dobre rezultate!

 [više]

Nagrada Reju Kovačeviću

Autor: Inez Birolla Sić, 31. 5. 2017. 21:24

Naš maturant Rej Kovačević osvojio je radom "How photosynthesis influences the concentration of heavy metals in white wine", mentor Vlatka Kuhar, prof., posebnu nagradu za učenike srednjih škola u sklopu 10. kongresa Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti (ISABS). Rad našeg učenika je jedan od šest najboljih radova koji će biti predstavljeni u Dubrovniku od 19. - 21.6.2017.

Na toj će konferenciji predavanja održati i petero Nobelovaca iz medicine i kemije, što je najveći skup dobitnika Nobelove nagrade ikad izvan Švedske.

Čestitamo na velikom uspjehu!

 [više]

Termini konzultacija za maturante

Autor: Inez Birolla Sić, 29. 5. 2017. 15:01

Predmet Razred Termin Nastavnik
Hrvatski jezik 4.A, 4.D 30.5. u 10:20 Sanja Zolić Neralić
Hrvatski jezik 4.B, 4.C,
4.E
30.5. u 8:45 Maja Gnjidić
Hrvatski jezik 4.F 2.6. 10:30 - 12:30 Ivana Škaričić
Engleski jezik   30.5. u 11:30 (jezični kabinet) Barbara Koričančić
Sociologija   30.5. u 10:30 Ana Šiljeg Gilja
Likovna umjetnost   30.5. u 8:50 (likovni kabinet) Ivana Pivčević
Biologija

4.B, 4.C, 4.D, 
4.E, 4.F

30.5. u 11:30 Ines Malić
Kemija   31.5. u 10:45 (kabinet) Lana Šarić
Fizika   5.6. u 18:00 Davor Benedik
Engleski jezik  

1.6. 11:00 - 12:15

5.6. 15:30 - 16:20, 16:45 - 17:30

6.6. 15:35 - 16:20

7.6. 15:00 - 16:30

Martina Lenard
Matematika   31.5. u 13:10 ili u 14:00 Dragana Ažić
Matematika   31.5. u 12:20 i u 14:50 Mirjana Špoljar
 [više]

Kako je prošao Otvoreni dan

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 5. 2017. 18:51

U prepunoj Kapelici program je otvorila ravnateljica Ivka Nevistić, nakon čega su profesor Josip Jukić i učenici Katarina Sekol, Iva Šimunović i Marko Šapina predstavili rad škole, uvjete upisa, crtice iz prošlosti i sadašnjosti. Uvodni dio zaključili su naši glazbenici sa svojom obradom pjesme Allelujah.

U drugom dijelu programa na prigodnim štandovima moglo se iz prve ruke od profesora i učenika saznati što se radilo tijekom školske godine. 

 [više]

Kod Krleže

Autor: Inez Birolla Sić, 24. 5. 2017. 21:29

Tri učenice 4.F prošlog su utorka s profesoricom Ivanom Škaričić posjetile Krležin Gvozd 23, dom Miroslava i Bele Krleža. Tamo su vidjele Krležinu postelju i biblioteku, umjetnine i antikni namještaj. 

 [više]

Oproštaj s maturantima

Autor: Inez Birolla Sić, 24. 5. 2017. 20:29

 

Prošli tjedan u Kapelici održana je oproštajna priredba koju su priredili maturalni razredi. Osim zahvala profesorima, putem kratkih videozapisa podijelili su lijepe uspomene iz protekle četiri godine. Usto, učenici su na pozornici pjevali i plesali, slaveći ono što je prošlo i radujući se onomu što dolazi. Na kraju priredbe ravnateljica Ivka Nevistić održala je govor u kojem je svima zahvalila i poželjela sreću.
 [više]

Izvanučionička nastava - Italija

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 5. 2017. 23:50

Prvi i drugi razredi prošli su petak i subotu proveli na izletu na kojem su posjetili Padovu, Veronu, Sirmione i Gardaland.

 [više]

Ponosni na maturante

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 5. 2017. 23:46

U petak su naši maturanti dostojanstveno predstavili našu Sedmu oprostivši se na tradicionalan način od dragog okruženja. Od srca im želimo puno uspjeha u pripremi za državnu maturu. Sretno!

 [više]

Otvoreni dan

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 5. 2017. 20:21

Sedma gimnazija i ove godine 23. svibnja u 17 sati otvara svoja vrata svim zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima. Na Otvorenomu danu možete dobiti sve informacije o tome što vas čeka ako upišete Sedmu - sadašnji učenici i profesori predstavit će aktivnosti i postignuća te sve posebnosti Sedme gimnazije.

 [više]

Terenska nastava

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 5. 2017. 20:17

Prošli vikend dio učenika 1. i 2. razreda, u pratnji profesora Franje Kresojevića, Anđelke Mišura i Lane Šarić, proveo je na terenskoj nastavi Krk-Cres-Lošinj. Kroz praktičan rad u radionicama na terenu analizirali su fizikalno-kemijske parametre vode Vranskog jezera i Jadranskog mora, proučavali su reljef sjevernojadranskih otoka i njegov utjecaj, tražili Velikog i Malog medvjeda na noćnom nebu, mjerili razinu buke u različitim uvjetima, posjetili Miomirisni vrt te muzej Apoksiomena na Lošinju kao i spilju Biserujku na Krku. 

