preskoči na sadržaj

VII. gimnazija Zagreb

 > Naslovnica
vijesti

Video uradak "Sviđam li ti se?"

Autor: Inez Birolla, 16. 2. 2018. 10:23

Učenici trećih razreda jučer su u dvorani Kapelici snimali video "Sviđam li ti se?" u sklopu projekta "Uključi se i odluči" HRT-ove emisije "Ni da ni ne". Mentorica im je profesorica Ana Šiljeg Gilja. Želimo im puno uspjeha!

 [više]

STEM i tajne molekula

Autor: Inez Birolla, 16. 2. 2018. 10:21

Prekjučer su naši STEMovci iz trećih razreda saznali kako priroda inspirira čovjeka te kako primijeniti pojave iz kemije i biologije u svakodnevnom životu. Profesorica Anamarija Jelić održala je interaktivno predavanje "Tajne molekula i prirodni fenomeni kao bioinspiracija" dopunjeno pokusima koje je vodila profesorica Lana Šarić. Bravo!

 [više]

S Teslom u Domu hrvatskih likovnih umjetnika

Autor: Inez Birolla, 16. 2. 2018. 10:12

 

"Nikola Tesla - Mind from the Future" iznimno je složena i zanimljiva izložba u našem susjedstvu. Razgledali su je brojni naši učenici s razrednicima i profesorima u pratnji. Zahvaljujući stručnom vodstvu, saznali su puno zanimljivosti iz Teslina života. Učenici su i sami mogli obići neke umjetničke "atrakcije" inspirirane Teslom. Ova je izložba putujućeg karaktera - čekaju je postavi u New Yorku, Parizu, Pragu i Budimpešti, dok u Zagrebu traje do 20. ožujka.

 [više]

Oduševljeni "Čudom"

Autor: Inez Birolla, 16. 2. 2018. 10:06

Učenici 1.a i učenici trećih razreda s profesoricama Lucijom Baljkas, Andreom Jagodar i psihologinjom Anđelkom Mišurom te pedagoginjom Marijom Ćubelić u srijedu 7. veljače pogledali su film "Čudo". Oduševila ih je lijepa pozitivna priča o dječaku Auggieju te članovima njegove obitelji i njegovim prijateljima. Možemo zaključiti kako život uz svu svoju ljepotu nosi obiteljske, školske, poslovne teškoće s kojima se trebamo boriti, ali koje nam pomažu da radimo na sebi i rastemo.

 [više]

Fašnik u Sedmoj

Autor: Inez Birolla, 15. 2. 2018. 12:45

    

Poslije proslave Valentinova obilježili smo i Fašnik. Tijekom cijeloga radnoga dana hodnicima i razredima šetale su vesele maske, a šareno je bilo i u zbornici. U programu izbora najbolje maskiranog razreda sudjelovalo je nekoliko skupina, a najbolji su bili učenici 4.b. Naravno, nagrađeni su krafnama! 

 [više]

Valentinovo u Sedmoj

Autor: Inez Birolla, 15. 2. 2018. 12:41

    

U utorak smo u dvorani Kapelici proslavili Valentinovo. Kraći prigodni program vodili su Ines Husković i Luka Dmiović, a svojim su nas izvedbama oduševili učenički zbor, svirači, solisti, recitatori i "Sedma klapa".

 [više]

Predavanje školske liječnice

Autor: Inez Birolla, 15. 2. 2018. 12:38

U ponedjeljak je u dvorani Kapelici školska liječnica održala prvo predavanje učenicima prvih razreda. Učenici su sa zanimanjem pratili izlaganje, a predavanju su prisustvovali i razrednici prvih razreda te školska pedagoginja.

 [više]

Izvanučionička nastava u Beču i Bratislavi

Autor: Inez Birolla, 15. 2. 2018. 12:34

Prošli petak i subotu učenici 3.c i 3.d u pratnji profesorica Dragane Ažić, Anđelke Mišura, Cmiljke Sivrić i Ines Petrović posjetili su Beč i Bratislavu. Razgledali su središte austrijskog glavnoga grada, dvorac Schönnbrunn, muzej Belvedere; u Bratislavi su uživali u ljepotama staroga grada i mnogim znamenitostima.

 [više]

Županijska natjecanja

Autor: Inez Birolla, 9. 2. 2018. 19:29

Na županijsko natjecanje iz engleskoga jezika pozvani su Jurica Bajan i Ivor Židak, 2.c, Karla Bebek, 4.c, Domenika Čokljat, 4.a i Matija Huđin, 4.d (mentorice profesorice Lidija Guić, Zdenka Tiške i Barbara Koričančić).

Na županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika pozvane su Petra Godinić, 2.b i Magda Radić, 3.a (mentorice profesorice Stanka Horvat i Cmiljka Sivrić). 

Na županijsko natjecanje iz matematike pozvani su Ema Mlinarić, 1.b, Ela Štulić Ceronja, 1.d, Laura Kunkić, 2.b, Mara Radeljak, 2.f, Ivan Bonaventura Ljubetić, 3.d, Magda Radić, 3.a i Luka Krešić, 4.c (mentorice profesorice Dragana Ažić, Lucija Baljkas, Jadranka Miletić i Mirjana Špoljar). 

Na županijsko natjecanje iz informatike pozvani su Lana Miličević, 3.b, Dario Perhat, 2.d, Bruno Vucelić, 2.b i Antica Župić, 2.f (mentorica profesorica Inez Birolla Sić).

Na županijsko natjecanje iz filozofije pozvani su Matija Huđin, 4.d i Marko Ivančić, 4.c (mentorica profesorica Cecilija Nekić).

Na županijsko natjecanje iz logike pozvani su Jakov Kelečević, 3.b i Luka Puntijar, 3.c (mentor profesor Filip Pinter).

Svima čestitamo i želimo im puno uspjeha!

 [više]

Završnica natjecanja INA Junior freshhh

Autor: Inez Birolla, 8. 2. 2018. 08:30

Prošloga petka naši su učenici s profesoricom kemije Lanom Šarić prisustvovali završnom dijelu natjecanja INA Junior Freshhh i dodjeli nagrade Najmentor/Najmentorica nastavnicima prirodoslovnih predmeta koje su nominirali njihovi bivši učenici, danas studenti. Nakon kratkog predstavljanja timova finalista prof. dr. sc. Ivica Puljak sa Sveučilišta u Splitu održao je veoma zanimljivo predavanje "Od samog početka svemira do njegovog kraja?"

 [više]

Fotografska grupa

Autor: Inez Birolla, 8. 2. 2018. 08:27

Prekjučer je održan prvi sastanak fotografske grupe pod vodstvom profesorice Krisje Štulić. Učenici su upoznati s planom rada i aktivnostima grupe, čija će suradnica biti i profesorica Anamarija Jelić. Radujemo se budućim fotografskim uratcima!

 [više]

Brošura za roditelje

Autor: Inez Birolla, 8. 2. 2018. 08:21

Zamoljeni smo distribuirati brošuru "Intervju s roditeljima – odgovori koje je dobro znati".

 [više]

Roditeljski sastanak o državnoj maturi

Autor: Inez Birolla, 31. 1. 2018. 12:55

U ponedjeljak je u "Kapelici" Dominik Ćosić, prof. i ispitni koordinator, održao roditeljima naših maturanata predavanje o državnoj maturi. Prisutnima se prvo obratila ravnateljica Ivka Nevistić, prof., a ispitni koordinator obavijestio ih je o bitnim radnjama i rokovima kojih se u procesu prijave državne mature trebaju pridržavati njihova djeca. Napomenuo im je da se slobodno obrate u slučaju bilo kakvih posebnih potreba, primjerice prilagodbe ispitne tehnologije.

 [više]

Bravo STEM-ovci!

Autor: Inez Birolla, 31. 1. 2018. 12:52

Naši STEM-ovci, koji su se pokazali kao najbolji od trećih razreda naše škole u online natjecanju Ina Junior Freshhh, osvojili su poklon bon ExitGames i priliku da riješe zagonetku Teslina nasljeđa. Učenici Ivan Gašpar, Tamara Kalaica i Ivan Ljubetić (3.d) te Mario Petar Bišćan (3.f) u pratnji profesorice Lane Šarić uspješno su riješili Teslinu zagonetku ovog petka, dok učenike 3.b i 3.c to isto čeka za desetak dana. Čestitamo!

 [više]

Lidrano 2018.

Autor: Inez Birolla, 31. 1. 2018. 12:23

  

Prošli petak je održana je smotra LiDraNo na razini gradskih četvrti. Domaćin je bila II. gimnazija. U "Kapelici" je od naših učenika Lovro Bilić, 4.e, izveo monolog Marmeladova iz romana "Zločin i kazna" F. M. Dostojevskog (mentorica profesorica Nevenka Vipauc), a Marija Čolić, 2.a, izvela je monolog Anđe iz monodrame "Tamo se" Ivana Raosa (mentorica profesorica Katarina Slade). Oboje su bili odlični i publika ih je nagradila velikim pljeskom, no prosudbeno povjerenstvo nije ih uputilo na županijsku razinu. Čestitamo Lovri i Mariji, kao i njihovim mentoricama.

 [više]

Predstavljanje knjige Nives Opačić

Autor: Inez Birolla, 31. 1. 2018. 12:18

Tridesetak naših učenika s knjižničarkama prošli je tjedan u Matici hrvatskoj bilo na predstavljanju knjige ugledne jezikoslovke Nives Opačić. "Osjenčane riječi", knjigu jezikoslovnih tekstova, kolumni koje su izlazile u "Vijencu", časopisu Matice hrvatske, predstavili su urednik Luka Šeput te profesorice Lahorka Plejić Poje, Marina Protrka Štimec i Bernardina Petrović. Autorica, dobro poznata široj javnosti, duhovita, karizmatična, živa i radoznala duha, utkala je u ovo štivo koje se, kako su istaknule predstavljačice, čita s užitkom, svoj pogled na svijet i jezik. 

 [više]

Roditeljski sastanak o državnoj maturi

Autor: Inez Birolla, 25. 1. 2018. 16:22

U ponedjeljak će u Kapelici u 19 sati Dominik Ćosić, prof. i ispitni koordinator, održati roditeljima učenika četvrtih razreda predavanje o državnoj maturi.

 [više]

Deutsches Sprachdiplom

Autor: Inez Birolla, 25. 1. 2018. 16:19

U ponedjeljak i utorak održan je usmeni dio ispita za njemačku jezičnu diplomu (DSD). U ispitnom povjerenstvu bile su profesorice Horvat, Biermann i Sivrić. 

 [više]

Vježba evakuacije

Autor: Inez Birolla, 25. 1. 2018. 16:16

Jučer je uspješno provedena vježba evakuacije. Njezin voditelj, profesor Franjo Kresojević i ravnateljica škole Ivka Nevistić nadgledali su provođenje.

 [više]

Maturanti u Pragu

Autor: Inez Birolla, 25. 1. 2018. 16:07

 

Prošlog petka 4.b, 4.c, 4.d i 4.f s razrednicima i profesorima u pratnji krenuli su na svoje posljednje srednjoškolsko putovanje. Odredište im je bio glavni grad Češke, Prag dok su na povratku posjetili i Češki Krumlov, srednjovjekovni grad pod zaštitom UNESCO-a. Vratili su se s puno lijepih dojmova i uspomena.

 [više]

Novi uspjeh odbojkaša

Autor: Inez Birolla, 25. 1. 2018. 16:05

Rezultatom 2:0 u setovima u 3. kolu skupine B Prvenstva Grada Zagreba naši su odbojkaši prošli vikend svladali protivnike iz I. tehničke škole Tesla. Čestitamo dečkima i profesorici Marini Čović, mentorici. Sljedeće su utakmice na rasporedu 3. i 17. veljače. Sretno dalje!

 [više]

Profesorica Lana Šarić ambasadorica SCIENTIX-a

Autor: Inez Birolla, 25. 1. 2018. 15:59

 

Čestitamo i iznimno smo ponosni jer je naša profesorica kemije Lana Šarić imenovana ambasadorom SCIENTIX-a, zajednice nastavnika prirodnih znanosti u Europi čiji je cilj promocija i popularizacija STEM obrazovanja. Obveza je ambasadora promocija aktivnosti SCIENTIX-a putem medija, društvenih mreža, portala, radionica, seminara i slično. N
astavnici SCIENTIX-om dobivaju nastavne materijale za STEM područje, uključivanje u europske obrazovne projekte, online usavršavanja, nacionalne i europske radionice, forum i ostalo što možete pronaći na stranici: http://www.scientix.eu/.
 [više]

Stručni skup biologa

Autor: Inez Birolla, 18. 1. 2018. 20:09

U našoj školi prošli je tjedan održan skup namijenjen učiteljima i nastavnicima biologije Grada Zagreba, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije. Pozdrav i uvodnu riječ imale su viša savjetnica za prirodu i biologiju Lydia Lugar, prof. i ravnateljica Ivka Nevistić, prof. Tema skupa bila je Istraživački projekt. O tome i 3P pristupu u učenju prirodoslovlja predavanje i radionice održale su izv. prof. dr. sc. Petra Korać i doc. dr. sc. Mirela Sertić Perić. Na njima se moglo uvježbati postavljanje hipoteze i cilja istraživačkog projekta, osmisliti učenički istraživački projekt na zadanu temu, ispravno odabrati metodologiju za provođenje istraživanja, kako odabrati potrebne grafičke elemente rada i adekvatno ih prikazati. 

 [više]

Radionice u kinu Tuškanac

Autor: Inez Birolla, 18. 1. 2018. 19:58

Za vrijeme ovogodišnjih zimskih praznika osnovnoškolci, srednjoškolci i njihovi profesori mogli su sudjelovati u 3 obrazovna programa: filmskoj nastavi, radionicama animiranog filma i radionicama dokumentarnog filma.