 [više]

Sedma plus

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 5. 2017. 20:09

Prošlu srijedu je u Kapelici održana svečanost na kojoj su istaknuti učenici i njihovi mentori koji su ove školske godine sudjelovali na državnim natjecanjima te drugi daroviti učenici naše škole. Program su vodili Gita Grah i Marko Šapina, a svim je predstavljenim učenicima i mentorima čestitala ravnateljica Ivka Nevistić. U glazbenom dijelu nastupili su Ivan Božanić, Magdalena Milić, Dubravko Ćepuliće, Luka Dmiović, Martin Kutnar, Hrvoje Novak, Ana Majer i Vinko Zoričić. Scenskim izvedbama s LiDraNa predstavili su se Franka Troha i Lovro Bilić. Program su osmislili pedagoginja Marija Ćubelić, knjižničarka Lidija Dizdar i Marko Šapina.

 [više]

Posjet Zbirci Richter

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 5. 2017. 20:06

Prošli tjedan su učenici 2.A, 2.B i 2.E razreda s profesoricama matematike Mirjanom Špoljar i Lucijom Baljkas posjetili Zbirku Richter povodom 100. obljetnice rođenja arhitekta Vjenceslava Richtera. Studenti Akademije likovnih umjetnosti pokazali su njegova djela s likovno-matematičkog gledišta. Nakon obilaska Zbirke, učenici su se iskušali u izradi vlastitih skulptura po uzoru na Richterove. 

 [više]

Na Institutu Ruđer Bošković

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 5. 2017. 16:51

  

I ove godine uključili smo se u projekt "STEM. RaSTEM. Istražujem" zaklade Znanje na djelu koji se organizirao 12. i 13. svibnja na Otvorenom danu Instituta Ruđer Bošković. Učenici 3. i 4. razreda s profesoricama Lanom Šarić i Andreom Jagodar sudjelovali su u radionicama na teme korisnosti razgradive plastike, kako primijeniti spektrometriju masa u mikrobiologiji te koje su to geokemijske značajke prirodne vode.

 [više]

Državno natjecanje u debati

Autor: Inez Birolla Sić, 15. 5. 2017. 15:52

Naše debatantice Karla Bebek, Matea Maloča i Sara Anđela Perić sudjelovale su 12. i 13. svibnja u Rijeci na Državnomu natjecanju u debati. Došle su do finala u kojemu su za jedan sudački glas izgubile od "Bušmana", ekipe II. gimnazije te tako osvojile 2. mjesto. Čestitamo!

 [više]

Energetski tjedan u Kapelici

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 5. 2017. 22:44

   

Sredinom tjedna u Kapelici je održano predavanje u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna. Profesorice Aleksandra Petrić i Dora Krovina te učenik Sven Barac, 1.B, govorili su o iskoristivosti vjetra kao obnovljivog izvora energije. Sven je izvodio pokus nastanka tornada - samostalno je izradio stroj koji je simulirao njegov nastanak. 

 [više]

Dojdi osmaš

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 5. 2017. 22:29

Na manifestaciji "Dojdi osmaš" naši učenici i profesori s ponosom su predstavili Sedmu! Zahvaljujemo svima, osobito organizatorici, profesorici Anđelki Mišura. Osmaši, Sedma vas čeka!

 [više]

Akcija 70x1

Autor: Inez Birolla Sić, 11. 5. 2017. 10:36

  

Tonći Maleš, profesor grčkog i latinskog jezika, na poticaj naše profesorice Katarine Filković predstavio je u ponedjeljak akciju kojom se želi prikupiti novac za kupnju školskog autobusa. On je neophodan sirotištu Mali dom i srednjoj školi u nepristupačnoj i izoliranoj misiji u središnjoj Keniji koju vodi naš franjevac Miro Babić. 

Zamisao je da 70 hrvatskih škola skupi po 1000 eura (oko 15 kuna po učeniku) i na taj način pomogne vršnjacima koji u teškim uvjetima u školu pješače kilometrima. Ponosni smo što se akciji pridružila i naša škola! 

Svakako pogledajte video.

 [više]

Dan otvorenih vrata - energetika na FER-u

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 5. 2017. 19:18

Jučer su učenici drugih razreda s profesoricom geografije Marinom Džidžić posjetili Fakultet elektrotehnike i računarstva koji je otvorio svoja vrata stručnim posjetima u okviru Zagrebačkog energetskog tjedna čija je ovogodišnja tema elektromobilnost. Fakultet je pripremio zanimljiva predavanja, posjete laboratorijima, a u sklopu poster sekcije posjetitelji se mogu informirati o brojnim projektima iz područja energije na kojima se radi na FER-u.

 [više]

Sedma - škola ambasador

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 5. 2017. 19:16

U projektu Europskog parlamenta "Škola ambasador", koji se u petak odvijao u Kinu Euorpa, a u subotu u Uredu za informiranje Europskoga parlamenta, sudjelovalo je 13 škola iz cijele Hrvatske, uključujući i petnaestak učenika Sedme. Predavači su bili Ivica Puljak, Toni Milun, Vedran Mlikota te Cody McClain Brown, dok su u interaktivnoj radionici učenici kreirali kampanju za poticanje mladih na izlazak na izbore. Učenike su pratili njihovi mentori, profesor Dominik Ćosić i profesorica Ana Šiljeg Gilja.