Na radionicama su sudjelovali i naš učenik Mario Petar Bišćan te profesorice Maja Gnjidić i Katarina Slade.

 

 [više]

Početak nastave u 2. polugodištu

Autor: Inez Birolla, 30. 12. 2017. 16:27

Zimski odmor učenika traje od 27. 12. 2017. do 12. 1. 2018. Nastava počinje 15. 1. 2018. u poslijepodnevnom turnusu.

 
 [više]

Čestitka

Autor: Inez Birolla, 30. 12. 2017. 16:23

 
 [više]

Humanitarni dan Sedme

Autor: Inez Birolla, 30. 12. 2017. 16:17

    

Na Humanitarnom danu Sedme 21. prosinca svi posjetitelji mogli su u Kapelici uživati u božićnom koncertu te sudjelovati u kvizu, a na štandovima u kabinetima kupovati ukrase, slastice, ukrašene bilježnice, deterdžente, pilinge i sapune. Uz to, mogli su sudjelovati u tomboli s profesorskim isprikama. Bilo je veoma lijepo i živo, mnogo nasmiješenih lica, osobito u susretima s bivšim učenicima koji nas ne zaboravljaju i rado nam svrate. 

 
 [više]

Advent u Zagrebu

Autor: Inez Birolla, 22. 12. 2017. 18:35

Vokalno-instrumentalna skupina naše škole pod vodstvom profesorice Ilijane Vujnović, poslije izvrsnih nastupa na dvama koncertima na Humanitarnom danu, svojim je izvedbama sinoć ugrijala okupljene posjetitelje na zagrebačkom središnjem trgu. Pridružili su im se i naši veseli dečki – članovi Sedme klape. Čestitamo – do novog Adventa u Zagrebu!

 
 [više]

Slatki advent u Grazu

Autor: Inez Birolla, 22. 12. 2017. 18:33

Učenici 2.b i 2.d bili su prošloga tjedna na izletu u Grazu s razrednicama Dijanom Gregurić i Vlatkom Kuhar te profesoricama Marijom Abdić i Katarinom Filković u pratnji. Uživali su u adventskom ugođaju središta grada i u neodoljivim mirisima čokolade u poznatoj tvornici Zotter.

 
 [više]

Slatko svakome

Autor: Inez Birolla, 22. 12. 2017. 18:28

  

Najomiljenije adventsko događanje u našoj školi slatko je svakome. Vrijedna slastičarska ekipa s profesoricom Katarinom Filković izradila je kolačiće, vješto ih umotala u ukrasni papir i priredila za darivanje. Vedre i simpatične maturantice s prepunom košarom obišle su sve razrede, zbornicu, razveselile primatelje. Hvala im - slatko je i dražesno, doista, bilo prekjučer svakome!

 
 [više]

S Puccinijem u adventu

Autor: Inez Birolla, 22. 12. 2017. 18:24

Učenicima 4.b razrednica, profesorica Roberta Pollak, organizirala je posjet HNK-u  gdje su u pratnji profesorice Andreje Jagodar uživali u operi "La Bohème“ Giacoma Puccinija. 

 
 [više]

Božićne radionice

Autor: Inez Birolla, 20. 12. 2017. 08:54

    

Veselo i živo bilo je na ovotjednim radionicama!

 
 [više]

Kemijski advent

Autor: Inez Birolla, 20. 12. 2017. 00:09

I ove je godine pano u učionici kemije u adventskom i božićnom duhu zahvaljujući profesorici Lani Šarić. Osim što se možete podsjetiti koja je to kemija u kuhanom vinu, što daje specifičan okus božićnim kolačićima ili zašto je tako ugodno uživati uz kamin i grickati čokoladu - tu su i dva kemijska drvca: jedno načinjeno od elemenata periodnog sustava, ali i "kvantno drvce" koje nam pokazuje redoslijed punjenja ljusaka i orbitala kod elektronske konfiguracije!

 
 [više]

Iz kemijskog kabineta

Autor: Inez Birolla, 20. 12. 2017. 00:05

Od prošlog tjedna učenici trećih razreda uključeni u projekt "STEM u Sedmoj“ (uz malo pojačanje zainteresiranih prvašića) bave se izradom sapuna, pilinga i ulja od kave. Tijekom ovog tjedna svaki će 3. razred u sklopu kemije imati kratku radionicu o kozmetologiji na kojoj će se upoznati s prednostima kozmetike iz kućne radinosti. Radionica uključuje i praktični dio – izradu razrednog pilinga po izboru.

 
 [više]

Zajednički božićni koncert

Autor: Inez Birolla, 19. 12. 2017. 23:53

Prošli četvrtak je u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj održan božićni koncert učenika II., VII. i XVI. gimnazije te Tehničke škole Zagreb. Našu školu predstavili su Lea Klarić Martinović koja je otpjevala pjesmu "Božićna" te s Katom Grbavac i Anticom Župić "Reci Marijo". Pratili su ih Dubravko Ćepulić Polgar (klavir), Luka Dmiović (kahon), Ana Majer (violončelo), Marin Maletić (gitara), Hrvoje Novak (violina) i Filip Šarić (gitara). Posebno iznenađenje priredila je Sedma klapa kojoj su se našim sviračima pridružili učenik Ante Mamić te profesori Josip Jukić i Petar Paradžik. Izveli su "Kolendu iz Sridnjeg Mista na otoku Šolti" te tradicionalnu pjesmu "Radujte se narodi".

Koncert koji je organizirala Jadranka Tukša, knjižničarka XVI. gimnazije, u suradnji s knjižničarkama Ivom Grisogono, Katarinom Hadrović Mudrovčić te našim knjižničarkama Lidijom Dizdar i Marijom Novokmet. Nadamo se kako će ovo prekrasno adventsko druženje profesora i učenika četiriju škola postati tradicijom!

 [više]

Radionica za nastavnike

Autor: Inez Birolla, 19. 12. 2017. 23:48

Prošli četvrtak je Inez Birolla Sić, profesorica informatike, održala još jednu radionicu za nastavnike, ovaj put o raznim servisima za izradu križaljki i sličnih slagalica. Zainteresirani kolege imali su priliku saznati više o alatima Crossword Labs, Word Search Labs i Puzzlemaker. Sigurni smo da je radionica obogatila postojeće metode predavanja te potaknula nastavnike na njihovu primjenu u svom radu kako bi poboljšali proces učenja.

 
 [više]

Advent u Budimpešti

Autor: Inez Birolla, 19. 12. 2017. 23:43

U petak, 8. prosinca 2.a i 2.e uživali su u čarima adventa u Budimpešti. S njima su bile njihove razrednice, profesorice Lana Šarić i Tihana Arbanas te profesorice Dragana Ažić i Marija Ćubelić. Uživali su i u jezeru Balaton, obveznoj postaji svakog izleta u Budimpeštu.

 
 [više]

Božićni koncert

Autor: Inez Birolla, 14. 12. 2017. 23:28

Jučer je u Kapelici održan tradicionalni božićni koncert učenika Glazbene škole Pavla Markovca za učenike i profesore II., VII., XVI. i Klasične gimnazije. Uvodnu riječ imala je ravnateljica Ivka Nevistić, prof. koja je pozdravila prisutne i najavila koncert. Uz solistice Petru Barišić na harfi, Anu Tutić na flauti i Anu Majer na violončelu, nastupile su i Lana Jurinić, Katarina Bulović i Lucija Kuveždić kao klavirski trio te mješoviti zbor, gudački orkestar srednje škole te mješoviti zbor i orkestar srednje škole. Mješovitim zborom dirigirala je Antonija Blažina, prof., a orkestrom mr. art. Vladimir First. U ime Glazbene škole svima je zahvalio ravnatelj Josip Vrbanec. Čestitamo i zahvaljujemo Glazbenoj školi Pavla Markovca na lijepom glazbenom uvodu u blagdansko razdoblje i raspoloženje!

 
 [više]

Večer matematike

Autor: Inez Birolla, 14. 12. 2017. 23:23

U poučnom i zabavnom ugođaju u četvrtak šesti sat održala se Večer matematike. Učenici prvih, drugih i trećih razreda cijeli su sat u Kapelici rješavali matematičke zadatke i sudjelovali u matematičkim radionicama. Uz edukativne i zanimljive primjere, učenici su se odlično proveli i utvrdili svoje znanje iz matematike. Cijeli događaj izveden je pod vodstvom profesorica Lucije Baljkas i Mirjane Špoljar koje su sve organizirale i pripremile. 

 
 [više]

Debatni klub VII. gimnazije

Autor: Inez Birolla, 14. 12. 2017. 23:15

Prije tjedan dana članovi našeg Debatnog kluba sudjelovali su na obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv korupcije (9.12.). Prvo su igrali debatnu igru Mafija u kojoj je sudjelovalo 30-ak debatanata, a zatim poslušali debatu te raspravu panelista o neetičnom ponašanju.

 
 [više]

Humanitarni dan

Autor: Inez Birolla, 14. 12. 2017. 09:17

Pozivamo vas na Humanitarni dan Sedme koji će se održati 21. 12. 2017. od 16 do 18 sati. Dođite i uživajte s nama u humanitarnom božićnom sajmu, kupite božićne ukrase, poslušajte koncert, sudjelujte u kvizu i tomboli. Prikupljeni prilozi namijenjeni su u humanitarne svrhe. Vidimo se!

 
 [više]

Božićni koncert

Autor: Inez Birolla, 14. 12. 2017. 09:15

 
 [više]

Susret u Došašću

Autor: Inez Birolla, 14. 12. 2017. 09:12

Pater Ike Mandurić prekjučer je u Kapelici učenicima koji pohađaju vjeronauk održao adventsku duhovnu obnovu. Govorio je o potrebi obnove ljudske dimenzije u čovjeku, o okretanju bližnjemu koji vapi za razumijevanjem, suosjećanjem, dobrotom. "Advent nas poziva da se otvorimo ambiciji kako je moguće i dobro otvoriti se dobru", istaknuo je, pozivajući učenike da "napreduju u ljudskosti, da postanu netko kome se može doći, tko znade utješiti". Hvala mu na poticajnim riječima, kao i organizatorici susreta, profesorici Tihani Arbanas.

 
 [više]

Slatko svakome

Autor: Inez Birolla, 12. 12. 2017. 00:50

U tijeku je akcija Slatko svakome. Uljepšajte nekome predbožićno vrijeme i poklonite mu kolačić!

 
 [više]

Božićna bajka 4.b

Autor: Inez Birolla, 11. 12. 2017. 09:11

Učenici 4.b prošli su četvrtak s razrednicom Robertom Pollak i profesoricom Marijom Novokmet posjetili Božićnu bajku obitelji Salaj. Veliko imanje u blizini Čazme, ukrašeno s više od dva milijuna lampica, već 15 godina oduševljava posjetitelje svojom raskoši i ljepotom. Slobodan dan, koji su zaslužili izvrsnim uspjehom i najmanjim brojem izostanaka u prošloj školskoj godini, proveden je u druženju i adventskom ugođaju. Dan proveden u druženju i veselju potvrdio je da se isplati biti uzoran razred!

 
 [više]

U Kapelici o terenskoj nastavi

Autor: Inez Birolla, 11. 12. 2017. 09:09

Prošlog utorka Iva Šimunović, Paula Žugec, Petra Ricijaš, Lucija Šebetić i Luka Dmiović predstavili su program terenske nastave na kojoj su bili krajem rujna. Pokazali su mjesta koja su posjetili, ispričali o zadatcima koje su na tim mjestima morali obaviti. Izdvojili su snimanje reklame za rijeku Soču, intervju s lokalnim stanovništvom u Limskom zaljevu te životinje i biljke Motovunske šume. Degustirali su kamenice i tartufe, vozili se na "zip lineu" te posjetili rijeku Soču. Zahvalili su svojim profesorima i mentorima - Marini Džidžić, prof., Franici Mirković, prof. te Franji Kresojeviću, prof.

 
 [više]

U radosti i veselju sa Svetim Nikolom!

Autor: Inez Birolla, 7. 12. 2017. 00:02

  

 
 [više]

O državnoj maturi

Autor: Inez Birolla, 6. 12. 2017. 23:56

Ispitni koordinator, profesor Dominik Ćosić, održao je jučer maturantima informativno predavanje o državnoj maturi budući da su 1. 12. 2017. počele prijave ispita državne mature u ovoj školskoj godini. Priručnici o prijavi ispita s važnim datumoma i rokovima bit će objavljeni na stranicama www.ncvvo.hr te www.postani-student.hr.

 
 [više]

Božićno drvce

Autor: Inez Birolla, 6. 12. 2017. 23:49

    

Ove je godine u hodniku pored zbornice postavljen prirodan bor. Prekjučer su u jutarnjoj smjeni kuglice svog razreda postavili učenici II. gimnazije, a potkraj trećeg sata i za vrijeme velikog odmora svoje su kuglice donosili predstavnici naših razreda. Preuzimala ih je vesela skupina učenika s profesoricom Mirjanom Špoljar, a pridružila im se i ravnateljica Ivka Nevistić te ostali znatiželjnici!

 
 [više]

Prva pobjeda odbojkaša

Autor: Inez Birolla, 4. 12. 2017. 11:27

 

Počela je nova sezona za odbojkašku momčad Sedme koja je prošle godine osvojila četvrto mjesto u Zagrebu. 

U subotu su porazili odbojkaše Druge ekonomske škole rezultatom 2:0 (27:25, 25:19). Dečkima i njihovoj voditeljici, profesorici Marini Čović, želimo puno uspjeha i sreće u daljenjem natjecanju!