 [više]

Ovogodišnji stipendisti

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 5. 2017. 00:31

 

Čestitamo našim učenicima, ovogodišnjim stipendistima Grada Zagreba! To su Lucija Božić, 3.A, Marin Maletić, 3.B, Maja Grubeša, 3.D i Luka Orešković, 3.F. 

 
 
 
 [više]

Čarobna Hrvatska

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 5. 2017. 00:25

Josip Jukić, profesor geografije i povijesti, koautor je knjige "Čarobna Hrvatska : remek-djela prirode i ljudskih ruku", uz Ivanu Buj i Alana Čaplara. Knjiga je obogaćena prekrasnim ilustracijama, fotografijama Darija Žagara. Spomenuti naslov, kao i knjigu "Hrvatski gradovi", u čijem je pisanju profesor Jukić također sudjelovao, možete potražiti u našoj knjižnici.

 [više]

Tigrovi u Kapelici

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 5. 2017. 00:20

Jučer su učenici nekih trećih i četvrtih razreda imali priliku u Kapelici poslušati predavanje Josipa Lucića, generala i prvog zapovjednika Prve gardijske brigade. Predavanje "Tigrovi - predložak nastanka Hrvatske vojske, temelj stvaranja samostalne Hrvatske" započeto je intoniranjem hrvatske himne, minutom šutnje te gledanjem kratkog filma o nastanku Tigrova i njihovim aktivnostima, nakon čega je general Lucić održao predavanje o Tigrovama. Iz Tigrova su na predavanje došli i Ivan Bošnjak te Zlatko Majić. 

 [više]

Dodatna nastava iz povijesti

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 5. 2017. 00:14

Prošli su četvrtak naši učenici s Hrvojem Malčićem, prof. povodom Dana otvorenih vrata zapovjedništva za potporu posjetili vojarnu "Croatia". Cilj je manifestacije bio prikazati sve posebnosti vojne službe u OSRH te istaknuti važnost i ulogu vojnog poziva za pojedinca i hrvatsko društvo u cjelini. Osim upoznavanja s logističkom problematikom, upoznavali su se i sa standardnim naoružanjem hrvatskih vojnika. 

 [više]

Državno natjecanje iz hrvatskog jezika

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 5. 2017. 10:13

Državno natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je prošli tjedan u Šibeniku, a naša je škola imala dvije predstavnice. Sara Anđela Perić, 4.D (mentorica Sanja Zolić Neralić, prof.) zauzela je 5. mjesto, a Darija Budimir, 2.B  (mentorica Maja Gnjidić, prof.) 11. mjesto. Čestitamo!

 [više]

Državno natjecanje iz kemije

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 5. 2017. 10:05

Prošli tjedan je u Štrigovi održano Državno natjecanje iz kemije. U kategoriji Samostalni istraživački rad Lucija Jukić, 4.B, osvojila je 2. mjesto. Lucija je istraživala utječe li i kako način skladištenja maslinovog ulja na njegov peroksidni broja. Peroksidni broj pokazuje stupanj oksidacije ulja, tj. njegovog "kvarenja". Na državnomu natjecanju radnja se brani pred tročlanim povjerenstvom, uz to, natjecatelj izvodi pokus, odgovara na pitanja, a za prezentaciju mora napraviti plakat. Čestitamo Luciji i njezinoj mentorici Lani Šarić, prof.

 [više]

Najbolji govor: Katarina Topić

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 5. 2017. 09:59

Više od 50 srednjih škola u Hrvatskoj prijavilo se za natječaj u govorništvu na temu Globalnih ciljeva održivog razvoja. Čak 86 učenika iz 36 srednjih škola ušlo je u polufinale, a najboljih 10 u petak je održalo svoje govore u Hrvatskom saboru. Među njima najbolja je bila naša Katarina Topić. Čestitamo Katarini i njenoj mentorici Maji Gnjidić, prof. 

 [više]

Državno natjecanje iz logike i filozofije

Autor: Inez Birolla Sić, 1. 5. 2017. 09:56

Luka Krešić, 3.C, na Državnom natjecanju iz logike i filozofije održanomu prošlog tjedna u Puli osvojio je 6. mjesto. Čestitamo Luki i njegovu mentoru, profesoru Filipu Pinteru.

 [više]

Otvoreni dan PMF-a

Autor: Inez Birolla Sić, 26. 4. 2017. 12:02

Početkom travnja mnogo naših učenika posjetilo je Prirodoslovno-matematički fakultet koji već četvrtu godinu organizira Otvoreni dan. Uživali su u brojnim predavanjima i sudjelovali u radionicama i pokusima iz područja kemije, fizike, matematike, geologije, geografije i biologije. 

 [više]

Književna večer Sedme i XVI. gimnazije

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2017. 17:51

  

Sinoć je u Knjižnici Medveščak, Trg žrtava fašizma 7, održana književna večer učenika VII. i XVI. gimnazije u sklopu manifestacije Noć knjige. Učenici su čitali i kazivali književne tekstove i samostalne literarne radove uz glazbeni nastup, a pripremale su ih knjižničarke Lidija Dizdar, prof. i Jadranka Tukša, prof.

 [više]

Natječaj u govorništvu

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2017. 17:47

Naša učenica Katarina Topić, 3.A, u završnici je natječaja  #PrvaGeneracija, globalne inicijative koju je prošle godine pokrenula švedska vlada, a na temu jednog od 17 Globalnih ciljeva. Prijavljene su bile 54 škole iz Republike Hrvatske, svaka s tri najbolja govora. Našu su školu predstavljali još i Lovro Turalija te Luka Krešić. Katarina je ušla u finale s još devetero učenika iz Hrvatske i dobila priliku govoriti na završnoj svečanosti 28. travnja u Hrvatskom saboru. Čestitamo!

 [više]

Eratosthenes Experiment

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2017. 17:41

U sklopu međunarodnog projekta Eratosthenes Experiment 2017. u kojem se računa opseg Zemlje, naši učenici mjerili su duljinu sjene metarskog štapa te razmjenjivali podatke s partnerskim školama iz Austrije, Grčke i Hrvatske. U sklopu projekta birala se i najbolja fotografija, i na tom su natječaju učenici 2.C Ani Kalamar, Martin Kutnar, Nina Matić, Lara Müller, Hrvoje Novak, Katarina Palac i Antonio Vlaić (mentorica Lucija Baljkas, prof.) osvojili drugo mjesto. Čestitamo!

 [više]

Državno natjecanje iz geografije

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2017. 17:36

Na državnom natjecanju iz geografije održanom od 10. do 12. travnja u Topuskom, naša Nika Štimac, 3. D (mentorica Marina Džidžić, prof.) osvojila je 12. mjesto od 126 pozvanih učenika. Čestitamo!

 [više]

Državno natjecanje iz matematike

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 4. 2017. 17:27

Državno natjecanje iz matematike održano je od 3. do 5. travnja u Primoštenu. Na natjecanje su pozvana 263 učenika, među kojima i naš učenik Ivan Ljubetić, 2.D (mentorica Dragana Ažić, prof.). Čestitamo! 

 [više]

Hong Kong i Filipini

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 4. 2017. 10:14

Jelena Jukić, magistra edukacije engleskog jezika i književnosti te magistra edukacije povijesti s ovlasnicom turističkog vodiča za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, nedavno je na poziv Aktiva profesora geografije, upoznala učenike trećih i 2.F razreda sa zadivljujućim svijetom Hong Konga i Filipina. 

 [više]

Knjižna booka

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 4. 2017. 08:19

  

Ovogodišnja Knjižna booka, manifestacija koju je pokrenula Hrvatska udruga školskih knjižničara, ove je godine održana u ponedjeljak, 3. travnja povodom Međunarodnog dana dječje knjige. I naša je škola doprinjela tom promicanju knjige i čitanja. Marko Šapina dirnuo je prisutne svojim izražajnim čitanjem ulomka romana "Kad magle stanu" Josipa Mlakića, dok su Luka Dmiović (gitara), Martin Kutnar (violončelo), Ana Majer (violončelo) i Hrvoje Novak (violina) izveli "Stairway to heaven". Među likovnim radovima našla su se dva plakata i straničnici naših Lorene Loje i Antonele Solenički.

 [više]

Izvanučionička nastava u Beču

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 4. 2017. 19:49

Prvi vikend u travnju učenici 1.A, 1.B, 1.C i 1.E razreda, polaznici DSD-nastave i likovne grupe, proveli su u pratnji profesorica Sanje Botice i Stanke Horvat na izvanučioničkoj nastavi u Beču.

 [više]

Posjet Hrvatskoj narodnoj banci

Autor: Inez Birolla Sić, 5. 4. 2017. 19:46

U prošlotjednom Tjednu novca Hrvatska narodna banka ugostila je naše učenike i Dominika Ćosića, profesora politike i gospodarstva. Njihovi djelatnici održali su predavanje o osobnim financijama - "Financijskim znanjem i ponašanjem do zaštite potrošača". Predavanje je bilo veoma korisno i zanimljivo, kao i prigodni darovi na kojima zahvaljujemo!

 [više]

Debatni klub

Autor: Inez Birolla Sić, 3. 4. 2017. 08:45

Naše učenice Karla Bebek, Sara Anđela Perić i Matea Maloča, članice Debatnoga kluba škole, ostvarile su sedmo mjesto u ukupnom ekipnom poretku te se tako plasirale na državno natjecanje. Čestitamo!

 [više]

Informacijske tehnologije i budućnost

Autor: Inez Birolla Sić, 3. 4. 2017. 08:40

Aktiv profesora geografije i prošli je tjedan svoje učenike nagradio zanimljivim stručnim predavanjem u Kapelici. Marko Kuljanski (Senior Java Developer) održao je predavanje "IT sektor – sektor budućnosti", u okviru nastavne cjeline za učenike drugih razreda.

 [više]

Proljeće u Budimpešti

Autor: Inez Birolla Sić, 3. 4. 2017. 08:35

Prvi vikend ovog proljeća naši maturanti 4.B, 4.C, 4.D, 4.E i 4.F proveli su u Budimpešti, a na povratku u Zagreb posjetili su jezero Balaton.
 