 [više]

STEM kemija u Sedmoj - s osmijehom istražujem

Autor: Inez Birolla, 4. 12. 2017. 11:23

Prošli četvrtak profesorica Vlatka Kuhar je organizirala radionicu iz STEM ciklusa ”Kemijsko-inženjerske radionice HDKI-ja” pod naslovom "Analizom pogodi koja je sol u vodi". Radionicu su vodili doc. dr. sc. Tomislav Portada, kemičar iz Instituta Ruđer Bošković, i Zvonimir Mlinarić, student farmacije i naš bivši učenik. Na radionici su bili učenici 2., 3. i 4. razreda V. i VII. gimnazije zainteresirani za učenje otkrivanjem uz pomoć profesorica Jagodar i Jelić.

 
 [više]

Slatkiši za Nikolinje

Autor: Inez Birolla, 4. 12. 2017. 11:20

Prošli su četvrtak učenici Ivana Maletić, Jelena Pušić i Šimun Puljiz odnijeli slatkiše prikupljene za potrebe akcije ”Budi cool, udijeli slatkiš svoj” u Upravu zagrebačkog Caritasa.

 [više]

Sedma u HNB-u

Autor: Inez Birolla, 4. 12. 2017. 11:14

Predavanje gospođe Ines Merkl odgovorilo je na pitanja poput: Čime se bavi HNB, središnja banka Republike Hrvatske? Što je monetarna politika? Tko izdaje hrvatski novac? Kada će Hrvatska biti spremna za uvođenje eura? Što je inflacija, a što devizni tečaj?

Također smo čuli nešto više o povijesti zgrade HNB-a, koja je zaštićeno kulturno dobro i najvažnije djelo arhitekta Viktora Kovačića, a kojom se središnja banka koristi od završetka Drugoga svjetskog rata.

Našim učenicima, budućim studentima, nudi se i mogućnost odrađivanje studentske prakse. Veselimo se budućem guverneru iz klupa VII. gimnazije!

 
 [više]

Sigurno u prometu

Autor: Inez Birolla, 4. 12. 2017. 11:11

Prošli su tjedan učenicima prvih razreda u dvorani Kapelici održana predavanja djelatnika Policijske uprave Medveščak o sigurnosti u prometu. Predavanja su organizirana u suradnji s pedagoginjom Marijom Ćubelić kako bi se osvijestilo učenike o pravilnom ponašanju u prometu i na ulici te o opasnostima na koje mogu naići.

 
 [više]

Njemačka jezična diploma

Autor: Inez Birolla, 29. 11. 2017. 19:40

Naši su učenici jučer pristupili pismenom dijelu DSD ispita koji se sastojao od slušanja i razumijevanja pročitanoga teksta te pisanja eseja. Želimo im sreću na skorašnjem usmenom dijelu ispita.

 [više]

Budi cool, udijeli slatkiš svoj!

Autor: Inez Birolla, 29. 11. 2017. 19:37

Naša škola na poticaj profesorice Tihane Arbanas svake godine sudjeluje u Caritasovoj akciji "Budi cool, udijeli slatkiš svoj!". Na taj način pomažemo obiteljima koje svoju djecu ne mogu razveseliti čizmicom slatkiša za Svetog Nikolu. U prizemlju je košara koju ćemo napuniti slatkišima, grickalicama i tako doprinijeti dječjoj sreći. Dobro je činiti dobro!

 
 [više]

Bravo Lana!

Autor: Inez Birolla, 28. 11. 2017. 08:05

Lana Miličević, učenica 3.b, izabrana je za članicu Četvrte generacije Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu (MMS) i mandat joj traje tri godine. Mreža mladih savjetnika je stalno savjetodavno i suradničko tijelo pravobraniteljice za djecu - čini ga dvadesetero djece i mladih u dobi od 12 do 18 godina. Osnovano je radi bolje komunikacije s djecom i mladima te da bi se što bolje zastupalo njihove interese. Lana je ovaj tjedan prisustvovala prvom sastanku mladih savjetnika u Donjoj Stubici. Ponosni smo, čestitamo joj i želimo puno uspjeha u savjetničkom radu!

 
 [više]

Četvrtkom u Palmi

Autor: Inez Birolla, 28. 11. 2017. 08:01

 

Profesorica Tihana Arbanas s učenicima koji pohađaju vjeronauk kreativno je osmislila prvi srednjoškolski susret čiji je gost bio Marko Perković Thompson. Tema susreta bila je vjera, ljubav i domovina. Učenici Ante Toni Čulin, Špiro Gabelić, Gabriela Karačić, Marijana Klarić i Marko Kordić snimili su uz probe i vježbanja kratki video koji se prikazao na susretu. Vjeronauk će se dalje održavati svakog četvrtka, a jednom mjesečno dolazit će poznate osobe iz javnog života. Pozivamo sve zainteresirane učenike da se pridruže.
 

 
 [više]

U Kapelici o terenskoj nastavi

Autor: Inez Birolla, 24. 11. 2017. 10:10

Ana Milković, Hana Srna i Fran Jirouš predstavili su jučer u dvorani Kapelica program terenske nastave na kojoj su bili krajem rujna. Izlagali su zainteresiranim drugašima svoj rad i nezaboravne doživljaje iz Arboretuma Trsteno, Dubrovnika, Mljeta, Stona te Lokruma koje su posjetili u pratnji svojih profesora Josipa Jukića, Vlatke Kuhar, Katarine Filković i Lidije Dizdar. 

 [više]

Zagrebački kvartovi - pobjednički video

Autor: Inez Birolla, 24. 11. 2017. 10:07

Čestitamo Luciji Božić, Katarini Sekol, Ivi Šimunović, Katarini Šitum i Dorijanu Maslaću iz 4.a! Na našoj facebook stranici pogledajte pobjednički video.

 [više]

Interliber 2017.

Autor: Inez Birolla, 22. 11. 2017. 12:17

Na ovogodišnjem, 40. međunarodnom sajmu knjiga i učila, prošetali smo u carstvom knjiga i tradicionalno sudjelovali u završnom dijelu Književnih matineja Festivala svjetske književnosti. U potrazi za povoljnim lektirama svratili smo do izložbenih prostora raznih nakladnika te u moru polica otkrili i knjige naših profesora. Do novog Interlibera i novih naslova na policama naše knjižnice!

 [više]

Debatni klub VII. gimnazije

Autor: Inez Birolla, 22. 11. 2017. 12:14

Ovog vikenda "mali" Ljiljani imali su priliku debatirati na svom prvom turniru Newb Open. Sva tri tima ostvarili su rezultat od 3 pobjede i 2 izgubljene debate na koji smo jako ponosni. Puni dojmova i zadovoljni uspjesima jedva čekaju nadolazeće turnire.

 [više]

Obuka iz prve pomoći

Autor: Inez Birolla, 22. 11. 2017. 12:12

Učenici drugih razreda koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Prva pomoć u pratnji mentorice, profesorice Anamarije Jelić sudjelovali su u obuci. Održana je u Novom Vinodolskom od 17. do 19. 11. 2017. u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. 

 [više]

Zahvalnica za darovane knjige

Autor: Inez Birolla, 22. 11. 2017. 12:10

Ovih dana primili smo zahvalnicu Gimnazije Marka Marulića Tomislavgrad za sudjelovanje u akciji prikupljanja potrebnih knjiga. Organizirana je početkom rujna na poticaj Zagrebačkog ogranka Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Gimnaziji Marka Marulića želimo puno uspjeha u radu!

 [više]

Još jednom u Strasbourgu

Autor: Inez Birolla, 21. 11. 2017. 00:47

  

Dvadeset dvoje učenika sa svojim mentoricama, Marinom Čović i Inez Birolla Sić, sudjelovalo je prošli petak na danu Euroscola u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Katarina Topić i Matija Huđin svojim su kolegama predstavili Hrvatsku, učenici su pobliže upoznali institucije Europske unije te sudjelovali u debatama o budućnosti Europe, a Katarina Šitum pobijedila je u kvizu znanja. Na povratku učenici su obišli i München. Ovo je već treća godina sudjelovanja Sedme na danu Euroscola. 

 [više]

Vukovaru s ljubavlju

Autor: Inez Birolla, 21. 11. 2017. 00:43

U znak sjećanja na žrtve Vukovara predstavnici svih razreda u pratnji profesorica Baljkas, Dizdar i Džidžić u petak su postavili i zapalili svijeće u Ulici grada Vukovara.

 [više]

Zapamtite Vukovar

Autor: Inez Birolla, 21. 11. 2017. 00:37

  

"... vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost." (Siniša Glavašević)
U petak smo dostojanstveno obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u dvorani Kapelici.

 [više]

Snimi trailer za lektiru - predaja sinopsisa

Autor: Inez Birolla, 21. 11. 2017. 00:32

Obavještavamo razrede da sinopsise za svoje filmske trailere trebaju predati najkasnije do petka, 24. studenoga 2017. Predaja sinopsisa za sve prijavljene razrede je obvezna. Sinopsisi se u elektroničkom obliku trebaju poslati na e-mail adresu stzl@net.hr. Potrebno je navesti autora sinopsisa i razred. Eventualnu pomoć ili konzultacije oko izrade sinopsisa možete zatražiti od profesorice Katarine Slade tijekom ovoga tjedna. Sve ostale obavijesti pratite na Facebook stranici škole.

 [više]

Završen Mjesec hrvatske knjige

Autor: Inez Birolla, 21. 11. 2017. 00:24

Brojnim aktivnostima uz naše knjižničarke, profesorice Lidiju Dizdar i Mariju Novokmet, obilježili smo Mjesec hrvatske knjige posvećen enciklopedistici. Pratili smo događanja vezana uz središnje programe poticanja čitanja, a u knjižnici smo predstavili izvore posvećene Pavlu Skaliću, prvom hrvatskom enciklopedistu. Akcijom "Čuvajmo knjige" podsjetili smo na potrebu i dužnost odgovornog odnosa prema knjizi. Obilježili smo i Dan školske knjižnice, a na Interliberu sudjelovali u finalu Književnih matineja Festivala svjetske književnosti. Uspješno smo surađivali s narodnim knjižnicama uživajući u književnoj večeri sa Sonjom Smolec u Knjižnici Medveščak, a nekoliko razreda posjetilo je Knjižnicu Božidara Adžije i razgledalo izložbu o Pavlu Skaliću uz stručno vodstvo. 

 [više]

Radionice o montaži i snimanju

Autor: Inez Birolla, 21. 11. 2017. 00:12

 

Završene su radionice unutar projekta "Snimi trailer za lektiru" koji su organizirale i vode profesorice Maja Gnjidić i Katarina Slade. Prva radionica održana je 6. 11. na kojoj je Marko Šapina, naš bivši učenik i vjerni suradnik, govorio o montaži. 14.11. je Bojana Burnać, direktorica filmske fotografije, govorila o snimanju i osnovama teorije filma. Naša gošća je magistrirala na Odsjeku filmskog snimanja Akademije dramskih umjetnosti i prva je snimateljica u povijesti hrvatske kinematografije koja je snimila dugometražni igrani film. Obje radionice obogatile su polaznike i izvrsna su pomoć u osmišljavanju i izradi trailera za lektire. S nestrpljenjem očekujemo prve radove! Sretno!

 [više]

Predstavljanje Hrvatskog vojnog učilišta

Autor: Inez Birolla, 21. 11. 2017. 00:08

 

Prošli tjedan su u Kapelici zainteresiranim maturantima predstavljeni studijski programi Hrvatskog vojnog učilišta o zanimanjima vojni pilot, vojno pomorstvo i drugi programi Oružanih snaga RH. Naši maturanti bili su veoma zadovoljni predstavljačima i sadržajem, kao i pedagoginja Marija Ćubelic koja je sudjelovala u organizaciji.

 [više]

STEM u Sedmoj

Autor: Inez Birolla, 21. 11. 2017. 00:02

Prošli je tjedan u punoj Kapelici održano prvo predavanje projekta "STEM u Sedmoj". S nuklearnom energijom i zračenjem, njihovim prednostima i manama, upoznala nas je Lara Topol. Ona je bivša učenica naše škole koja je nakon završenog FER-a svoje mjesto našla u NE Krško i rado se odazvala pozivu. Ivica Bašić, predsjednik Hrvatskog nuklearnog društva, govorio je o važnosti zaposlenja u STEM području. Čestitamo organizatoricama, profesoricama Lani Šarić i Mirjani Špoljar. 

 [više]

S Tigrovima u Novskoj

Autor: Inez Birolla, 20. 11. 2017. 23:59

Na poticaj profesora Hrvoja Malčića i u suradnji s Prvom gardijskom brigadom "Tigrovi" zainteresirani učenici 3. i 4. razreda naše škole posjetili su 3. studenoga spomen područje Trokut Novska. Nakon mise i polaganja vijenaca imali su priliku slušati ratna i životna iskustva generala Josipa Lucića, ratnog zapovjednika "Tigrova", elitne gardijske dobrovoljačke postrojbe u Domovinskom ratu koja obilježava 27. obljetnicu svoga ustroja. Čestitamo im, s ljubavlju se sjećamo i čuvamo uspomenu na tu sjajnu borbenu postrojbu.

 [više]

Književna večer sa Sonjom Smolec

Autor: Inez Birolla, 14. 11. 2017. 16:09

U petak, uoči Dana hrvatskih knjižnica, posjetili smo Knjižnicu Medveščak i uživali u književnoj večeri sa spisateljicom za djecu i mlade Sonjom Smolec. O romanu "Moja polovica Mjeseca" s njom je razgovarala Silvija Šesto, naša istaknuta i nagrađivana književnica. Na gostoprimstvu zahvaljujemo knjižničarki Aneli Mažuran i ostalom osoblju Knjižnice Medveščak.