 [više]

Novo gostovanje don Mihovila Kurkuta

Autor: Inez Birolla Sić, 22. 3. 2017. 16:01

Učenici koji pohađaju vjeronauk jučer su u Kapelici imali duhovnu obnovu. O korizmi, ispovijedi, aktualnim temama u Crkvi i društvu govorio je don Mihovil Kurkut, povjerenik za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije koji se pozivu profesorice Tihane Arbanas bio odazvao i u adventu.

 [više]

Predavanje o Latinskoj Americi

Autor: Inez Birolla Sić, 21. 3. 2017. 08:00

Prošli je tjedan Luka Dolečki, u suradnji s Aktivom geografije, održao u Kapelici stručno predavanje u okviru nastavne cjeline za učenike trećih razreda s temom: Latinska Amerika – kontinent kontrasta. 

 [više]

Međunarodni debatni turnir

Autor: Inez Birolla Sić, 16. 3. 2017. 19:31

Naše debatantice Karla Bebek, Sara Anđela Perić i Matea Maloča sudjelovale su od 8. do 12. ožujka na 15. Međunarodnom debatnom turniru u slovenskom Ljutomeru. U šest debata raspravljale su o suradnji Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, feminističkim organizacijama, komičarima i predrasudama, grafitima, glazbi koja veliča nasilje i odgajanju djece u zatvorima. Djevojke su zauzele visoko 11. mjesto od 50 timova.

 [više]

Županijsko natjecanje iz biologije

Autor: Inez Birolla Sić, 16. 3. 2017. 19:26

Tin Tomašić (3.B) i Barbara Parabić (3.E), sudjelovali su ovaj tjedan na Županijskom natjecanju iz biologije. Pripremala ih je profesorica Franica Mirković. 

 [više]

Županijsko natjecanje iz kemije

Autor: Inez Birolla Sić, 16. 3. 2017. 18:32

Na prošlotjednom Županijskom natjecanju iz kemije sudjelovali su Lana Miličević (2.B), Matija Huđin (3.D) i Lucija Jukić (4.B), a Lucija i Matija pisali su i samostalni rad. Mentorice su im bile profesorice Vlatka Kuhar i Lana Šarić. 

 [više]

Županijsko natjecanje iz fizike

Autor: Inez Birolla Sić, 16. 3. 2017. 18:27

Na Županijskom natjecanju iz fizike održanom prošli tjedan sudjelovao je Marin Maletić (3.B), pripremala ga je profesorica Andrea Jagodar. 
 

 [više]

Županijsko natjecanje iz povijesti

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 3. 2017. 08:01

Lucija Šebetić (3.A), osvojila je 4. mjesto na Županijskom natjecanju iz povijesti, a Ines Matošević (3.D) bila je 6. Mentorica im je profesorica Sanja Botica. Lucija Zadro (4.E) osvojila je 10. mjesto, mentor profesor Branko Špoljar. Na natjecanju su sudjelovali i Mario Petar Bišćan (2.F), Bruno Jagodić (2.B), Nika Ložnjak (1.E), Ana Milković (1.A) te Patrik Partl (1.C). Osim spomenutih profesora mentora, učenike je pripremao i profesor Josip Jukić. Čestitamo! 

 [više]

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 3. 2017. 07:54

Darija Budimir (2.E) na prekjučer održanom Županijskom natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika dijeli 2. mjesto, mentorica profesorica Maja Gnjidić. Sara Anđela Perić (4.D) dijeli 4. mjesto, mentorica profesorica Sanja Zolić Neralić, a Gabrijela Bekina (4.F) osvojila je 9. mjesto, mentorica profesorica Ivana Škaričić. Sudjelovale su i Magda Radić (2.A), Danica Vladić (4.A) i Barbara Topolovec (4.D). Čestitamo svim učenicama i njihovim mentoricama! 

 [više]

Luka Krešić prvi na županijskom natjecanju iz logike

Autor: Inez Birolla Sić, 6. 3. 2017. 08:59

Na Županijskom natjecanju iz logike održanom u Gimnaziji Tituša Brezovačkog, u kategoriji općih gimnazija, naš učenik Luka Krešić (3.C) osvojio je 1. mjesto. 
Na natjecanju su sudjelovali i Lovro Turalija (3.C) te Marija Kosalec (3.B), a sve ih je pripremao profesor Filip Pinter. Čestitamo!

 [više]

Županijsko natjecanje iz matematike

Autor: Inez Birolla Sić, 2. 3. 2017. 09:16

Na županijskom natjecanju iz matematike održanom 31.1. Ivan Ljubetić (2.D) osvojio je 5. mjesto, a Luka Krešić (3.C) bio je 9. Na natjecanju je sudjelovala i Barbara Topolovec (4.D). Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama, profesoricama Dragani Ažić i Jadranki Miletić.

 [više]

Fašnik u Sedmoj

Autor: Inez Birolla Sić, 2. 3. 2017. 09:13

U utorak je održan izbor najbolje maske. Prvu nagradu osvojili su učenici 3.D razreda sa  skupnom maskom.

 [više]

5, 6 - Sedma!

Autor: Inez Birolla Sić, 28. 2. 2017. 08:23

Čestitamo našim odbojkašima koji su prošlu subotu osvojili 4. mjesto na županijskom natjecanju. Nažalost,  u utakmici za treće mjesto tek su malo nadmoćniji bili suparnici iz Gimnazije Tituša Brezovačkog. Čestitamo i njihovoj voditeljici, profesorici Marini Čović.

 [više]

Županijsko natjecanje iz engleskog i talijanskog jezika

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2017. 09:47

Na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika održanom u XVI. gimnaziji maturantica Sara Anđela Perić osvojila je 10. mjesto. Zapažen uspjeh postigli su i Filip Pribanić, Fran Vukašin, Maks Bertović i Marko Štefanović. Čestitamo našim maturantima i njihovim mentoricama, profesoricama Zdenki Tiške, Lidiji Guić i Barbari Koričančić. 
Na natjecanju iz talijanskog jezika u kategoriji nastavljača uspješan rezultat ostvarile su Kristina Ćurić i Marta Raguž, a u kategoriji početnika Iva Škrlec. Čestitamo našim trećašicama, kao i njihovoj mentorici, profesorici Ceciliji Nekić.

 

 [više]

Nika Štimac prva na županijskom natjecanju iz geografije

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2017. 09:41

Na županijskom natjecanju iz geografije održanom 23.2. u Gimnaziji Sesvete Nika Štimac (3.D), osvojila je 1. mjesto, a Lovro Bilić (3.E) 7. mjesto. Čestitamo Niki i Lovri te njihovoj mentorici, profesorici Marini Džidžić. 
Zapažene rezultate postigli su i Josip Marić (1.D), Nika Lužnjak (1.E), Lana Miličević (2.B), Klara Janjić (3.A) i Petra Ricijaš (3.B).
Svima im čestitamo, kao i njihovim mentorima, profesorima Franji Kresojeviću, Josipu Jukiću te Marini Džidžić. Želimo im što više pozivnica na državno natjecanje!

 [više]

Županijsko natjecanje iz informatike

Autor: Inez Birolla Sić, 27. 2. 2017. 09:33

Na županijskom natjecanju iz informatike koje je održano 10.2. u XV. gimnaziji,  u kategoriji Osnove informatike Lana Miličević (2.B), osvojila je 3. mjesto, Domagoj Jukić (3.D) 4. mjesto, Antica Župić (1.F) 9. mjesto i Mario Petar Bišćan (2.F) 15. mjesto. Njima i njihovoj mentorici, profesorici Inez Birolla Sić, čestitamo na uspjehu u iznimno jakom natjecateljskom okruženju!

 

 [više]

Učenici pozvani na županijska natjecanja

Autor: Inez Birolla Sić, 23. 2. 2017. 16:56

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima te im želimo puno uspjeha!

 [više]

Romantičari iz kvarta

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 2. 2017. 09:59

 

Prošli četvrtak je u Kapelici održana premijera filma "Romantičari iz kvarta", dokumentarca učenika 3.A i 3.F te Katarine Slade, njihove profesorice hrvatskoga jezika.

Nakon što su obradili lektire iz romantizma, učenici su za domaću zadaću trebali snimiti  trominutni intervju s osobom koja ih podsjeća na neki od likova. Od najzanimljivijih intervjua nastao je film koji su režirale Iva Šimunović i Katarina Sekol, uz montažu i titlove Marka Šapine.

Video možete pogledati na facebook stranici škole.

 [više]

Valentinovo u Sedmoj

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 2. 2017. 09:54

U utorak 14.2. prigodnim programom u dvorani Kapelica obilježili smo Valentinovo. Program su pripremili članovi učeničkoga zbora i Kreativne grupe, a učenike su vodile profesorice Dizdar, Filković i Vujnović.

 [više]

Veliko srce Sedme za mala srca

Autor: Inez Birolla Sić, 16. 2. 2017. 09:16

      

Ovih dana primili smo zahvalnicu društva oboljelih od bulozne epidermolize DEBRA i zahvalnicu humanitarne udruge liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima Veliko srce malom srcu. Hvala Udrugama, kao i svima koji su im svojim prilozima pomogli.

 [više]

Pomoći, potaknuti, promijeniti

Autor: Inez Birolla Sić, 16. 2. 2017. 09:09

Kratki film koji su pripremili prošlogodišnji maturant Luka Ignac i Marko Šapina (4.A) s mentoricom Anom Šiljeg Gilja, prof. uvršten je na internetsku stranicu Hrvatske radiotelevizije među izabrane kratke filmove u sklopu projekta „Drugi“. Možete ga pogledati na: http://projektdrugi.hrt.hr/uc…/pomoci-potaknuti-promijeniti/

 [više]

Obavijest za maturante

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 1. 2017. 15:32

U ponedjeljak 30.1.2017. u 19:00 održat će se roditeljski sastanak za četvrte razrede u Kapelici na temu državne mature.

Sastanak će održati ispitni koordinator Dominik Ćosić, prof. 

 [više]

Zahvalnica Ekonomskog fakulteta

Autor: Inez Birolla Sić, 13. 1. 2017. 21:51

I ove godine obradovala nas je Zahvalnica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za veoma uspješnu suradnju i "izniman doprinos u razvoju i obrazovanju budućih studenata". Naši bivši učenici među njihovim su najboljim studentima! Ponosni smo na njih, zahvaljujemo Fakultetu i nadamo se nastavku uspješne suradnje.