 [više]

Zagrebački kvartovi

Autor: Inez Birolla, 14. 11. 2017. 15:52

Prošli tjedan su se četvrtaši tradicionalno okupili u dvorani Kapelici kako bi izabrali najbolji od tri polufinalna videa na temu "Moj kvart". Unutar nastave geografije prvo se birao najbolji razredni video koji je potom ušao u finale. Pobjednici su učenici 4.a: Lucija Božić, Katarina Sekol, Iva Šimunović, Katarina Šitum i Dorijan Maslać. Čestitamo pobjednicima kao i profesorima geografije Marini Džidžić, Josipu Jukiću i Franji Kresojeviću te sjajnom povjerenstvu! Prenosimo vam dašak atmosfere, a pobjednički video objavit ćemo uskoro!

 [više]

DSD kamp na Sljemenu

Autor: Inez Birolla, 7. 11. 2017. 01:13

Učenici četvrtih razreda koji pohađaju DSD, zajedno sa srednjoškolcima iz Krapine, ovaj vikend proveli su na DSD kampu na Sljemenu. Bili su smješteni u Domu Crvenog križa gdje su se, uz mentorstvo profesorice Sonje Biermann, pripremali za nadolazeće DSD ispite. Uvjereni smo da uspjeh neće izostati, sretno!

 [više]

Drugaši u Grazu

Autor: Inez Birolla, 2. 11. 2017. 10:22

Prošloga petka učenici 2.c i 2.f s razrednicima i pratnjom išli su na jednodnevni izlet u Graz. Razgledali su uže središte grada, popeli se uspinjačom na Schlossberg odakle se pružao prekrasan pogled, posjetili su katedralu i oružarnicu Landeszeughaus. 

 [više]

Bravo, košarkaši!

Autor: Inez Birolla, 2. 11. 2017. 10:20

Košarkaška momčad Sedme gimnazije odnijela je pobjedu u objema prošlu subotu odigranim utakmicama. Rezultatom 62:20 naši su dečki svladali najprije Elektrostrojarsku obrtničku školu, a potom rezultatom 81:29 i ŠZMS Vinogradska. Igrali su Niko Vuchetich, Fran Miličević, Jakov Kelečević, Marko Grbeša, Roko Vrkljan, Juraj Dawidowsky i Tvrtko Barbir. Čestitamo dečkima i mentorici Marini Čović, prof. te im želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju!

 [više]

Prvaši na prvom izletu

Autor: Inez Birolla, 26. 10. 2017. 18:52

  

Učenici prvih razreda s razrednicima, ravnateljicom Ivkom Nevistić i pratnjom, posjetili su 24. listopada Ozalj, Turanj i Karlovac. 

 [više]

Dan školske knjižnice

Autor: Inez Birolla, 26. 10. 2017. 18:38

v

U ponedjeljak smo uz knjižničarke Lidiju Dizdar i Mariju Novokmet tradicionalno u čitaonici obilježili Dan školske knjižnice. Članovi Kreativne grupe izveli su recitatorsko-glazbeni program. U središtu je bio razgovor o novoj knjizi našega profesora Josipa Jukića "Vladari Hrvatske". Knjigu je predstavio naš profesor Hrvoje Malčić, dok je s autorom razgovarala maturantica Lucija Šebetić. Druženje je svojim dolaskom obogatila i umirovljena knjižničarka Ana Benc Kiš te naši bivši učenici, članovi Kreativne grupe – Marko Šapina koji nam je i ove godine osmislio plakat, Franka Troha, Ines Trkulja, Ivan Čulo i Dominik Vladić. 

 [više]

Snimi trailer za lektiru - prijave

Autor: Inez Birolla, 23. 10. 2017. 11:16

Prijave razreda za sudjelovanje u natjecanju STZL bit će otvorene od danas, 23. listopada do 31. listopada u knjižnici. Čekamo vas...

 [više]

Na nacionalnoj smotri Turističke kulture

Autor: Inez Birolla, 23. 10. 2017. 11:12

  

Ured državne uprave Splitsko-dalmatinske županije, Odjel za prosvjetu i kulturu, već 15 godina provodi projekt Turistička kultura kojim svake godine poziva osnovne i srednje škole iz Hrvatske i inozemstva (hrvatska dijaspora) da na predloženu temu istražuju turistički potencijal lokalne sredine. Ovogodišnja tema bila je Okusi i mirisi mog zavičaja.

Karla Bebek, Laura Rudelj i Lovro Turalija, učenici 4.c razreda, uz pomoć svog razrednika i mentora Josipa Jukića prihvatili su izazov i izradili kratki film, prezentaciju i esej pod naslovom Med – tekuće zlato Zagreba. Od prijavljenih 60-ak radova na smotru je pozvano po pet iz osnovnih i srednjih škola. 

 

 [više]

U Europskom parlamentu

Autor: Inez Birolla, 23. 10. 2017. 11:07

Na poziv zastupnice Dubravke Šuica, 14 ambasadorica i ambasadora boravilo je u Briselu. Među pozvanima bio je i Dominik Ćosić, prof., naš senior ambasador Europskog parlamenta. Predstavljao je našu školu na svečanoj dodjeli nagrade Europski građanin 2017. koju je upotpunio prvi nastup jedne hrvatske klape (obitelj Barun) u Europskom parlamentu. Čestitamo!

 [više]

Dan kruha i jabuka

Autor: Inez Birolla, 23. 10. 2017. 11:02

  

U petak smo prvi put u dvorani Kapelici obilježili Dan kruha i jabuka. Prisutne su zabavljali školski svirači na gitari i violini, a u pozadini su se puštale razredne prezentacije sa zanimljivostima o kruhu, jabukama i žitaricama te receptima za izradu jela od kruha i jabuka. Kapelica je bila ukrašena u duhu jeseni i jabuka, a na ulazu posjetitelji su se mogli okrijepiti pićem. Učenici su s radošću prodavali krušne i jabučne proizvode koje su sami napravili: štrudle, peciva i kolače, a prikupljeni prilozi upotrijebit će se u humanitarne svrhe. Posebne zahvale idu profesoricama Vlatki Kuhar, Maji Gnjidić i Barbari Koričančić koje su zaslužne za ideju i uspješno provođenje ove akcije koja će, nadamo se, postati tradicijom. 

 [više]

Pater Ike Mandurić u Kapelici

Autor: Inez Birolla, 23. 10. 2017. 08:56

  

Na poziv profesorice Tihane Arbanas u četvrtak je našu školu posjetio pater Ike Mandurić, isusovac. Učenici su došli u velikom broju poslušati njegovo predavanje - dočekala ga je prepuna Kapelica s više od 300 učenika. Pater je započeo predavanje svjedočanski, iznoseći vlastito iskustvo potrage za Bogom, a po izrazima lica mladih koji su ga slušali vidjelo se da je to pitanje koje muči sve. Svoj govor završio je vrlo jednostavnom porukom: „Činite i budite dobro u svijetu!“ 

 [više]

"Ne dvoji! Za drugog izdvoji."

Autor: Inez Birolla, 17. 10. 2017. 21:09

Završena je humanitarna akcija Solidarnost na djelu pod geslom "Ne dvoji! Za drugog izdvoji." u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Ponosni smo što su u njoj sudjelovali i naši učenici koji su, za donaciju od 5 kuna, dobili samoljepljivi blokić. Profesorice Anamarija Jelić i Lana Šarić s učenicima prvih i 2.a razreda tim povodom uredile su pano "Kutak humanosti" u predvorju škole. Izradili su otisak svoga dlana s ispisanom, lijepom i humanom porukom ili osobnom humanom gestom. Hvala im, kao i svima koji svojom dobrotom pomažu osobama kojima je pomoć zaista potrebna!

 [više]

Radio Marija

Autor: Inez Birolla, 17. 10. 2017. 21:07

Prošli petak je skupina naših učenika pod vodstvom profesorice Tihane Arbanas odradila još jednu emisiju na Radio Mariji. Tema je bila problemi mladih te kako i gdje tražiti pomoć. Prvo su razgovarali o problemima s kojima se djeca susreću već u osnovnoj školi, a potom u srednjoj. Raspravljali su o tome kako pomoći nekome tko ima problema u obitelji, školi ili u društvu. Iako nisu svi imali iste ideje gdje potražiti pomoć, složili su se da sve probleme valja shvatiti ozbiljno i uvijek treba potražiti pomoć. 

 [više]

Međurazredno natjecanje "Snimi trailer za lektiru"

Autor: Inez Birolla, 13. 10. 2017. 11:47

Voliš uzbuđenja i akciju? Čitaš knjige i gledaš filmove? Kreativ(a)n(a) si i maštovit(a)? Timski si igrač?

Ukoliko je tvoj odgovor na gore postavljena pitanja potvrdan, pozivamo te da se zajedno s prijateljima iz razreda uključiš u natjecanje Snimi trailer za lektiru.

 [više]

Nova knjiga profesora Jukića

Autor: Inez Birolla, 13. 10. 2017. 08:35

Josip Jukić, profesor povijesti i geografije, razveselio nas je ovih dana svojom trećom knjigom, bogato ilustriranom djelu "Vladari Hrvatske: od prvih knezova do današnjih dana" u izdanju Mozaik knjige. Knjiga ima i zanimljiv dodatak – rodoslovna stabla. Čestitamo profesoru Jukiću na njegovom radu i doprinosu proučavanju hrvatske povijesti.

 [više]

Uz Europski dan jezika

Autor: Inez Birolla, 7. 10. 2017. 20:59

Prošli tjedan obilježili smo Dan europskih jezika. U projektu su sudjelovali nastavnici stranih jezika i hrvatskog jezika te učenici iz 1.b, 2.e, 2.f, 3.b, 3.f i 4.c. Željeli su potaknuti širenje znanja i interesa o europskim jezicima te njihovoj povezanosti. Čestitamo na zanimljivom i kreativnom upoznavanju nekih obilježja europskih jezika.

 [više]

Prezentacijska debata

Autor: Inez Birolla, 7. 10. 2017. 11:59

U četvrtak nakon nastave u dvorani Kapelica održana je prezentacijska debata koju su organizirali Fran Markić, nova suvoditeljica Karla Ćurlić te profesorica Ana Šiljeg Gilja. Na temu ”Ovaj dom smatra da ne bi trebalo objavljivati privatne stvari iz života javnih osoba“ debatirali su naši učenici Karla Bebek, Kristina Tikvić, Luka Krešić, Lana Miličević, Ante Odak i Ines Matošević. Pozivamo sve da prate stranicu debatnoga kluba: https://www.facebook.com/7debata/.

 [više]

Srebrenica - da se nikad ne zaboravi

Autor: Inez Birolla, 7. 10. 2017. 11:32

Put Srebrenice krenuo je 29. rujna ispred zagrebačke džamije XI. konvoj mladih Bošnjaka RH i njihovih prijatelja. U njemu su, uz vodstvo profesora Franje Kresojevića i Petra Paradžika, sudjelovale učenice 4.b: Ana Gadže, Ivana Metić, Hana Mustafa, Ana Petrušić, Karla Sever i Kristina Tikvić. O potresnim iskustvima, miru s kojim su došli da bi na dostojanstven način odali počast mrtvima, moći ćete pročitati u ovogodišnjem broju Sedme.

 [više]

Posjet Družbi Isusovoj

Autor: Inez Birolla, 7. 10. 2017. 11:26

U ponedjeljak su učenici 2.e razreda sa svojom razrednicom, profesoricom Tihanom Arbanas i u pratnji pedagoginje Marije Ćubelić te profesorice Andreje Jagodar posjetili kompleks crkve i fakulteta Družbe Isusove. Učenicima je u Crkvi Bezgrješnog Srca Marijina o povijesti župe i izgradnje crkve govorio župnik, pater Blaženko Nikolić, dok je orgulje svirao naš maturant Dubravko Ćepulić Polgar.
 

Posjetili su umjetnički atelje akademskog kipara, isusovca Zdenka Vidovića te knjižnicu Jurja Habdelića. Razgledali su i Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, a u studentskoj kapelici na hebrejskom su zapjevali psalam s doc. dr. sc. Nikom Bilićem, rektorom jordanovačkog Kolegija. Na kraju ih je čekalo stručno vodstvo i vesela nagradna igra na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. 

 [više]

"Ne zato jer ne"

Autor: Inez Birolla, 7. 10. 2017. 11:22

Ovaj su tjedan u dvorani Kapelici prvaši slušali predavača Policijske uprave zagrebačke koji im je govorio o ovisnostima u sklopu preventivne akcije "Ne zato jer ne". Upozorio ih je na štetne učinke sredstava ovisnosti na ljudski organizam te ih potaknuo na razvijanje zdravih, pozitivnih stavova i oblika ponašanja.

 [više]

Zaziv Duha Svetoga

Autor: Inez Birolla, 2. 10. 2017. 08:13

Na početku još jedne školske godine u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici profesorica Tihana Arbanas već tradicionalno organizirala je zaziv Duha Svetoga. Misnome su slavlju prisustvovali mnogi učenici, njihove obitelji, profesori te ravnateljica Ivka Nevistić, prof.

Svećenik je u prepunoj crkvi kao glavnu poruku i izazov istaknuo kako trebamo postati i ostati autentični. Vjerujemo da će tako biti te se pridružujemo željama profesorice Arbanas: „Neka nam ova godina pred nama bude puna Božjeg blagoslova, stjecanja novih znanja, međusobnog uvažavanja te srećom ispunjenih dana i događaja!”

 [više]

Sedma gimnazija: "Potpuno dominantni"

Autor: Inez Birolla, 29. 9. 2017. 19:21

Na danas održanom prednatjecanju Euroscola naši učenici - Luka Dmiović, Matija Huđin, Luka Krešić, Katarina Sekol, Iva Šimunović, Lucija Šebetić i koordinatorica Katarina Topić, uvjerljivo su osvojili 1. mjesto sa čak 15 bodova više od drugoplasiranih te osvojili nagradno putovanje u Strasbourg krajem studenoga!

Nakon provjere znanja o europskim pitanjima, na inovativan i domišljat način bavili su se temom kibernetičke sigurnosti te svoj rad predstavili prosudbenom povjerenstvu. Predstavnici naše škole putuju tako već treći put u Strasbourg; čestitamo učenicima te njihovim mentoricama, profesoricama Marini Čović i Inez Birolla Sić!

 
 
 [više]

Stipendije Grada Zagreba

Autor: Inez Birolla, 26. 9. 2017. 21:41

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport objavio je Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba učenicima za školsku godinu 2017./2018. Rok za podnošenje molbi je 11. listopada 2017. Prijavite se!

 [više]

Sedma - škola ambasador

Autor: Inez Birolla, 25. 9. 2017. 20:56

Našu je školu danas posjetio Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu s kojim su bivši i sadašnji učenici VII i II. gimnazije u četrdesetpetominutnom razgovoru raspravljali o aktualnim temama. Ravnateljici škole Ivki Nevistić, prof., mentoru Dominiku Ćosiću, prof. te učenicima gospodin Picula dodijelio je priznanja, a naša je škola stekla laskavu titulu "škole ambasadora". 

 [više]

Mali dom

Autor: Inez Birolla, 25. 9. 2017. 20:51

 [više]

Terenska nastava

Autor: Inez Birolla, 25. 9. 2017. 20:31

    

Petak i vikend bili su u znaku terenske nastave. Čak tri skupine učenika s profesorima su putovali Hrvatskom. Drugaši su istraživali i učili u Dubrovniku i okolici, trećaši su bili u Šibeniku i sjevernoj Dalmaciji, a četvrtaši u Istri. 

 [više]

Vijeće učenika

Autor: Inez Birolla, 25. 9. 2017. 20:28

Prošli tjedan održana je prva sjednica Vijeća učenika. Ovogodišnji predsjednik je Luka Dmiović, 4.d, zamjenica mu je Ines Husković, 3.d, zapisničarka je Jelena Pušić, 3.e. Čestitamo im i želimo puno uspjeha u radu!

 [više]

Sastanak s roditeljima učenika 1. razreda

Autor: Inez Birolla, 15. 9. 2017. 22:14

Jučer je u dvorani Kapelici toplu dobrodošlicu roditeljima prvaša poželjela je naša ravnateljica Ivka Nevistić, prof. predstavivši rad škole. Srdačne riječi ohrabrenja i podrške uputile su potom pedagoginja Marija Ćubelić te psihologinja Anđelka Mišura, a na kraju su se roditelji s predstavljenim razrednicima uputili u razrede. Želimo svima puno uspjeha, radujemo se budućoj suradnji!

 [više]

Obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina

Autor: Inez Birolla, 12. 9. 2017. 20:15

Pripadnici nacionalnih manjina imaju mogućnost obrazovati se na materinskom jeziku na svim stupnjevima obrazovanja. Ovim putem želimo upoznati učenike i roditelje s mogućnošću pohađanja nastave na jeziku nacionalnih manjina po modelu C.

Nastava nije isključivo namijenjena pripadnicima nacionalnih manjina, mogu je pohađati i ostali učenici srednjih škola.

Više pročitajte u sljedećem Dopisu te Upitniku.

 [više]

Roditeljski sastanak za roditelje učenika 1. razreda

Autor: Inez Birolla, 11. 9. 2017. 11:11

Roditeljski sastanak za roditelje/skrbnike učenika prvih razreda održat će se u četvrtak, 14. rujna 2017. u 19:15 u dvorani 58 na II. katu.

 [više]

Početak nastave u šk. god. 2017./2018.

Autor: Inez Birolla, 30. 8. 2017. 00:10

Nastava počinje 4. rujna 2017. u jutarnjoj smjeni.

Učenicima 2., 3. i 4. razreda nastava počinje u 7:55. Učenici 1. razreda  trebaju doći u 8:10. u Kapelicu (dvoranu 58 na II. katu). Nakon pozdrava ravnateljice, učenicima će se predstaviti njihovi razrednici koji će ih prozvati i povesti u učionice.

Popis razrednika i učionica za sve razrede možete pogledati ovdje.

Svi učenici trebaju ponijeti ruksake ili torbe za školske knjige.

Učenicima 1. razreda želimo dobrodošlicu, a svima uspješnu školsku godinu koja je pred nama!

 

 [više]

Sara Anđela Perić među 20 najboljih

Autor: Inez Birolla, 24. 7. 2017. 09:27

  

Našoj maturantici Sari Anđeli Perić prošli petak je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja dodijeljeno priznanje za ostvaren izniman uspjeh na državnoj maturi iz obveznih predmeta na višoj razini. Nagradu najboljim maturantima, kao i Nagradu Soljačić, zajednički su uručili Marin Soljačić, utemeljitelj Nagrade i donator, profesor na Odsjeku za fiziku na uglednome Massachusetts Institute of Technology (MIT) i prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja. 

 [više]

Maturanti, Sedma vas voli!

Autor: Inez Birolla, 21. 7. 2017. 13:31

Na jučerašnjoj svečanoj podjeli svjedodžbi maturantima ravnateljica Ivka Nevistić pozdravila je prisutne učenike i roditelje, svima poželjela puno sreće te istaknula kako su im vrata škole otvorena te da ih Sedma voli. U kratkim su obraćanjima učenike pozdravili i njihovi razrednici, poželjeli im puno uspjeha te zahvalili na druženju i suživotu prethodne četiri godine. Nakon zajedničkoga dijela, razrednici su u učionicama podijelili maturalne svjedodžbe. Čestitamo i sretno!

 [više]

Rej Kovačević i profesorica Kuhar u Ministarstvu znanosti

Autor: Inez Birolla, 20. 7. 2017. 19:20

Naš maturant Rej Kovačević i njegova mentorica, profesorica Vlatka Kuhar, dobitnici ugledne nagrade “The ISABS Future Scientist Award”, bili su danas u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Primili su ih, zajedno s još šestero učenika i njihovih mentora nagrađenih na “The Tenth International Society for Applied Biological Sciences (ISABS) Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine”, prof. dr. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja i prof. dr. Dragan Primorac, predsjednik ISABS-a. 

 [više]

Profesorice Kušenić Šparavec i Malić u mirovini

Autor: Inez Birolla, 17. 7. 2017. 18:44

    

Na posljednjoj sjednici Nastavničkog vijeća oprostili smo se od profesorica Zdenke Šparavec Kušenić, prof. geografije i Ines Malić, prof. biologije isprativši ih u zasluženu mirovinu. Dirljive riječi zahvalnosti uputila im je ravnateljica Ivka Nevistić. Hvala im na beskrajnoj požrtvovnosti, humanosti, sjajnom nastavničkom potencijalu - širokim lepezama nemjerljiva znanja kojima su godinama obogaćivale svoje učenike. 

 [više]

Maturanti - podjela svjedodžbi

Autor: Inez Birolla, 17. 7. 2017. 16:44

Dragi naši maturanti, svečana podjela maturalnih svjedodžbi održat će se 20. srpnja 2017. u 11 sati u Kapelici.

 [više]

Obavijest za maturante - promjena termina za prigovore

Autor: Inez Birolla, 12. 7. 2017. 10:26

Prigovori na rezultate Državne mature mogu se podnijeti danas (12. srpnja) do 13h i sutra (13. srpnja) od 9 do 13h. Prigovori se podnose isključivo osobno.

 [više]

Obavijest za maturante

Autor: Inez Birolla, 10. 7. 2017. 16:19

Žalbe na rezultate Državne mature bit će 13. i 14. srpnja 2017. od 10 do 12 sati.

 [više]

Obavijest za učenike 1., 2. i 3. razreda

Autor: Inez Birolla, 10. 7. 2017. 16:17

Učenicima koji nisu preuzeli svjedodžbe na dan podjele razrednici će ih podijeliti prvi dan nastave, 4. rujna 2017.

 
 
 
 [više]

1.D i 3.B najbolji

Autor: Inez Birolla, 10. 7. 2017. 16:14

  

Na nedavno održanoj sjednici Nastavničkog vijeća najboljim razredima u školskoj godini 2016./2017. proglašeni su 1.D (razrednica Vlatka Kuhar)i 3.B (razrednica Roberta Pollak). Oni su ostvarili najbolji uspjeh i najmanji broj izostanaka pa su nagrađeni jednim slobodnim danom u sljedećoj školskoj godini. Čestitamo! 

 [više]

Maturalno putovanje

Autor: Inez Birolla, 29. 6. 2017. 17:22

   

Treći razredi sretno su se vratili sa svog maturalnog putovanja na kojem su posjetili Azurnu obalu, Provansu i Kataloniju iz kojih su donijeli prekrasne uspomene. Još će dugo prepričavati sve ono što su vidjeli i doživjeli.

 [više]

"Nobel Spirit"

Autor: Inez Birolla, 29. 6. 2017. 17:14

Na najveće ovogodišnje okupljanje nobelovaca i oko 500 znanstvenika iz više od 40 zemalja svijeta bili su pozvani i naš učenik Rej Kovačević (4. razred) te profesorica Vlatka Kuhar kao mentorica. 10. konferencija ISABS održala se od 19. do  24. lipnja u Dubrovniku.  

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Inez Birolla, 29. 6. 2017. 17:05

Podjela svjedodžbi i preuzimanje školskog lista (10,00kn) održat će se prema sljedećem rasporedu:

3.7.2017. (ponedjeljak)
10:00 1.A, 1.B, 1.C
10:30 1.D, 1.E,  1.F

 

4.7.2017. (utorak)
10:00 2.A, 2.B, 2.C
10:30 2.D, 2.E,  2.F

 

5.7.2017. (srijeda)
10:00 3.A, 3.B, 3.C
10:30 3.D, 3.E,  3.F

Prije podjele svjedodžbi učenici moraju vratiti knjige u školsku knjižnicu.

 [više]

Podjela svjedodžbi za maturante

Autor: Inez Birolla, 20. 6. 2017. 09:47

Zbog promjene termina održavanja ispita državne mature iz hrvatskoga jezika, podjela svjedodžbi za četvrte razrede održat će se 27. 6. 2017. (utorak) prema sljedećem rasporedu:

9:30 4.A i 4.B
10:00 4.C i 4.D
10:30 4.E i 4.F

Isti dan bit će povrat udžbenika i preuzimanje školskog lista.

 [više]

Državna matura - obavijest maturantima

Autor: Inez Birolla, 19. 6. 2017. 17:14

Obavještavamo vas da se sutra, 20. lipnja neće provesti ispit iz Hrvatskoga jezika - Test (A i B razina). Obavijest o novom terminu pogledajte na stranicama NCVVO.

 [više]

Obavijest maturantima

Autor: Inez Birolla, 12. 6. 2017. 15:45

Dana 28. 6. 2017. (srijeda) bit će podjela razrednih svjedodžbi za četvrte razrede, povrat udžbenika i preuzimanje školskog lista (10,00 kn). Svjedodžbe će se dijeliti prema sljedećem rasporedu:

9:30 4.A i 4.B
10:00 4.C i 4.D
10:30 4.E i 4.F
 [više]

Vraćanje udžbenika za 1., 2. i 3. razrede

Autor: Inez Birolla, 12. 6. 2017. 15:40

Povrat udžbenika bit će organiziran u ponedjeljak 12. 6. 2017. i u srijedu 14. 6. 2017. od 8 do 14 sati. Učenici 1. i 2. razreda knjige mogu predati u kabinet njemačkog, a učenici 3. razreda u kabinet engleskog jezika. 
Učenici 1. razreda ne vraćaju udžbenik latinskog jezika, a učenici 2. razreda ne vraćaju psihologiju. Ne vraćaju se ni udžbenici ni radne bilježnice stranih jezika. 
Razrednici će s učenicima pregledati udžbenike u učionici i potom ih poslati u kabinete.

 [više]

Počinje državna matura

Autor: Inez Birolla, 5. 6. 2017. 21:19

Ispitom iz psihologije sutra započinje ljetni rok državne mature u ovoj školskoj godini. Ravnateljica Ivka Nevistić i cijelo Nastavničko vijeće žele svim maturantima puno uspjeha i sreće te dobre rezultate!

 [više]

Nagrada Reju Kovačeviću

Autor: Inez Birolla, 31. 5. 2017. 21:24

Naš maturant Rej Kovačević osvojio je radom "How photosynthesis influences the concentration of heavy metals in white wine", mentor Vlatka Kuhar, prof., posebnu nagradu za učenike srednjih škola u sklopu 10. kongresa Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti (ISABS). Rad našeg učenika je jedan od šest najboljih radova koji će biti predstavljeni u Dubrovniku od 19. - 21.6.2017.

Na toj će konferenciji predavanja održati i petero Nobelovaca iz medicine i kemije, što je najveći skup dobitnika Nobelove nagrade ikad izvan Švedske.

Čestitamo na velikom uspjehu!