 [više]

U mjesecu borbe protiv ovisnosti

Autor: Inez Birolla Sić, 13. 1. 2017. 21:43

Karla Bebek, Matea Maloča i Sara Anđela Perić nedavno su sudjelovale na najvećem europskom turniru Winter Holidays Open u Zagrebu gdje su bile druga najbolja hrvatska ekipa i 20. ekipa od njih 96 iz cijeloga svijeta.

One su 13. XII. u našoj Kapelici sudjelovale u debatnoj radionici "Usudi se oduprijeti - ima li zabave bez alkohola?" uz troje učenika II. gimnazije, Almu Džafić, Lovru Matića i Mariju Jarnjak. Radionici su prisustvovali učenici drugih i trećih razreda VII. i II. gimnazije koji su sudjelovali u raspravi.

 [više]

Državni turnir mladih prirodoslovaca

Autor: Inez Birolla Sić, 12. 1. 2017. 16:32

Sven Barac (1.B), izradom rada na zadani problem "Tornado machine" (mentorica prof. Vlatka Kuhar), pozvan je na Državni turnir mladih prirodoslovaca 2017. Hrvatski turnir mladih prirodoslovaca je pojedinačno državno natjecanje učenika koji početkom školske godine izabiru jedan od 17 unaprijed zadanih zadataka (IYNT) i rade na njemu. Čestitamo Svenu i bodrimo ga dalje!

 [više]

Početak nastave u 2. polugodištu

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 12. 2016. 10:42

Zimski odmor učenika traje od 27.12.2016. do 13.1.2017. Nastava počinje 16.1.2017. u poslijepodnevnom turnusu.

 [više]

Humanitarni dan

Autor: Inez Birolla Sić, 25. 12. 2016. 10:32

 

U četvrtak je bio organiziran Humanitarni dan koji se sastojao od kviza, božićnog skeča, koncerta učeničkog zbora te mogućnosti kupovine sapuna, pilinga, eteričnih ulja, magneta i kuglica koje su naši učenici marljivo izrađivali proteklih mjeseci.
Drago nam je da su nam se pridružili i bivši učenici.
Novac zarađen na Humanitarnomu danu upotrijebit će se u humanitarne svrhe te za uređenje učionica.

 [više]

Dan Euroscola u Strasbourgu

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 12. 2016. 18:54

Dvadeset četvero učenika s mentorima, profesorima Dominikom Ćosićem i Anom Šiljeg Gilja, otputovalo je 15. prosinca na studijsko putovanje u Strasbourg gdje su u petak sudjelovali na danu Euroscola u Europskomu parlamentu. Našu su školu i državu u vijećnici Louisea Weissa predstavljali Vanessa Mioč, 4.A i Rej Kovačević, 4.E. 

 [više]

Božićni koncert

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 12. 2016. 18:42

U petak je u Kapelici, velikoj dvorani II. i VII. gimnazije, održan tradicionalni božićni koncert učenika Glazbene škole Pavla Markovca za učenike i profesore II., VII., XVI. i Klasične gimnazije. Uz soliste, nastupili su veliki dječji zbor, veliki gudački orkestar osnovne škole te mješoviti zbor i gudački orkestar srednje škole, čiji učenici pohađaju i spomenute gimnazije. Hvala na prekrasnom doživljaju!

 [više]

Sat kodiranja

Autor: Inez Birolla Sić, 9. 12. 2016. 10:07

ŠUZA - "Iz škole u akademsku zajednicu", program popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, se tradicionalno i ove godine pridružuje velikoj obitelji organizatora radionica programiranja Hour of Code. Ovaj globalni događaj, u kojem je do sada sudjelovalo preko 15 milijuna učenika iz cijelog svijeta, održava se u tjednu od 5. do 12. prosinca, a na FER-u će se održati u subotu, 10. prosinca 2016. godine u 17 sati.

Više informacija pronađite na priloženom letku.

Ulaz je slobodan, ali se moli sve zainteresirane sudionike da se prijave na suza.fer.hr kako bi se mogli osigurati potrebni resursi. 

 [više]

Advent u Grazu

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 12. 2016. 23:11

6.12. su učenici 2. E i 2.F razreda bili na izletu u Grazu u kojem su, osim što su uživali u adventskom ugođaju, posjetili Muzej suvremene umjetnosti te tvornicu čokolade Zotter.

 [više]

Večer kemije

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 12. 2016. 23:07

 

Skupina učenika trećih i četvrtih razreda bila je 5.12. na Večeri kemije u Saxu. Znanstvenik Tomislav Portada kroz interaktivno predavanje s pokusima približio je publici temu svjetlosti u kemiji i srodnim znanostima. U tome mu je pomagao naš bivši učenik Zvonimir Mlinarić te učenica 4.a Leonora Rivić koja je predstavila radionicu koju je pohađala u sklopu projekta "Znanje na djelu". 
 

 [više]

Debatni klub

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 12. 2016. 23:01

Debatni klub VII. gimnazije sudjelovao je 26.11. na turniru u Rijeci na kojem su Matea Maloča, Sara Anđela Perić i Karla Bebek zauzele 6. mjesto u ekipnom poretku. Čestitamo!

 [više]

Budi cool...

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 12. 2016. 22:58

Naša gimnazija jedna je od 11 škola koja je sudjelovala u akciji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije "Budi cool, udjeli slatkiš svoj". U ime djece iz Vukovara Caritas je zahvalio svima koji su sudjelovali u akciji i tako povodom blagdana sv. Nikole razveselili srca vukovarskih mališana.