 [više]

Termini konzultacija za maturante

Autor: Inez Birolla, 29. 5. 2017. 15:01

Predmet Razred Termin Nastavnik
Hrvatski jezik 4.A, 4.D 30.5. u 10:20 Sanja Zolić Neralić
Hrvatski jezik 4.B, 4.C,
4.E
30.5. u 8:45 Maja Gnjidić
Hrvatski jezik 4.F 2.6. 10:30 - 12:30 Ivana Škaričić
Engleski jezik   30.5. u 11:30 (jezični kabinet) Barbara Koričančić
Sociologija   30.5. u 10:30 Ana Šiljeg Gilja
Likovna umjetnost   30.5. u 8:50 (likovni kabinet) Ivana Pivčević
Biologija

4.B, 4.C, 4.D, 
4.E, 4.F

30.5. u 11:30 Ines Malić
Kemija   31.5. u 10:45 (kabinet) Lana Šarić
Fizika   5.6. u 18:00 Davor Benedik
Engleski jezik  

1.6. 11:00 - 12:15

5.6. 15:30 - 16:20, 16:45 - 17:30

6.6. 15:35 - 16:20

7.6. 15:00 - 16:30

Martina Lenard
Matematika   31.5. u 13:10 ili u 14:00 Dragana Ažić
Matematika   31.5. u 12:20 i u 14:50 Mirjana Špoljar
 [više]

Kako je prošao Otvoreni dan

Autor: Inez Birolla, 25. 5. 2017. 18:51

U prepunoj Kapelici program je otvorila ravnateljica Ivka Nevistić, nakon čega su profesor Josip Jukić i učenici Katarina Sekol, Iva Šimunović i Marko Šapina predstavili rad škole, uvjete upisa, crtice iz prošlosti i sadašnjosti. Uvodni dio zaključili su naši glazbenici sa svojom obradom pjesme Allelujah.

U drugom dijelu programa na prigodnim štandovima moglo se iz prve ruke od profesora i učenika saznati što se radilo tijekom školske godine. 

 [više]

Kod Krleže

Autor: Inez Birolla, 24. 5. 2017. 21:29

Tri učenice 4.F prošlog su utorka s profesoricom Ivanom Škaričić posjetile Krležin Gvozd 23, dom Miroslava i Bele Krleža. Tamo su vidjele Krležinu postelju i biblioteku, umjetnine i antikni namještaj. 

 [više]

Oproštaj s maturantima

Autor: Inez Birolla, 24. 5. 2017. 20:29

 

Prošli tjedan u Kapelici održana je oproštajna priredba koju su priredili maturalni razredi. Osim zahvala profesorima, putem kratkih videozapisa podijelili su lijepe uspomene iz protekle četiri godine. Usto, učenici su na pozornici pjevali i plesali, slaveći ono što je prošlo i radujući se onomu što dolazi. Na kraju priredbe ravnateljica Ivka Nevistić održala je govor u kojem je svima zahvalila i poželjela sreću.
 [više]

Izvanučionička nastava - Italija

Autor: Inez Birolla, 23. 5. 2017. 23:50

Prvi i drugi razredi prošli su petak i subotu proveli na izletu na kojem su posjetili Padovu, Veronu, Sirmione i Gardaland.

 [više]

Ponosni na maturante

Autor: Inez Birolla, 23. 5. 2017. 23:46

U petak su naši maturanti dostojanstveno predstavili našu Sedmu oprostivši se na tradicionalan način od dragog okruženja. Od srca im želimo puno uspjeha u pripremi za državnu maturu. Sretno!

 [više]

Otvoreni dan

Autor: Inez Birolla, 21. 5. 2017. 20:21

Sedma gimnazija i ove godine 23. svibnja u 17 sati otvara svoja vrata svim zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima. Na Otvorenomu danu možete dobiti sve informacije o tome što vas čeka ako upišete Sedmu - sadašnji učenici i profesori predstavit će aktivnosti i postignuća te sve posebnosti Sedme gimnazije.

 [više]

Terenska nastava

Autor: Inez Birolla, 21. 5. 2017. 20:17

Prošli vikend dio učenika 1. i 2. razreda, u pratnji profesora Franje Kresojevića, Anđelke Mišura i Lane Šarić, proveo je na terenskoj nastavi Krk-Cres-Lošinj. Kroz praktičan rad u radionicama na terenu analizirali su fizikalno-kemijske parametre vode Vranskog jezera i Jadranskog mora, proučavali su reljef sjevernojadranskih otoka i njegov utjecaj, tražili Velikog i Malog medvjeda na noćnom nebu, mjerili razinu buke u različitim uvjetima, posjetili Miomirisni vrt te muzej Apoksiomena na Lošinju kao i spilju Biserujku na Krku. 

 [više]

Sedma plus

Autor: Inez Birolla, 21. 5. 2017. 20:09

Prošlu srijedu je u Kapelici održana svečanost na kojoj su istaknuti učenici i njihovi mentori koji su ove školske godine sudjelovali na državnim natjecanjima te drugi daroviti učenici naše škole. Program su vodili Gita Grah i Marko Šapina, a svim je predstavljenim učenicima i mentorima čestitala ravnateljica Ivka Nevistić. U glazbenom dijelu nastupili su Ivan Božanić, Magdalena Milić, Dubravko Ćepuliće, Luka Dmiović, Martin Kutnar, Hrvoje Novak, Ana Majer i Vinko Zoričić. Scenskim izvedbama s LiDraNa predstavili su se Franka Troha i Lovro Bilić. Program su osmislili pedagoginja Marija Ćubelić, knjižničarka Lidija Dizdar i Marko Šapina.

 [više]

Posjet Zbirci Richter

Autor: Inez Birolla, 21. 5. 2017. 20:06

Prošli tjedan su učenici 2.A, 2.B i 2.E razreda s profesoricama matematike Mirjanom Špoljar i Lucijom Baljkas posjetili Zbirku Richter povodom 100. obljetnice rođenja arhitekta Vjenceslava Richtera. Studenti Akademije likovnih umjetnosti pokazali su njegova djela s likovno-matematičkog gledišta. Nakon obilaska Zbirke, učenici su se iskušali u izradi vlastitih skulptura po uzoru na Richterove. 

 [više]

Na Institutu Ruđer Bošković

Autor: Inez Birolla, 21. 5. 2017. 16:51

  

I ove godine uključili smo se u projekt "STEM. RaSTEM. Istražujem" zaklade Znanje na djelu koji se organizirao 12. i 13. svibnja na Otvorenom danu Instituta Ruđer Bošković. Učenici 3. i 4. razreda s profesoricama Lanom Šarić i Andreom Jagodar sudjelovali su u radionicama na teme korisnosti razgradive plastike, kako primijeniti spektrometriju masa u mikrobiologiji te koje su to geokemijske značajke prirodne vode.

 [više]

Državno natjecanje u debati

Autor: Inez Birolla, 15. 5. 2017. 15:52

Naše debatantice Karla Bebek, Matea Maloča i Sara Anđela Perić sudjelovale su 12. i 13. svibnja u Rijeci na Državnomu natjecanju u debati. Došle su do finala u kojemu su za jedan sudački glas izgubile od "Bušmana", ekipe II. gimnazije te tako osvojile 2. mjesto. Čestitamo!

 [više]

Energetski tjedan u Kapelici

Autor: Inez Birolla, 12. 5. 2017. 22:44

   

Sredinom tjedna u Kapelici je održano predavanje u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna. Profesorice Aleksandra Petrić i Dora Krovina te učenik Sven Barac, 1.B, govorili su o iskoristivosti vjetra kao obnovljivog izvora energije. Sven je izvodio pokus nastanka tornada - samostalno je izradio stroj koji je simulirao njegov nastanak. 

 [više]

Dojdi osmaš

Autor: Inez Birolla, 12. 5. 2017. 22:29

Na manifestaciji "Dojdi osmaš" naši učenici i profesori s ponosom su predstavili Sedmu! Zahvaljujemo svima, osobito organizatorici, profesorici Anđelki Mišura. Osmaši, Sedma vas čeka!

 [više]

Akcija 70x1

Autor: Inez Birolla, 11. 5. 2017. 10:36

  

Tonći Maleš, profesor grčkog i latinskog jezika, na poticaj naše profesorice Katarine Filković predstavio je u ponedjeljak akciju kojom se želi prikupiti novac za kupnju školskog autobusa. On je neophodan sirotištu Mali dom i srednjoj školi u nepristupačnoj i izoliranoj misiji u središnjoj Keniji koju vodi naš franjevac Miro Babić. 

Zamisao je da 70 hrvatskih škola skupi po 1000 eura (oko 15 kuna po učeniku) i na taj način pomogne vršnjacima koji u teškim uvjetima u školu pješače kilometrima. Ponosni smo što se akciji pridružila i naša škola! 

Svakako pogledajte video.

 [više]

Dan otvorenih vrata - energetika na FER-u

Autor: Inez Birolla, 9. 5. 2017. 19:18

Jučer su učenici drugih razreda s profesoricom geografije Marinom Džidžić posjetili Fakultet elektrotehnike i računarstva koji je otvorio svoja vrata stručnim posjetima u okviru Zagrebačkog energetskog tjedna čija je ovogodišnja tema elektromobilnost. Fakultet je pripremio zanimljiva predavanja, posjete laboratorijima, a u sklopu poster sekcije posjetitelji se mogu informirati o brojnim projektima iz područja energije na kojima se radi na FER-u.

 [više]

Sedma - škola ambasador

Autor: Inez Birolla, 9. 5. 2017. 19:16

U projektu Europskog parlamenta "Škola ambasador", koji se u petak odvijao u Kinu Euorpa, a u subotu u Uredu za informiranje Europskoga parlamenta, sudjelovalo je 13 škola iz cijele Hrvatske, uključujući i petnaestak učenika Sedme. Predavači su bili Ivica Puljak, Toni Milun, Vedran Mlikota te Cody McClain Brown, dok su u interaktivnoj radionici učenici kreirali kampanju za poticanje mladih na izlazak na izbore. Učenike su pratili njihovi mentori, profesor Dominik Ćosić i profesorica Ana Šiljeg Gilja.

 [više]

Ovogodišnji stipendisti

Autor: Inez Birolla, 6. 5. 2017. 00:31

 

Čestitamo našim učenicima, ovogodišnjim stipendistima Grada Zagreba! To su Lucija Božić, 3.A, Marin Maletić, 3.B, Maja Grubeša, 3.D i Luka Orešković, 3.F. 

 
 
 
 [više]

Čarobna Hrvatska

Autor: Inez Birolla, 6. 5. 2017. 00:25

Josip Jukić, profesor geografije i povijesti, koautor je knjige "Čarobna Hrvatska : remek-djela prirode i ljudskih ruku", uz Ivanu Buj i Alana Čaplara. Knjiga je obogaćena prekrasnim ilustracijama, fotografijama Darija Žagara. Spomenuti naslov, kao i knjigu "Hrvatski gradovi", u čijem je pisanju profesor Jukić također sudjelovao, možete potražiti u našoj knjižnici.

 [više]

Tigrovi u Kapelici

Autor: Inez Birolla, 6. 5. 2017. 00:20

Jučer su učenici nekih trećih i četvrtih razreda imali priliku u Kapelici poslušati predavanje Josipa Lucića, generala i prvog zapovjednika Prve gardijske brigade. Predavanje "Tigrovi - predložak nastanka Hrvatske vojske, temelj stvaranja samostalne Hrvatske" započeto je intoniranjem hrvatske himne, minutom šutnje te gledanjem kratkog filma o nastanku Tigrova i njihovim aktivnostima, nakon čega je general Lucić održao predavanje o Tigrovama. Iz Tigrova su na predavanje došli i Ivan Bošnjak te Zlatko Majić. 

 [više]

Dodatna nastava iz povijesti

Autor: Inez Birolla, 6. 5. 2017. 00:14

Prošli su četvrtak naši učenici s Hrvojem Malčićem, prof. povodom Dana otvorenih vrata zapovjedništva za potporu posjetili vojarnu "Croatia". Cilj je manifestacije bio prikazati sve posebnosti vojne službe u OSRH te istaknuti važnost i ulogu vojnog poziva za pojedinca i hrvatsko društvo u cjelini. Osim upoznavanja s logističkom problematikom, upoznavali su se i sa standardnim naoružanjem hrvatskih vojnika. 

 [više]

Državno natjecanje iz hrvatskog jezika

Autor: Inez Birolla, 1. 5. 2017. 10:13

Državno natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je prošli tjedan u Šibeniku, a naša je škola imala dvije predstavnice. Sara Anđela Perić, 4.D (mentorica Sanja Zolić Neralić, prof.) zauzela je 5. mjesto, a Darija Budimir, 2.B  (mentorica Maja Gnjidić, prof.) 11. mjesto. Čestitamo!

 [više]

Državno natjecanje iz kemije

Autor: Inez Birolla, 1. 5. 2017. 10:05

Prošli tjedan je u Štrigovi održano Državno natjecanje iz kemije. U kategoriji Samostalni istraživački rad Lucija Jukić, 4.B, osvojila je 2. mjesto. Lucija je istraživala utječe li i kako način skladištenja maslinovog ulja na njegov peroksidni broja. Peroksidni broj pokazuje stupanj oksidacije ulja, tj. njegovog "kvarenja". Na državnomu natjecanju radnja se brani pred tročlanim povjerenstvom, uz to, natjecatelj izvodi pokus, odgovara na pitanja, a za prezentaciju mora napraviti plakat. Čestitamo Luciji i njezinoj mentorici Lani Šarić, prof.

 [više]

Najbolji govor: Katarina Topić

Autor: Inez Birolla, 1. 5. 2017. 09:59

Više od 50 srednjih škola u Hrvatskoj prijavilo se za natječaj u govorništvu na temu Globalnih ciljeva održivog razvoja. Čak 86 učenika iz 36 srednjih škola ušlo je u polufinale, a najboljih 10 u petak je održalo svoje govore u Hrvatskom saboru. Među njima najbolja je bila naša Katarina Topić. Čestitamo Katarini i njenoj mentorici Maji Gnjidić, prof. 

 [više]

Državno natjecanje iz logike i filozofije

Autor: Inez Birolla, 1. 5. 2017. 09:56

Luka Krešić, 3.C, na Državnom natjecanju iz logike i filozofije održanomu prošlog tjedna u Puli osvojio je 6. mjesto. Čestitamo Luki i njegovu mentoru, profesoru Filipu Pinteru.