 [više]

Sedma i tigrovi

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 12. 2016. 22:53

Povodom obilježavanja Dana topnika, 3. prosinca 2016., učenici 1.F s ravnateljicom Ivkom Nevistić, prof. i profesoricom Majom Selak družili su se s pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi. U Domu Tigrova u Rakitju održan je svečani program, a nakon toga uslijedio je domjenak i druženje.

 [više]

Prirodne znanosti

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 12. 2016. 23:19

13. 5. naši su učenici sudjelovali na dvodnevnom programu Dana otvorenih vrata Instituta "Ruđer Bošković", u čije ih je radionice uključila profesorica Vlatka Kuhar. Na završnoj ceremoniji, održanoj prošloga tjedna, radionica mentora učenice Leonore Rivić, 4.A proglašena je najboljom, a ona je izabrana za prezentaciju radionice pred predstavnicima zaklada, ravnateljima te ostalim uglednim uzvanicima iz područja znanstveno-obrazovnog rada. Leonora je gostovala i u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" gdje je imala priliku predstaviti svoju radionicu i široj javnosti. Čestitamo!

 [više]

Gostovanje don Mihovila Kurkuta

Autor: Inez Birolla Sić, 8. 12. 2016. 23:31

1.12. u našoj je školi gostovao don Mihovil Kurkut, povjerenik za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije. Učenici koji pohađaju vjeronauk imali su prigodu čuti koje su bitne sastavnice salezijanskog poslanja, o utemeljitelju reda sv. Ivanu Boscu te o salezijanskim zajednicama u Hrvatskoj. 

 [više]

Matea u Bruxellesu

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 11. 2016. 23:18

Matea Maloča, učenica 4.D vratila se iz Bruxellesa s European Innovation Summit-a. Matea je u Europskom parlamentu sudjelovala u debati "Education Today, Innovation Tomorrow", gdje je raspravljala o rješavanju problema vezanih za školstvo. Iskustvo koje će se dugo pamtiti!

 [više]

Sjećanje na Vukovar

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 11. 2016. 23:02

  

I ove godine u našoj se školi obilježila godišnjica pada Vukovara. Osim paljenja svijeća duž Vukovarske ulice i prigodno uređenog stubište škole, za sve učenike je u petak bio upriličen i prigodni program.

 [više]

Smotra Sveučilišta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 11. 2016. 22:58

 

 

 

 

 

 

 

 

Od 17. - 19.11-2016. u Kino dvorani SC-a održat će se Smotra Sveučilišta u Zagrebu na kojoj će biti predstavljeno tehničko, prirodoslovno, biomedicinsko, biotehničko, umjetničko, društveno i humanističko područje. Raspored pogledajte u prilogu.

 [više]

Interliber - Frakturina nagrada

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 11. 2016. 22:46

Na ovogodišnjem Interliberu u finalu programa Književnih matineja Festivala svjetske književnosti, Lorena Loje, učenica 4.C, bila je među četvero učenika koje je Fraktura nagradila za najbolji esej/prikaz. Lorena je pisala o romanu Josipa Mlakića "Planet Friedman". Čestitamo!

 [više]

European Innovation Summit

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 11. 2016. 22:41

 

 

 

Matea Maloča, učenica 4.D pozvana je na European Innovation Summit koji će se održati u Bruxellesu od 14. - 16.11.2016. 

Matea je u listopadu sudjelovala na Europskom debatnom natjecanju mladih kojemu je cilj potaknuti mlade na bavljenje STEM-om (science, technology, engineering, mathematics). Matea je osvojila 5. mjesto te je kao finalist tog natjecanja dobila priliku otputovati u Bruxelles.

 [više]

Državni turnir mladih prirodoslovaca

Autor: Inez Birolla Sić, 20. 11. 2016. 22:39

 

 

 

 

 

 

 

 

"International Young Naturalists' Tournament" je međunarodno eksperimentalno ekipno  natjecanje iz prirodoslovlja za učenike od 12 do 16 godina. Natjecanje se sastoji od rješavanje 17 problema iz fizike, kemije, biologije, tehnike i informatike. Riješiti problem znači uočiti problematiku, osmisliti aparaturu, napraviti mjerenja te ih objasniti kvalitativno i kvantitativno. Na kraju treba napisati rad te prezentirati rješenja u "znanstvenim" borbama. 

 [više]

Izvanučionička nastava trećih razreda

Autor: Inez Birolla Sić, 14. 11. 2016. 09:19

Učenici 3.B, 3.C, 3.D i 3.F razreda proveli su dva dana (22. i 23. 10.) na izvanučioničkoj nastavi u Sarajevu. Ovo je zajednička uspomena s vrela Bosne:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenici 3.A i 3.E proveli su dva dana (21. i 22. 10.) u Klagenfurtu i Salzburgu:

 [više]

 Sedma na Facebooku

Tražilica
Kalendar
« Rujan 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi

calendar šk. god. 2016./2017.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2016.

Ukupno: 205400
Ovaj tjedan: 258
Danas: 9
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
VII. gimnazija Zagreb / Križanićeva 4, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-sedma-zg.skole.hr / 7.gimnazija-zg@zg.t-com.hr
preskoči na navigaciju