 [više]

Otvoreni dan PMF-a

Autor: Inez Birolla, 26. 4. 2017. 12:02

Početkom travnja mnogo naših učenika posjetilo je Prirodoslovno-matematički fakultet koji već četvrtu godinu organizira Otvoreni dan. Uživali su u brojnim predavanjima i sudjelovali u radionicama i pokusima iz područja kemije, fizike, matematike, geologije, geografije i biologije. 

 [više]

Književna večer Sedme i XVI. gimnazije

Autor: Inez Birolla, 25. 4. 2017. 17:51

  

Sinoć je u Knjižnici Medveščak, Trg žrtava fašizma 7, održana književna večer učenika VII. i XVI. gimnazije u sklopu manifestacije Noć knjige. Učenici su čitali i kazivali književne tekstove i samostalne literarne radove uz glazbeni nastup, a pripremale su ih knjižničarke Lidija Dizdar, prof. i Jadranka Tukša, prof.

 [više]

Natječaj u govorništvu

Autor: Inez Birolla, 25. 4. 2017. 17:47

Naša učenica Katarina Topić, 3.A, u završnici je natječaja  #PrvaGeneracija, globalne inicijative koju je prošle godine pokrenula švedska vlada, a na temu jednog od 17 Globalnih ciljeva. Prijavljene su bile 54 škole iz Republike Hrvatske, svaka s tri najbolja govora. Našu su školu predstavljali još i Lovro Turalija te Luka Krešić. Katarina je ušla u finale s još devetero učenika iz Hrvatske i dobila priliku govoriti na završnoj svečanosti 28. travnja u Hrvatskom saboru. Čestitamo!

 [više]

Eratosthenes Experiment

Autor: Inez Birolla, 25. 4. 2017. 17:41

U sklopu međunarodnog projekta Eratosthenes Experiment 2017. u kojem se računa opseg Zemlje, naši učenici mjerili su duljinu sjene metarskog štapa te razmjenjivali podatke s partnerskim školama iz Austrije, Grčke i Hrvatske. U sklopu projekta birala se i najbolja fotografija, i na tom su natječaju učenici 2.C Ani Kalamar, Martin Kutnar, Nina Matić, Lara Müller, Hrvoje Novak, Katarina Palac i Antonio Vlaić (mentorica Lucija Baljkas, prof.) osvojili drugo mjesto. Čestitamo!

 [više]

Državno natjecanje iz geografije

Autor: Inez Birolla, 25. 4. 2017. 17:36

Na državnom natjecanju iz geografije održanom od 10. do 12. travnja u Topuskom, naša Nika Štimac, 3. D (mentorica Marina Džidžić, prof.) osvojila je 12. mjesto od 126 pozvanih učenika. Čestitamo!

 [više]

Državno natjecanje iz matematike

Autor: Inez Birolla, 25. 4. 2017. 17:27

Državno natjecanje iz matematike održano je od 3. do 5. travnja u Primoštenu. Na natjecanje su pozvana 263 učenika, među kojima i naš učenik Ivan Ljubetić, 2.D (mentorica Dragana Ažić, prof.). Čestitamo! 

 [više]

Hong Kong i Filipini

Autor: Inez Birolla, 12. 4. 2017. 10:14

Jelena Jukić, magistra edukacije engleskog jezika i književnosti te magistra edukacije povijesti s ovlasnicom turističkog vodiča za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, nedavno je na poziv Aktiva profesora geografije, upoznala učenike trećih i 2.F razreda sa zadivljujućim svijetom Hong Konga i Filipina. 

 [više]

Knjižna booka

Autor: Inez Birolla, 6. 4. 2017. 08:19

  

Ovogodišnja Knjižna booka, manifestacija koju je pokrenula Hrvatska udruga školskih knjižničara, ove je godine održana u ponedjeljak, 3. travnja povodom Međunarodnog dana dječje knjige. I naša je škola doprinjela tom promicanju knjige i čitanja. Marko Šapina dirnuo je prisutne svojim izražajnim čitanjem ulomka romana "Kad magle stanu" Josipa Mlakića, dok su Luka Dmiović (gitara), Martin Kutnar (violončelo), Ana Majer (violončelo) i Hrvoje Novak (violina) izveli "Stairway to heaven". Među likovnim radovima našla su se dva plakata i straničnici naših Lorene Loje i Antonele Solenički.

 [više]

Izvanučionička nastava u Beču

Autor: Inez Birolla, 5. 4. 2017. 19:49

Prvi vikend u travnju učenici 1.A, 1.B, 1.C i 1.E razreda, polaznici DSD-nastave i likovne grupe, proveli su u pratnji profesorica Sanje Botice i Stanke Horvat na izvanučioničkoj nastavi u Beču.

 [više]

Posjet Hrvatskoj narodnoj banci

Autor: Inez Birolla, 5. 4. 2017. 19:46

U prošlotjednom Tjednu novca Hrvatska narodna banka ugostila je naše učenike i Dominika Ćosića, profesora politike i gospodarstva. Njihovi djelatnici održali su predavanje o osobnim financijama - "Financijskim znanjem i ponašanjem do zaštite potrošača". Predavanje je bilo veoma korisno i zanimljivo, kao i prigodni darovi na kojima zahvaljujemo!

 [više]

Debatni klub

Autor: Inez Birolla, 3. 4. 2017. 08:45

Naše učenice Karla Bebek, Sara Anđela Perić i Matea Maloča, članice Debatnoga kluba škole, ostvarile su sedmo mjesto u ukupnom ekipnom poretku te se tako plasirale na državno natjecanje. Čestitamo!

 [više]

Informacijske tehnologije i budućnost

Autor: Inez Birolla, 3. 4. 2017. 08:40

Aktiv profesora geografije i prošli je tjedan svoje učenike nagradio zanimljivim stručnim predavanjem u Kapelici. Marko Kuljanski (Senior Java Developer) održao je predavanje "IT sektor – sektor budućnosti", u okviru nastavne cjeline za učenike drugih razreda.

 [više]

Proljeće u Budimpešti

Autor: Inez Birolla, 3. 4. 2017. 08:35

Prvi vikend ovog proljeća naši maturanti 4.B, 4.C, 4.D, 4.E i 4.F proveli su u Budimpešti, a na povratku u Zagreb posjetili su jezero Balaton.
 

 [više]

Novo gostovanje don Mihovila Kurkuta

Autor: Inez Birolla, 22. 3. 2017. 16:01

Učenici koji pohađaju vjeronauk jučer su u Kapelici imali duhovnu obnovu. O korizmi, ispovijedi, aktualnim temama u Crkvi i društvu govorio je don Mihovil Kurkut, povjerenik za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije koji se pozivu profesorice Tihane Arbanas bio odazvao i u adventu.

 [više]

Predavanje o Latinskoj Americi

Autor: Inez Birolla, 21. 3. 2017. 08:00

Prošli je tjedan Luka Dolečki, u suradnji s Aktivom geografije, održao u Kapelici stručno predavanje u okviru nastavne cjeline za učenike trećih razreda s temom: Latinska Amerika – kontinent kontrasta. 

 [više]

Međunarodni debatni turnir

Autor: Inez Birolla, 16. 3. 2017. 19:31

Naše debatantice Karla Bebek, Sara Anđela Perić i Matea Maloča sudjelovale su od 8. do 12. ožujka na 15. Međunarodnom debatnom turniru u slovenskom Ljutomeru. U šest debata raspravljale su o suradnji Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, feminističkim organizacijama, komičarima i predrasudama, grafitima, glazbi koja veliča nasilje i odgajanju djece u zatvorima. Djevojke su zauzele visoko 11. mjesto od 50 timova.

 [više]

Županijsko natjecanje iz biologije

Autor: Inez Birolla, 16. 3. 2017. 19:26

Tin Tomašić (3.B) i Barbara Parabić (3.E), sudjelovali su ovaj tjedan na Županijskom natjecanju iz biologije. Pripremala ih je profesorica Franica Mirković. 

 [više]

Županijsko natjecanje iz kemije

Autor: Inez Birolla, 16. 3. 2017. 18:32

Na prošlotjednom Županijskom natjecanju iz kemije sudjelovali su Lana Miličević (2.B), Matija Huđin (3.D) i Lucija Jukić (4.B), a Lucija i Matija pisali su i samostalni rad. Mentorice su im bile profesorice Vlatka Kuhar i Lana Šarić. 

 [više]

Županijsko natjecanje iz fizike

Autor: Inez Birolla, 16. 3. 2017. 18:27

Na Županijskom natjecanju iz fizike održanom prošli tjedan sudjelovao je Marin Maletić (3.B), pripremala ga je profesorica Andrea Jagodar. 
 

 [više]

Županijsko natjecanje iz povijesti

Autor: Inez Birolla, 9. 3. 2017. 08:01

Lucija Šebetić (3.A), osvojila je 4. mjesto na Županijskom natjecanju iz povijesti, a Ines Matošević (3.D) bila je 6. Mentorica im je profesorica Sanja Botica. Lucija Zadro (4.E) osvojila je 10. mjesto, mentor profesor Branko Špoljar. Na natjecanju su sudjelovali i Mario Petar Bišćan (2.F), Bruno Jagodić (2.B), Nika Ložnjak (1.E), Ana Milković (1.A) te Patrik Partl (1.C). Osim spomenutih profesora mentora, učenike je pripremao i profesor Josip Jukić. Čestitamo! 

 [više]

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Autor: Inez Birolla, 9. 3. 2017. 07:54

Darija Budimir (2.E) na prekjučer održanom Županijskom natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika dijeli 2. mjesto, mentorica profesorica Maja Gnjidić. Sara Anđela Perić (4.D) dijeli 4. mjesto, mentorica profesorica Sanja Zolić Neralić, a Gabrijela Bekina (4.F) osvojila je 9. mjesto, mentorica profesorica Ivana Škaričić. Sudjelovale su i Magda Radić (2.A), Danica Vladić (4.A) i Barbara Topolovec (4.D). Čestitamo svim učenicama i njihovim mentoricama! 

 [više]

Luka Krešić prvi na županijskom natjecanju iz logike

Autor: Inez Birolla, 6. 3. 2017. 08:59

Na Županijskom natjecanju iz logike održanom u Gimnaziji Tituša Brezovačkog, u kategoriji općih gimnazija, naš učenik Luka Krešić (3.C) osvojio je 1. mjesto. 
Na natjecanju su sudjelovali i Lovro Turalija (3.C) te Marija Kosalec (3.B), a sve ih je pripremao profesor Filip Pinter. Čestitamo!

 [više]

Županijsko natjecanje iz matematike

Autor: Inez Birolla, 2. 3. 2017. 09:16

Na županijskom natjecanju iz matematike održanom 31.1. Ivan Ljubetić (2.D) osvojio je 5. mjesto, a Luka Krešić (3.C) bio je 9. Na natjecanju je sudjelovala i Barbara Topolovec (4.D). Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama, profesoricama Dragani Ažić i Jadranki Miletić.

 [više]

Fašnik u Sedmoj

Autor: Inez Birolla, 2. 3. 2017. 09:13

U utorak je održan izbor najbolje maske. Prvu nagradu osvojili su učenici 3.D razreda sa  skupnom maskom.

 [više]

5, 6 - Sedma!

Autor: Inez Birolla, 28. 2. 2017. 08:23

Čestitamo našim odbojkašima koji su prošlu subotu osvojili 4. mjesto na županijskom natjecanju. Nažalost,  u utakmici za treće mjesto tek su malo nadmoćniji bili suparnici iz Gimnazije Tituša Brezovačkog. Čestitamo i njihovoj voditeljici, profesorici Marini Čović.

 [više]

Županijsko natjecanje iz engleskog i talijanskog jezika

Autor: Inez Birolla, 27. 2. 2017. 09:47

Na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika održanom u XVI. gimnaziji maturantica Sara Anđela Perić osvojila je 10. mjesto. Zapažen uspjeh postigli su i Filip Pribanić, Fran Vukašin, Maks Bertović i Marko Štefanović. Čestitamo našim maturantima i njihovim mentoricama, profesoricama Zdenki Tiške, Lidiji Guić i Barbari Koričančić. 
Na natjecanju iz talijanskog jezika u kategoriji nastavljača uspješan rezultat ostvarile su Kristina Ćurić i Marta Raguž, a u kategoriji početnika Iva Škrlec. Čestitamo našim trećašicama, kao i njihovoj mentorici, profesorici Ceciliji Nekić.

 

 [više]

Nika Štimac prva na županijskom natjecanju iz geografije

Autor: Inez Birolla, 27. 2. 2017. 09:41

Na županijskom natjecanju iz geografije održanom 23.2. u Gimnaziji Sesvete Nika Štimac (3.D), osvojila je 1. mjesto, a Lovro Bilić (3.E) 7. mjesto. Čestitamo Niki i Lovri te njihovoj mentorici, profesorici Marini Džidžić. 
Zapažene rezultate postigli su i Josip Marić (1.D), Nika Lužnjak (1.E), Lana Miličević (2.B), Klara Janjić (3.A) i Petra Ricijaš (3.B).
Svima im čestitamo, kao i njihovim mentorima, profesorima Franji Kresojeviću, Josipu Jukiću te Marini Džidžić. Želimo im što više pozivnica na državno natjecanje!

 [više]

Županijsko natjecanje iz informatike

Autor: Inez Birolla, 27. 2. 2017. 09:33

Na županijskom natjecanju iz informatike koje je održano 10.2. u XV. gimnaziji,  u kategoriji Osnove informatike Lana Miličević (2.B), osvojila je 3. mjesto, Domagoj Jukić (3.D) 4. mjesto, Antica Župić (1.F) 9. mjesto i Mario Petar Bišćan (2.F) 15. mjesto. Njima i njihovoj mentorici, profesorici Inez Birolla Sić, čestitamo na uspjehu u iznimno jakom natjecateljskom okruženju!

 

 [više]

Učenici pozvani na županijska natjecanja

Autor: Inez Birolla, 23. 2. 2017. 16:56

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima te im želimo puno uspjeha!

 [više]

Romantičari iz kvarta

Autor: Inez Birolla, 20. 2. 2017. 09:59

 

Prošli četvrtak je u Kapelici održana premijera filma "Romantičari iz kvarta", dokumentarca učenika 3.A i 3.F te Katarine Slade, njihove profesorice hrvatskoga jezika.

Nakon što su obradili lektire iz romantizma, učenici su za domaću zadaću trebali snimiti  trominutni intervju s osobom koja ih podsjeća na neki od likova. Od najzanimljivijih intervjua nastao je film koji su režirale Iva Šimunović i Katarina Sekol, uz montažu i titlove Marka Šapine.

Video možete pogledati na facebook stranici škole.

 [više]

Valentinovo u Sedmoj

Autor: Inez Birolla, 20. 2. 2017. 09:54

U utorak 14.2. prigodnim programom u dvorani Kapelica obilježili smo Valentinovo. Program su pripremili članovi učeničkoga zbora i Kreativne grupe, a učenike su vodile profesorice Dizdar, Filković i Vujnović.

 [više]

Veliko srce Sedme za mala srca

Autor: Inez Birolla, 16. 2. 2017. 09:16

      

Ovih dana primili smo zahvalnicu društva oboljelih od bulozne epidermolize DEBRA i zahvalnicu humanitarne udruge liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima Veliko srce malom srcu. Hvala Udrugama, kao i svima koji su im svojim prilozima pomogli.

 [više]

Pomoći, potaknuti, promijeniti

Autor: Inez Birolla, 16. 2. 2017. 09:09

Kratki film koji su pripremili prošlogodišnji maturant Luka Ignac i Marko Šapina (4.A) s mentoricom Anom Šiljeg Gilja, prof. uvršten je na internetsku stranicu Hrvatske radiotelevizije među izabrane kratke filmove u sklopu projekta „Drugi“. Možete ga pogledati na: http://projektdrugi.hrt.hr/uc…/pomoci-potaknuti-promijeniti/

 [više]

Obavijest za maturante

Autor: Inez Birolla, 25. 1. 2017. 15:32

U ponedjeljak 30.1.2017. u 19:00 održat će se roditeljski sastanak za četvrte razrede u Kapelici na temu državne mature.

Sastanak će održati ispitni koordinator Dominik Ćosić, prof. 

 [više]

Zahvalnica Ekonomskog fakulteta

Autor: Inez Birolla, 13. 1. 2017. 21:51

I ove godine obradovala nas je Zahvalnica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za veoma uspješnu suradnju i "izniman doprinos u razvoju i obrazovanju budućih studenata". Naši bivši učenici među njihovim su najboljim studentima! Ponosni smo na njih, zahvaljujemo Fakultetu i nadamo se nastavku uspješne suradnje.

 [više]

U mjesecu borbe protiv ovisnosti

Autor: Inez Birolla, 13. 1. 2017. 21:43

Karla Bebek, Matea Maloča i Sara Anđela Perić nedavno su sudjelovale na najvećem europskom turniru Winter Holidays Open u Zagrebu gdje su bile druga najbolja hrvatska ekipa i 20. ekipa od njih 96 iz cijeloga svijeta.

One su 13. XII. u našoj Kapelici sudjelovale u debatnoj radionici "Usudi se oduprijeti - ima li zabave bez alkohola?" uz troje učenika II. gimnazije, Almu Džafić, Lovru Matića i Mariju Jarnjak. Radionici su prisustvovali učenici drugih i trećih razreda VII. i II. gimnazije koji su sudjelovali u raspravi.

 [više]

Državni turnir mladih prirodoslovaca

Autor: Inez Birolla, 12. 1. 2017. 16:32

Sven Barac (1.B), izradom rada na zadani problem "Tornado machine" (mentorica prof. Vlatka Kuhar), pozvan je na Državni turnir mladih prirodoslovaca 2017. Hrvatski turnir mladih prirodoslovaca je pojedinačno državno natjecanje učenika koji početkom školske godine izabiru jedan od 17 unaprijed zadanih zadataka (IYNT) i rade na njemu. Čestitamo Svenu i bodrimo ga dalje!

 [više]

Početak nastave u 2. polugodištu

Autor: Inez Birolla, 25. 12. 2016. 10:42

Zimski odmor učenika traje od 27.12.2016. do 13.1.2017. Nastava počinje 16.1.2017. u poslijepodnevnom turnusu.

 [više]

Humanitarni dan

Autor: Inez Birolla, 25. 12. 2016. 10:32

 

U četvrtak je bio organiziran Humanitarni dan koji se sastojao od kviza, božićnog skeča, koncerta učeničkog zbora te mogućnosti kupovine sapuna, pilinga, eteričnih ulja, magneta i kuglica koje su naši učenici marljivo izrađivali proteklih mjeseci.
Drago nam je da su nam se pridružili i bivši učenici.
Novac zarađen na Humanitarnomu danu upotrijebit će se u humanitarne svrhe te za uređenje učionica.

 [više]

Dan Euroscola u Strasbourgu

Autor: Inez Birolla, 20. 12. 2016. 18:54

Dvadeset četvero učenika s mentorima, profesorima Dominikom Ćosićem i Anom Šiljeg Gilja, otputovalo je 15. prosinca na studijsko putovanje u Strasbourg gdje su u petak sudjelovali na danu Euroscola u Europskomu parlamentu. Našu su školu i državu u vijećnici Louisea Weissa predstavljali Vanessa Mioč, 4.A i Rej Kovačević, 4.E. 

 [više]

Božićni koncert

Autor: Inez Birolla, 20. 12. 2016. 18:42

U petak je u Kapelici, velikoj dvorani II. i VII. gimnazije, održan tradicionalni božićni koncert učenika Glazbene škole Pavla Markovca za učenike i profesore II., VII., XVI. i Klasične gimnazije. Uz soliste, nastupili su veliki dječji zbor, veliki gudački orkestar osnovne škole te mješoviti zbor i gudački orkestar srednje škole, čiji učenici pohađaju i spomenute gimnazije. Hvala na prekrasnom doživljaju!

 [više]

Sat kodiranja

Autor: Inez Birolla, 9. 12. 2016. 10:07

ŠUZA - "Iz škole u akademsku zajednicu", program popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, se tradicionalno i ove godine pridružuje velikoj obitelji organizatora radionica programiranja Hour of Code. Ovaj globalni događaj, u kojem je do sada sudjelovalo preko 15 milijuna učenika iz cijelog svijeta, održava se u tjednu od 5. do 12. prosinca, a na FER-u će se održati u subotu, 10. prosinca 2016. godine u 17 sati.

Više informacija pronađite na priloženom letku.

Ulaz je slobodan, ali se moli sve zainteresirane sudionike da se prijave na suza.fer.hr kako bi se mogli osigurati potrebni resursi. 

 [više]

Advent u Grazu

Autor: Inez Birolla, 8. 12. 2016. 23:11

6.12. su učenici 2. E i 2.F razreda bili na izletu u Grazu u kojem su, osim što su uživali u adventskom ugođaju, posjetili Muzej suvremene umjetnosti te tvornicu čokolade Zotter.

 [više]

Večer kemije

Autor: Inez Birolla, 8. 12. 2016. 23:07

 

Skupina učenika trećih i četvrtih razreda bila je 5.12. na Večeri kemije u Saxu. Znanstvenik Tomislav Portada kroz interaktivno predavanje s pokusima približio je publici temu svjetlosti u kemiji i srodnim znanostima. U tome mu je pomagao naš bivši učenik Zvonimir Mlinarić te učenica 4.a Leonora Rivić koja je predstavila radionicu koju je pohađala u sklopu projekta "Znanje na djelu". 
 

 [više]

Debatni klub

Autor: Inez Birolla, 8. 12. 2016. 23:01

Debatni klub VII. gimnazije sudjelovao je 26.11. na turniru u Rijeci na kojem su Matea Maloča, Sara Anđela Perić i Karla Bebek zauzele 6. mjesto u ekipnom poretku. Čestitamo!

 [više]

Budi cool...

Autor: Inez Birolla, 8. 12. 2016. 22:58

Naša gimnazija jedna je od 11 škola koja je sudjelovala u akciji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije "Budi cool, udjeli slatkiš svoj". U ime djece iz Vukovara Caritas je zahvalio svima koji su sudjelovali u akciji i tako povodom blagdana sv. Nikole razveselili srca vukovarskih mališana.

 [više]

Sedma i tigrovi

Autor: Inez Birolla, 8. 12. 2016. 22:53

Povodom obilježavanja Dana topnika, 3. prosinca 2016., učenici 1.F s ravnateljicom Ivkom Nevistić, prof. i profesoricom Majom Selak družili su se s pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi. U Domu Tigrova u Rakitju održan je svečani program, a nakon toga uslijedio je domjenak i druženje.

 [više]

Prirodne znanosti

Autor: Inez Birolla, 8. 12. 2016. 23:19

13. 5. naši su učenici sudjelovali na dvodnevnom programu Dana otvorenih vrata Instituta "Ruđer Bošković", u čije ih je radionice uključila profesorica Vlatka Kuhar. Na završnoj ceremoniji, održanoj prošloga tjedna, radionica mentora učenice Leonore Rivić, 4.A proglašena je najboljom, a ona je izabrana za prezentaciju radionice pred predstavnicima zaklada, ravnateljima te ostalim uglednim uzvanicima iz područja znanstveno-obrazovnog rada. Leonora je gostovala i u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" gdje je imala priliku predstaviti svoju radionicu i široj javnosti. Čestitamo!

 [više]

Gostovanje don Mihovila Kurkuta

Autor: Inez Birolla, 8. 12. 2016. 23:31

1.12. u našoj je školi gostovao don Mihovil Kurkut, povjerenik za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije. Učenici koji pohađaju vjeronauk imali su prigodu čuti koje su bitne sastavnice salezijanskog poslanja, o utemeljitelju reda sv. Ivanu Boscu te o salezijanskim zajednicama u Hrvatskoj. 

 [više]

Matea u Bruxellesu

Autor: Inez Birolla, 20. 11. 2016. 23:18

Matea Maloča, učenica 4.D vratila se iz Bruxellesa s European Innovation Summit-a. Matea je u Europskom parlamentu sudjelovala u debati "Education Today, Innovation Tomorrow", gdje je raspravljala o rješavanju problema vezanih za školstvo. Iskustvo koje će se dugo pamtiti!

 [više]

Sjećanje na Vukovar

Autor: Inez Birolla, 20. 11. 2016. 23:02

  

I ove godine u našoj se školi obilježila godišnjica pada Vukovara. Osim paljenja svijeća duž Vukovarske ulice i prigodno uređenog stubište škole, za sve učenike je u petak bio upriličen i prigodni program.

 [više]

Smotra Sveučilišta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Inez Birolla, 20. 11. 2016. 22:58

 

 

 

 

 

 

 

 

Od 17. - 19.11-2016. u Kino dvorani SC-a održat će se Smotra Sveučilišta u Zagrebu na kojoj će biti predstavljeno tehničko, prirodoslovno, biomedicinsko, biotehničko, umjetničko, društveno i humanističko područje. Raspored pogledajte u prilogu.

 [više]

Interliber - Frakturina nagrada

Autor: Inez Birolla, 20. 11. 2016. 22:46

Na ovogodišnjem Interliberu u finalu programa Književnih matineja Festivala svjetske književnosti, Lorena Loje, učenica 4.C, bila je među četvero učenika koje je Fraktura nagradila za najbolji esej/prikaz. Lorena je pisala o romanu Josipa Mlakića "Planet Friedman". Čestitamo!

 [više]

European Innovation Summit

Autor: Inez Birolla, 20. 11. 2016. 22:41

 

 

 

Matea Maloča, učenica 4.D pozvana je na European Innovation Summit koji će se održati u Bruxellesu od 14. - 16.11.2016. 

Matea je u listopadu sudjelovala na Europskom debatnom natjecanju mladih kojemu je cilj potaknuti mlade na bavljenje STEM-om (science, technology, engineering, mathematics). Matea je osvojila 5. mjesto te je kao finalist tog natjecanja dobila priliku otputovati u Bruxelles.

 [više]

Državni turnir mladih prirodoslovaca

Autor: Inez Birolla, 20. 11. 2016. 22:39

 

 

 

 

 

 

 

 

"International Young Naturalists' Tournament" je međunarodno eksperimentalno ekipno  natjecanje iz prirodoslovlja za učenike od 12 do 16 godina. Natjecanje se sastoji od rješavanje 17 problema iz fizike, kemije, biologije, tehnike i informatike. Riješiti problem znači uočiti problematiku, osmisliti aparaturu, napraviti mjerenja te ih objasniti kvalitativno i kvantitativno. Na kraju treba napisati rad te prezentirati rješenja u "znanstvenim" borbama. 

 [više]

Izvanučionička nastava trećih razreda

Autor: Inez Birolla, 14. 11. 2016. 09:19

Učenici 3.B, 3.C, 3.D i 3.F razreda proveli su dva dana (22. i 23. 10.) na izvanučioničkoj nastavi u Sarajevu. Ovo je zajednička uspomena s vrela Bosne:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenici 3.A i 3.E proveli su dva dana (21. i 22. 10.) u Klagenfurtu i Salzburgu:

 [više]

 Sedma na Facebooku

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

calendar šk. god. 2016./2017.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2016.

Ukupno: 95258
Ovaj tjedan: 114
Danas: 114
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
VII. gimnazija Zagreb / Križanićeva 4, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-sedma-zg.skole.hr / 7.gimnazija-zg@zg.t-com.hr
preskoči na navigaciju